Това съобщи за “Фокус” директорът на фирмата Николай Александров. Причината – тромавите процедури. “Преди време посегнаха на наш служител, счупиха му очилата. Заведохме дело, но извършителят изчезна. Пуснахме го за държавно издирване, обаче резултат няма”, коментира Александров. “Голяма част от нашите служители са жени – обиждат ги, ритат ги, на някои не им издържат нервите и напускат”, допълни още Александров. Той съобщи, че от една година се опитва да привлече на работа в дружеството трима полицаи, но не може. Те му били необходими, за да въдворяват ред при евентуални ексцесии между граждани и служители на фирмата. (Скобите се откачат срещу 10 лв. и касова бележка! - бел.ред.)
По-рано днес стана ясно, че Александров ще пуска два паяка “тежка артилерия” срещу микробуси и малки камиончета до 3,2 тона. Двата паяка в момента се оборудват и първият може да започне работа след месец. Всеки паяк струва около 66 000 евро, като подобренията, които се правят по тях, ги оскъпяват допълнително.
Александров обясни, че двата паяка ще бъдат използвани за вдигане на микробуси и малки камиони, паркирани в зелени площи или спрели, затруднявайки движението. От “Паркинги и гаражи” обаче щели да проявяват толерантност към бусове, пречещи на движението докато се зарежда магазин. “Все пак трябва да се мисли за бизнеса в този град”, коментира Александров. Преди време общинската фирма купи четири суперпаяка, с които да вдига джипове до 2,4 тона. Александров обаче посочи, че като цяло паяците на дружеството са амортизирани и стари.