На изложбата бяха показани месни таралежчета, наречени „бодлите на министрите”. "Кексчето на министър Вълчев" вървеше по 25 лв. - по лев на стачкоден. Средствата от продажбите ще изпратим в Министерството на финансите, за да може оттам да вържат бюджета на просветното министерство, каза Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование” при КТ „Подкрепа”, предаде Дарик радио. Стачкуващите учители в Пловдив блокираха за половин час ул. „Гладстон” в района на Синдикалния дом, като започнаха да преминават в двете посоки на пешеходната пътека. Това предизвика задръстване в района, който и без това е доста натоварен.
Изнервени шофьори обиждаха учителите, които обикаляха в продължение на 1 час Руски паметник в столицата, пресичайки на големи групи пешеходните пътеки, предаде "Фокус". Полиция регулираше движението, охраняваше протеста и до сблъсъци не се стигна. Учителите скандираха "Искаме заплатите на депутатите".
Близо 3 000 учители излязоха на двете платна на Аспаруховия мост в морската столица. Те носиха български знамена и плакати и пяха възрожденски песни, предаде Днес. Блокадата на моста е продължила 15 минути.