Трагичният инцидент станал около 14,00 ч. в понеделник. Група деца играели в изоставена двуетажна сграда близо до града, използвана преди за ловно стрелбище. Тя е известна като “Голямата кула”. По време на играта се срутила бетонна плоча, която затиснала и убила Ганчо Стоянов, съобщиха от полицията във Велико Търново, цитирани от БТА. Предполага се, че децата са хвърляли камъни по сградата и са предизвикали срутване на една от стените, съобщи Дарик.
Tрупът на детето е откаран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в местната болница. Полицията изяснява кой е собственикът на изоставената постройка. По случая е образувано дознание срещу неизвестен извършител по текст от Наказателния кодекс. Tой предвижда затвор до 5 години за всеки, който причини смърт поради незнание или немарливо изпълнение на служебни задължения, представляващи източник на повишена опасност.
30-годишен работник от Дупница загина, след като бе затрупан от пръст на строеж на нова кооперация, съобщи Фокус. Георги Евлогиев слязъл в 3-метровия неукрепен изкоп, който бил направен за полагане на водопроводни тръби. Младият мъж продължил да копае, когато върху него се изсипало огромно количество пръст. Тялото на мъжа е закарано за аутопсия в кюстендилската болница. Изяснява се дали работникът е бил нает на трудов договор.