Повредата е по вина на ватманката Недялка Церовска, която не е спазила предварителните указания за работа със системата, и така се е стигнало до деформирането на съоръжението, предаде “Фокус“, като се позова на компанията, откъдето бързо изпратиха работници да възстановят на място предпазното устройство. Очаква се до края на седмицата бариерата да заработи отново. В момента се обсъжда дисциплинарното наказание за ватманката.
Вчера пък дипломатически автомобил извади от строя друга бариера по "Графа" при опит да премине през нея, призна зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов, цитиран от в. "Дневник". До два дни повредата щяла да бъде отстранена от фирмата, поставила колчетата - общинската "Електротранспорт", обеща зам.-кметът.
Читател изпрати до дир.бг. снимки как пожарникарски автомобили се справят с колчетата в първите дни, в които не са разполагали с дистанционни. (Виж линка.)
Монтирането на цилиндрите “Пиломат” засега е пилотен проект. Още месец бариерите ще са в тестов период, в който ще се "наблюдава и обработи натрупаната информацията, за да се подбере най-подходящият режим на работа на съоръженията", казаха от “Столичен Електротранспорт”.
Все още не е ясно дали след изборите ще сложат бариери и при входовете на междинните улици. Засега бариери има на участъка пред паметника на “Патриарх Евтимий“ и на площад “Славейков“. Цилиндрите и системата, която ги задвижва, струват на общината около 24 хил. лв.