Инцидентът е станал в петък около 22 часа, уточниха от полицията в морския град, цитирани от БТА.
Възрастният човек видял, че трима младежи късат плакати и им направил забележка. Те се разгневили и го пребили. Мъжът е със сериозни наранявания по главата и не може да вижда с едното око.
По случая е образувано дознание.
Съботният ден за размисъл преди вота на 28 октомври, в който са забранени всички предизборни мероприятия, публикации и социологически проучвания, не мина без нарушения.
Двама души бяха уличени в купуване на гласове в ромската махала в Добрич, единият обаче избягал, съобщи "Фокус". Като веществени доказателства в полицията са представени пачка с банкноти от 20 лева и адресите на 271 избиратели от квартал "Изгрев". Местни хванали единия "купувач" и сами сигнализирали полицията.
Две жалби за разпространение на агитационни материали са постъпили в Общинската избирателна комисия в Шабла, съобщи БНТ. През нощта пред магазини и заведния, по пощенски кутии е разпространяван вестник "Шабла – ние чуваме всичко", в който има вложка, уронваща престижа на един от кандидатите за кметове на общината, пише в жалбите. Изданието се разпространява безплатно и се издава от Център за развитие на общините – София.
Местно бургаско печатно издание подаде жалба до районния прокурор, че в петък е разпостранен "криминален" брой с марката на вестника. В него е имало рекламни публикации за един от кандидатите за кмет. Броят е с дата 27-ми октомври - денят за размисъл. В жалбата до прокурора пише, че бургаското издание не е производител на този брой и нито един от материалите в него не е подготвен от екипа му.
Междувременно стотици наши изселници в Турция пристигнаха в района на Кърджали. До края на деня броят на автобусите надхвърли 50.
Според пътуващи превозът от Турция до България се организира от изселническите организации Балгьоч и Дернац, съобщи БНТ. Според БНР една част от автобусите са насочват към Ардино, където се очаква оспорвана битка за кметския пост. След промените в Закона за местните избори право да гласуват в община Кърджали имат 89 601 души. Живеещите в района заедно с децата са малко над 76 000 души.