Ядосана, Касабова изгони двамата депутати заради скандал между тях за пари. Ако имате лични проблеми, веднага напуснете залата и си ги решете отвън, скара им се Касабова.
В кулоарите на парламента Шопов обясни, че причина за конфликта е, че Манолов дължи на партията близо 700 000 лева. Това са парите, които Министерството на финансите отпуска като субсидия за партията. Тези средства се превеждали по сметката на Манолов, тъй като той бил мандатоносител.
След като напуска обаче коалиция “Атака”, от МФ продължават да правят траншове към сметката му. От партията на Волен Сидеров на няколко пъти се обръщали към финансовото ведомство да спрат изплащането на субсидията по сметка на Манолов, но нямало резултат.
Когато днес Шопов попитал Манолов кога ще преведе парите на “Атака” по тяхната сметка, независимият депутатът отговорил с нецензурни думи. “След като той ме обиди, аз го нарекох крадец и затова не без основание г-жа Касабова ни изгони и двамата от залата”, обясни депутатът от “Атака”, цитиран от "Фокус". Той бе категоричен, че Петър Манолов е мошеник и призова медиите да направят разследване, за да видят къде са отишли тези пари.
На въпрос как тогава се издържа партията, след като не получава субсидия от държавата, Шопов посочи, че отговор на този въпрос ще даде някой друг път, но допълни, че необходимите средства се събирали от членски внос.