Коментари - Обещаха нови, по-подробни и ясни сметки за парно | dnes.dir.bg
назад

Обещаха нови, по-подробни и ясни сметки за парно

Нови, по-подробни и ясни за потребителите сметки за парно е подготвила Топлофикация-София. Те ще се изпращат в запечатан плик и ще влязат в сила вероятно още от септември.

Обратно в новината

Коментари - Обещаха нови, по-подробни и ясни сметки за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, ето им мнение и препоръка на Топлофикация: направете услугата си евтина и достъпна за хората, поне толкова, колкото беше преди (съотнесено спрямо минималната ни заплата) !

Може и обратното, може но не е вярно!!!! Какво ти е частна собственост, че нещо не разбрах??? И топлофикация без твое знание ли дойде и прекара тръбите през апартаментите ви? Е то бива, бива дебилщина, но всичко има граници!!! Пък после децата не знаели къде е Андора, вие елементарни неща не знаете, но голям го вадите!!!

Я топлофикация да започва да плаща на абонатите с изключено парно за това, че е прокарала тръби през имотите им.Имотите са частна собственост.

Ако ви е писнало Костов да е виновен - Към ЧИЧО ПИЧО може да обвинявате, като дойде честитката, че вече нямате апартамент. Още няколко месеца само;)

За Към Чичо Пичо от 10,06ч-това,че не може всеки да си прави каквото иска иди го обясни на Топлото,Овчото,Пикль и серГейчето.И не ни обяснявай кое е европейско и кое -не.Там не плащаш за нещо,което не искаш и не ползваш.А безплатни обеди все пак има-за горепосочените другари и съучастниците им.Плащаме им ги ние.

Идете да живеете у селата около Софето и нема да плащате за парно.

Моля Ви, не заблуждавайте хората! Не си режете тръбите или каквото и да е друго от вертикалните щрангове, ТЕ НЕ СА ВАША СОБСТВЕНОСТ! Вертикалните елементи на сградните инсталации, както и комини, отдушници, водопроводни, канализационни и тръбите на парното не са Ваша собственост, въпреки, че преминават през апартаментите Ви! Те влизат в т.нар. общи части. Може да бъдете осъден от някой съсед, защото над Вас той няма как да ползва услуга на Топлофикация!

Прав си, че всеки не може да си правио каквото си иска, ама т'ва трябва да се отнася за всички, вкл. и монополиста Топлофикация. А сега какво излиза? Всички правила са в негова полза, потребителите нямат такива. И какво значи ...този апартамент не ти е по джоба? Ти и по-малък да си купиш той може пак да е топлофициран и ти пак да не можеш да си плащаш сметките или да искаш да се отопляваш с друго. Да, аме - не. Ще плащаш на Топлофикация щото тръбите им минават през апартамента, или щото те са малоумни и при топла зима някой трябва да им каже специално да намалят топлоподаването. Това мисля го няма в нито една демокрация и пазарна икономика.

Е то вече, се чудят от къде и как да ни вземат парите. При изключено парно където и тръбите не са топли и за едни тръби в банята сметката е както на тези с топломери. То бива, бива ама такова нещо не бива. Това е фирмата Нелбоинженеринг - София. На мен кой ми плаща за ел.радиатор който го пускам? И аз тогава отоплявам съседите, но какво излиза. А да вземат да си проверят сметките и да не правят хората на будали, че то в чужбина няма такива сметки при изключено парно. В края на краищата има и други начини.

Облякъл се Илия , пак в тия. Пак ще ни натоварят. това е целта-въртят, сучат все тая.

ти си пичка

Вие сте много зле гражданино. Живеете в изкривена реалност. Има добри психиатрични клиники- като разполагате с толкова средства- се лекувайте, както и управляващите и тези от топлофикация и обкръжението им. Европейците имат пари- а, в България... нямат хората доходите им. В България отоплението е по- скъпо от доста страни на запад, да знаете!!!! Пък, и от такива като вас високо необразовани.. сме на това дередже. Защото грабите безочливо, карате в насрещното движение и се изпускате по нужда - Мерете си приказките!!!!!!!!!!

dragi abonati , napomnjam vi , 4e sgradnata instalacija e va6a sobstvenost , platena pri pokupkata na apartamenta . dostavkata na energija e usluga , kojato vie iskate , ili ne iskate . / tova 4e imate hladilnik ne ozna4ava 4e 6te go polzvate /

Решил съм да си отрежа тръбите вкъщи, от години нямам парно сега след изравнителните ми искат 473 лв. Та въпросът ми е като ги отрежа, кой би могъл да ме съди и защо ще ме съди и ако ме осъди Топлофикация(което е сигурно това в БГ) колко ще ми струва. Моля кажете някакви компетентни мнения защото твърдо съм го решил. Писна ми бадна комунисти и техните синчета да се еб..... с мен.

