На излизане от Окръжна прокуратура-Бургас той потвърди, че обвинението срещу него е като обявеното вече от прокуратурата коригирано обвинение, в което фигурира причиняването на смърт. Убеден съм, че прокурорите допуснаха абсолютно случайна грешка, заяви Стависки, цитиран от БГНЕС. Като чисто техническа определи грешката на прокуратурата и адвокатът му Росен Кожухаров. Той допълни, че към настоящия момент всичко е прецизирано и оттук-нататък започва подготовката за защитата на Стависки. От прокуратурата не направиха изявление пред медиите по случая. Разбра се обаче, че Максим Ставийски е обвинен, че при транспортно престъпление е причинил по непредпазливост смъртта на Петър Георгиев Петров от Сливен; тежка телесна повреда на Мануела Красимирова Горсова от Велико Търново,както и леки телесни повреди на още двама души, при нарушаване на правилата за движение по пътищата. Нарушените правила от Закона за движение по пътищата са управление на автомобил в пияно състояние, движение с несъобразена скорост и навлизане в насрещна лента за движение, предаде Дарик.
При влизането си в прокуратурата Стависки заяви, че много съжалява за случилото се и ще понесе присъдата, каквато и да е тя. Не мога да дам никакви изявления по повод следствието, защото има изрична забрана от прокуратурата. Така Стависки отговори на въпроса защо е карал пил. Той каза, че ще даде показания, ако прокуратурата поиска това от него днес.
Направих и невъзможното за Мануела още от първия ден и ще продължа да й помагам, каза още Стависки и допълни, че всеки ден получава информация от болницата за състоянието на момичето. Не мога да пожелая на никого, дори и на врага си, да му се случи такова нещо, каза още Стависки.