Парафите под договорите поставиха заместник-министър Весела Господинова и ръководителите на испанската фирма SCC Construccion и консорциум от четири фирми, предаде БГНЕС.
Договорът за строителство е на обща стойност 62,600 милиона евро, а за надзор 2,706 милиона евро. И двата договора трябва да приключат за 36 месеца или до декември 2010 година, когато трябва да е готов и втория мост над Дунав между България и Румъния.
Строителството на прилежащата инфраструктура включва модернизация, рехабилитация и изграждане на релсов път, товарна гара и електрификация на единичната железопътна линия между новия мост над река Дунав и съществуващата пътническа гара на Видин или приблизителна дължина от 15 км. Предвижда се максималната скорост на влаковете да е 160 км. в час, а магистралната пътна част да включва четири транспортни връзки на две нива, пригодени за скорост за 100 километра в час.
След подписването заместник-министър Весела Господинова призна, че днешното подписване се е забавило с повече от половин година заради проблема със създаването на земите в района на втория мост над Дунав. Тя съобщи, че още около 20 имота във Видинска община трябва да бъдат отчуждени и изрази надежда, че това ще стане около края на годината. Весела Господинова съобщи, че в момента се довършва проекта на втория мост над река Дунав при Видин - Калафат и се извършват всички подготвителни работи необходими за старта на правителството, което ще започне най-вероятно в началото на пролетта на 2008 година.