Няма такава държава! Коя друга държава задължава да се плаща нещо, което не е ползвано?! Трябва тази държава да бъде осъдена в Страсбург и когато тази глоба после искат да я платят от данъците - там на стадиона по модела на Пиночет!

Аз напълно съм съгласен с колегата Бастун Щом ни задължават да плащаме по 80 лв. за 2 лири, които минават през моята собственост сиреч апартамента ми, които както топлофикация казва, че така или иначе ни отопляват (как се отоплява апартамент от 100 м2 с 6 лири,не знам ?), но ако аз ги отрежа и сложа тапи, значи аз не ползвам парно и трябва да си плащам единствено за топла вода, за което съм съгласен напълно. Но да ме задължат да си плащам само защото минават 2-те лири по 80 лв. е няма да стане. Отрязвам тръбите пък те да си мислят как да спечелят и да отопляват останалите абонати над мен от блока ако има желаещи такива разбира се

- otkriha vernata formula ..... 4ete6 , smjata6 - parite sa pove4e i ..... si trae6 .

Решил съм да си отрежа тръбите вкъщи, от години нямам парно сега след изравнителните ми искат 473 лв. Та въпросът ми е като ги отрежа, кой би могъл да ме съди и защо ще ме съди и ако ме осъди Топлофикация(което е сигурно това в БГ) колко ще ми струва. Моля кажете някакви компетентни мнения защото твърдо съм го решил. Писна ми бадна комунисти и техните синчета да се еб..... с мен.

Кога най-после ще фалират?Каква е тая дълга агония?Мафиотска структура,нищо повече.Дебел свински кокал!

Ще има да чакаш много да фалират, по скоро те чакат да натрупаш достатъчно дългове, че да ти вземат и апартамента, защото не им трябват телевизори и други боклуци, пък вие си пишете глупости и си мислете, че сте европейци, но в Европа е така, не плащаш, никой не те закача, натрупваш дългове и един ден ти обявявят апартамента на търг, приспадат ти дължимото и ти дават останалото! И вярвайте ми ще стане и тук!!!! не може всеки да си прави каквото си иска! Не искаш парно, защото не можеш да си плащаш сметките, значи това жилище не ти е по джоба, сменяш го с друго, а не натоварваш съседите си с твоите проблеми, просто такива са принципите на демокрацията и е крайно време да разберете, че безплатни обеди няма!!!

Измененията и допълненията към Закона за енергетиката бяха обнародвани септември 2006 г.! Новата наредба за топлоснабдяването - април 2007 и вече два пъти се ремонтира!!! Сега общите условия ЩЕ ГИ МЪДРЯТ ДО ДЕКЕМВРИ 2007 г.! А кога ще започне отоплителния сезон??? При какви правила от страна на Топлофикация и потребителите ще започне новия отоплителен сезон? Съгласно Закона за енергетиката в шест месечен срок от обнародването му трябваше да бъдат готови ВСИЧКИ ПОДЗАКОНОВИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ! Докога чиновниците ще съгласуват, мъдруват и мързелуват, а данъкоплатците ще плащат?

Слушах тая сутрин при Бареков обясненията на двама от Топлотрафикантите и разбрах, че парното е като намазана с мармалад филия. Те са облизали мармалада, а цената на филията се е покачила до цената на намазаната с мармалад и 30% отгоре. Тази зима ще ни я сервират с хлебарки! Аз лично ще си отрежа тръбите, а те да си мажат филията и да си я дъвчат, докогато има балами да им плащат за тоя дето духа! Как бих им ударил на Топлите по един бастун на голо, та да им загрея четирите задни букви, под гърба и почващи с буква д! Да го сторя ли? Как мислите?

Помни ли пишещия защо се създадоха фирмите за топлино счетоводство? За късопаметните----съз под предлог--хляба и ножа да не са в едни ръце !!! И сега каво стана ПАК СЪЩОТО !!!!!! АКО ТОПЛОФИКАЦИЯ ФАЛИРА ---А ТОВА ЩЕ СТАЯНЕ НАПРОЛЕТ СЛАД ИЗВЪНРИДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ--НИГОГА НЯМА ДА СКЛЮЧА ДОГОВОР С НОВИЯ СОБСНВЕНИК------ДАЖЕ ХИТЪР ПЕТЪР НЕ Е ПЛАЩАЛ ЗА ПАРАТА НАД КАЗАНА ----А НАИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ И ЗА СЛЪНЦЕТО КОГАТО НИ ГРЕЕЕ.... в белите държави одавна местни станциии загряват отделните блокове---онези топло инжинерите могат да сметнат , контейнер за газ метан ще се изплати за средно голям блок за 4 г. ----ако трябва лично ще купя на блока такъв, с надписването последните 10г. сме платили по ТРИ такива .......и само още нещо предлагам Вальо и сие да ги провъзгласим за живи светци , 10 г. човека печелел от инвестиции и работел в топлофикация за предизвикателство и я вдигнал на крака --започвам набиране на средства за изграждане на паракрис с гробница за мъдрите водачи на топлофикация и енергетиката........

