В Русенско се оплакаха рано-рано, че има изборна търговия. Два сигнала имаше и в Хасково, съобщи Дарик. При проверка на Общинската избирателна комисия е установено, че пред две секции по списък се раздават по 15-20 лева на гласоподавател. От избирателната комисия проверяват сигнали, че от щаба на кандидат за общински съветник се раздават предизборни материали. Друг сигнал постъпил за секция, в която няма осветление.
На тъмно започна и изборният ден в три секции в община Козлодуй, съобщи БТА. На секционните комисии са раздадени газови фенери и секциите са отворени навреме. Причината за липсата на осветление е повреда в трафопоста в ромската махала на Козлодуй. Тя вече е отстранена.
Над 10 жалби за нарушения са постъпили до 9 часа на изборния ден във Варна. Постъпили сигнали за купуване на гласове, разпространение на агитационни материали и нерегламентирани баджове. Имало и предварително попълнени бюлетини. В някои секционни комисии пък не се явили членовете й и започнал избор на нови. Поради липсата на достатъчно гласоподаватели са закрити 4 секции във Варна.
В сградата на администрацията на район Студентски – София застъпници на една от партиите установиха, че се раздават входящи номера на заявления, според които може да се гласува от студенти по настоящ адрес. Това е грубо нарушение от Закона за местните избори, тъй като срокът за подаване на заявление за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес изтече преди 14 дни.
Три-четири сигнала за нарушения са постъпили в Общинската избирателна комисия в София. Подадени са сигнали за представители на агенции за социологическо проучване, които чакат до секционните комисии и провеждат запитване сред гласоподавателите. От общинската комисия забраниха подобни проучвания да се правят точно пред Секционните избирателни комисии.
На много места в страната са подадени жалби за агитации.
Джип „Порше Кайен” на софийски бизнесмен е бил взривен през нощта във Велинград, съобщиха от полицията. Няма пострадали. Според полицията инцидентът няма общо с изборите. По неофициална информация колата е на председател на партия, съобщи БТА. Според Дарик джипът е на кандидат за общински съветник.
Гумите на колата на член на предизборния щаб на кандидат за кмет в община Белослав бяха нарязани, съобщи радио Варна. Колата е марка „Опел вектра" с държавен регистрационен номер. Освен нарязаните гуми, две от вратите са били залепени с пяна за РVC дограма.
В столицата трима души са задържани в Студентски град, след като са стреляли с въздушна пушка по избирателна секция. Счупени са стъклата в предизборния щаб на една от политическите сили в столичния квартал „Хаджи Димитър”.
За охраната в столицата на изборния ден ще се включат 1786 полицаи. От тях 1344 ще са униформени, а останалите - оперативни.