Пилотът на "Стара Загора Моторспорт" Николай Диков, баща му Стефан Диков и Георги Дончев, баща на автомобилния пилот Крум Дончев, станаха жертви на разгневени фенове край автомобилното трасе, съобщи Фокус.
Николай Диков е със сериозни охлузни рани и хематоми, баща му- със спукани ребра, а Дончев е със счупени пръсти на лявата ръка, съобщава RallyXpress, цитирана от БГНЕС.
Инцидентът е станал около 12,30 ч. в самия край на закрития парк на състезанието в Бояна, което бе пети кръг от шампионата. Поводът - сблъсък между колите на Диков и Кирил Тодоров (ИРТ). Тодоров смятал, че виновен е пилотът на старозагорския отбор. Пред БНТ Николай Диков разказа, че Тодоров е извикал около деветима фeнове. Те се нахвърлили да бият първо Диков-младши, а после и баща му. Георги Дончев пострадал, когато се е опитал да предотврати боя. „Не мога да кажа как е станало, сигурно и аз съм отнесъл някое и друго „дърво”, каза Дончев-младши.
Николай Диков е категоричен: „Ще предприемем всички законови мерки: съд, федерация, апелативна комисия… Всичко! Надявам се да се намери и видеозапис, от който да се види, че нямам никаква вина за инцидента… След края на състезанието дори отидох при Киро, за да видя след обръщането на колата му как е и, макар да не чувствам вина, му се извиних…”, заяви Диков.