Останалите претенденти бяха бившият американски вицепрезидент, носителят на Нобелова награда за мир Ал Гор, авторката на романите за Хари Потър Джоан Роулинг, президентът на Китай Ху Цзинтао и командващият американския контингент в Ирак генерал Дейвид Петреус.
През 2006 г. за човек на годината беше определен ползвателят на Интернет, а през 2005 г. – Бил Гейтс и съпругата му Мелиса, както и солистът на U2 Боно.
Междувременно списание “Комерсант Власт” събра цитати, възхваляващи президента на Русия Владимир Путин, и помоли Интернет ползвателите да определят кой го хвали най-добре, предаде БГНЕС. Със значителна преднина на първо място е председателят на Централната избирателна комисия Владимир Чуров, който попита: “Нима Путин може да не е прав?”. Неговото изказване е обявено за “най-подмазваческото изказване” (така се казва класацията) от над 12% от Интернет допитването. На второ място в класацията е ръководителят на Евразийското движение националистът Александър Дугин, който заяви: “Противници на курса на Путин вече няма, а дори и да има, това са психично болни и те трябва да бъдат диспансеризирани. Путин е навсякъде, Путин е всичко, Путин е абсолютен, Путин е незаменим”. В първата тройка влиза и режисьорът Фьодор Бондарчук с изречението: “Всички успехи в киното са свързани с Владимир Путин”.
Днес руският президент и българският премиер Сергей Станишев си размениха поздравления по случай настъпващата Нова година, за която и двамата отбелязаха, че е “по-особена за двете страни“. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на Кремъл, цитирана от БНР. През 2008 г. ще бъде отбелязана 130-ата годишнина от освобождението на България и ще се състои година на Русия в България във връзка с чието откриване руският президент ще посети София.