Въпреки работещите машини и служителите на Столична компания градски транспорт, които контролираха движението със стоп палки, столичен бизнесмен премина като избута с S-класата си служител и помете един от оранжевите ограничителни конуси. Няколко минути след това служителят не пропусна кола на "Охрана на съдебната власт", въпреки че шофьорът включи на два пъти сирената, съобщи Bulphoto.
Вчера започнаха тестовете на новите бариери за регулиране на движението по възлови столични улици. В сряда сутринта екипи на Столична компания за градски транспорт монтираха колоните, кабелната инсталация, датчиците и захранването на системата с електричество, а в ранния следобед на същия ден започнаха тестовете.
Металните ограничителни колони са с диаметър около 35 см, излизат на около 60 см над земята благодарение на автоматичен електрически механизъм. За да може трамваите безпрепятствено да преминават, на определени места по линията и жицата има специални датчици, които при контакт с мотрисата съответно спускат и след това вдигат колоните.