Двама съдружници във фирма за внос и търговия с цигари се оплакали в неделя в полицията в Стара Загора, че ги изнудват за 10 000 евро. На 22 август в с. Колена била запалена конюшня, собственост на единия от тях, а седмица по-късно е опожарена колата на съпругата на другия. Бизнесмените били заплашени, че ако не платят сумата, ги очакват още инциденти.
Рекетьорите били заловени на мястото, където посочили да бъде оставени парите - на пътя между Нова Загора и Гурково. Първо бил задържан В.А. (30 г.), от когото е иззет законно притежават пистолет. Два часа по-късно полицаите са задържали и съучастниците му М.Г. (42 г.) и синът му Г.М. (19 г.). Момчето е оказало съпротива, то заплашило полицаите с пистолета на баща си. От него са взети оръжието и сумата от 10 000 лева, оставена като залог.
М. Г. доскоро бил съдружник със заплашваните, а преди месец имал съдружие и със Златомир Иванов-Баретата, като е ползвал охранители и бронирани автомобили на неговата фирма.
Тримата задържани са в ареста за 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 213 А и чл. 214 от НК., уточниха от полицията, цитирани от БТА.