Това съобщи Стефан Дочев, директор в Топлофикация-София след обществено обсъждане на новите Общи условия за продажба на топлинна енергия в столицата, предаде Дарик. На лицевата страна на фактурата освен името и абонатния номер на клиента, ще бъдат отбелязани сумата и срокът за плащане на сметката. В отделно поле ще се изписват количествата енерия за сградната инсталация, за отопление на имота и за подгряване на водата, както и цената на 1 мегаватчас топлоенергия. На специален ред ще бъдат включени просрочените задължения, ако има такива, и натрупаната до момента лихва. На гърба на фактурата ще бъде отпечатена справка за използваната от абонатите енергия.
Очаква се на 24 септември столичната Топлофикация да внесе в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предложението си за общи условия. Корекцията в документа се налага заради промяната на Закона за енергетиката и на Наредбата за топлоснабдяването, според които фирмите за дялово разпределение стават подизпълнители на топлофикациите и те трябва да сключват договор с тях. Окончателният вариант на общите условия ще влезе в сила най-вероятно в началото на декември, като дотогава ще действат настоящите.
От “Топлофикация“ призоваха абонатите си да прочетат предложените промени в документа и да дадат препоръки, ако не са съгласни. Проектът е на разположение на интернет страницата на дружеството или в касите. До 20 септември Топлофикация ще приема мнения и препоръки, изпратени по електронната поща - e-mail [email protected], оставени на телефон 02/ 958 01 55 за гласови съобщения (на цената на един градски разговор) или пуснати в пощенските кутии в касите на дружеството. По този начин клиентите на дружеството ще станат съпричастни в изготвянето на основните правила за коректно и равнопоставено партньорство през новия отоплителен сезон, изтъкват от Топлофикация-София.