Избрани бяха: Елена Митова, която е с 30 години прокурорски стаж и в момента е управител на правна кантора, адвокатът Марияна Дундова, директорът на Благоевградската следствена служба Мая Кипринска, председателят на Варненския военен съд Петър Стоянов и Светла Данева, съдия в СГС (БСП); председателят на ПГ на партията Анелия Мингова, съдията от СГС Костадинка Наумова и председателят на Софийския военен съд Стойко Стоев (НДСВ); зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Георги Гатев, съдията от Сливенския окръжен съд Иван Димов и Стефан Петров, следовател в НСлС (ДПС).
Със 138 гласа "за", 10 "против" и трима "въздържал се", парламентът прие проекторешението за избор на членове на ВСС, внесено от Михаил Миков (Коалиция за България), Минчо Спасов (НДСВ) и Лютви Местан (ДПС).
Не беше прието искането на Филип Димитров (ОДС), подкрепено от Иван Костов (ДСБ), гласуването на членовете на ВСС от квотата на Народното събрание да бъде поименно. Това беше причината депутати от опозицията да напуснат пленарната зала и да не участват в гласуването на проекторешенията. Със 17 гласа "за", 23 "против" и 113 "въздържал се", парламентът отхвърли предложението на Христо Кирчев (ОДС) за член на ВСС от квотата на парламента да бъде избрана бившият конституционен съдия Маргарита Златарева.С 16 гласа "за", 19 "против" и 120 "въздържал се", парламентът не прие предложението на Ася Михайлова и Любен Дилов-син от ОДС, за член на ВСС да бъде избрана Ина Райчева-Цонева. В мотивите към проекторешението пише, че тя има дългогодишен стаж в съдебната система и в администрацията.
С 16 гласа "за", 28 "против" и 106 "въздържал се", парламентът отхвърли предложението на Стефан Софиянски (БНС) за член на ВСС от квотата на Народното събрание да бъде избрана Анета Соколова - столичен адвокат, с над 30-годишен юридически стаж. С 15 гласа "за", 61 "против" и 76 "въздържал се", Народното събрание не прие проекторешението на ДСБ парламентът да избере за член на ВСС от квотата на НС Стефанка Стоянова-Балчева - член на Върховния касационен съд.