Това стана ясно при пристигането му в НДК, където е щабът на ГЕРБ.
Хората ме подкрепиха за дейността ми през последните 7 години и това е достатъчно голям повод не за радост, а за отговорността и за мен и за партията от тук нататък, заяви Борисов, който бе преизбран за кмет.
Нямах сериозен конкурент, в другите градове имаше по няколко добри кандидати, но не и в София, коментира Борисов. Относно изборния туризъм, той посочи, че пристигналите с автобуси от Турция гласоподаватели след като живеят в Турция са турци. "Това стана със санкцията на трите партии - БСП, НДСВ и ДПС. Това е шамар, падението ще бъде на БСП ако опитат да се скрият зад някой от независимите кандидати, които са подкрепили. Понеже те са подкрепени от по 16-18 партии, може да си припишат максимум 1/18 от подкрепата, която са спечелили за тях", смята Борисов, цитиран от БГНЕС.
На въпрос дали изпитва задоволство, че кандидатът на левицата Бриго Аспарухов е останал трети, Борисов заяви: "Щях да изпитвам, ако партийните им лидери не се бяха скрили". "Не бойкотираме официалните пресконференции. Ако считате, че първият трябва да чака до 3 часа през нощта да се изредят всички, които са загубили... Попитайте Станишев защо направи така", каза Борисов.
Малко по-късно той напусна НДК и обясни, че ще даде пресконференция в понеделник в 12 часа. Допълнително ще се уточни мястото на пресконференцията. "Нека всички се изприказват", посочи Борисов.