kak da gi razkarame e ne kak chestno mamiat ni interesuva??????????

da orostqt smetkite na abonatite taka kakto gi opro6tavat na valio toploto.i da sprat da lajat horata

парното е услуга, като всяка друга- плащаш за това, което получаваш. но в България плащаш, щеш не щеш и за това, което не желаеш да ползваш- това прилича на изнудване погазване на правата ни!!!!!!! ползваш- получаваш- това, което е реално използвано, а не на баба им мръсния гъз... а, това, дето се случва си е- порно..... това, дето не пускам парно значи, че нямам възможност да си заплатя за услугата.. заради това не пускам парно. но се намира алчно копеле, дето ми казва- ще плащаш, защото нашето порно те грее.. но така не става изроди- не става!!! това, че тръбите на изродите минават през дома ми- може и да значи , че те са незаконни и аз няма да ги търпя... нали с това ни изнудват... така, че да си ги заврът отзад и да си ги греят.. изобщо, това, което се случва е показателно до колко сме европейци, хора и къде ни е акъла... баси тъпата фирма, подпомагана от държавата- само и само да има келепир за някой мазен гъз!!!!! можем и без вас гнусни педалчета- можем......

НАЛИ УЖ БЯХА ПРЕД ФАЛИТ.ОТ КОГА ГИ ЧАКАМ ДА ФАЛИРАТ,ЗАДА МИ СЕ ОПРОСТЯТ СМЕТКИТЕ.

Да вземат да се самозакрият най-после и те, и комосията на Шушолов!

Добре, ето им мнение и препоръка на Топлофикация: направете услугата си евтина и достъпна за хората, поне толкова, колкото беше преди (съотнесено спрямо минималната ни заплата) !

Може и обратното, може но не е вярно!!!! Какво ти е частна собственост, че нещо не разбрах??? И топлофикация без твое знание ли дойде и прекара тръбите през апартаментите ви? Е то бива, бива дебилщина, но всичко има граници!!! Пък после децата не знаели къде е Андора, вие елементарни неща не знаете, но голям го вадите!!!

Я топлофикация да започва да плаща на абонатите с изключено парно за това, че е прокарала тръби през имотите им.Имотите са частна собственост.

Ако ви е писнало Костов да е виновен - Към ЧИЧО ПИЧО може да обвинявате, като дойде честитката, че вече нямате апартамент. Още няколко месеца само;)

За Към Чичо Пичо от 10,06ч-това,че не може всеки да си прави каквото иска иди го обясни на Топлото,Овчото,Пикль и серГейчето.И не ни обяснявай кое е европейско и кое -не.Там не плащаш за нещо,което не искаш и не ползваш.А безплатни обеди все пак има-за горепосочените другари и съучастниците им.Плащаме им ги ние.

Идете да живеете у селата около Софето и нема да плащате за парно.

Моля Ви, не заблуждавайте хората! Не си режете тръбите или каквото и да е друго от вертикалните щрангове, ТЕ НЕ СА ВАША СОБСТВЕНОСТ! Вертикалните елементи на сградните инсталации, както и комини, отдушници, водопроводни, канализационни и тръбите на парното не са Ваша собственост, въпреки, че преминават през апартаментите Ви! Те влизат в т.нар. общи части. Може да бъдете осъден от някой съсед, защото над Вас той няма как да ползва услуга на Топлофикация!

Прав си, че всеки не може да си правио каквото си иска, ама т'ва трябва да се отнася за всички, вкл. и монополиста Топлофикация. А сега какво излиза? Всички правила са в негова полза, потребителите нямат такива. И какво значи ...този апартамент не ти е по джоба? Ти и по-малък да си купиш той може пак да е топлофициран и ти пак да не можеш да си плащаш сметките или да искаш да се отопляваш с друго. Да, аме - не. Ще плащаш на Топлофикация щото тръбите им минават през апартамента, или щото те са малоумни и при топла зима някой трябва да им каже специално да намалят топлоподаването. Това мисля го няма в нито една демокрация и пазарна икономика.

Е то вече, се чудят от къде и как да ни вземат парите. При изключено парно където и тръбите не са топли и за едни тръби в банята сметката е както на тези с топломери. То бива, бива ама такова нещо не бива. Това е фирмата Нелбоинженеринг - София. На мен кой ми плаща за ел.радиатор който го пускам? И аз тогава отоплявам съседите, но какво излиза. А да вземат да си проверят сметките и да не правят хората на будали, че то в чужбина няма такива сметки при изключено парно. В края на краищата има и други начини.

Облякъл се Илия , пак в тия. Пак ще ни натоварят. това е целта-въртят, сучат все тая.

ти си пичка

Вие сте много зле гражданино. Живеете в изкривена реалност. Има добри психиатрични клиники- като разполагате с толкова средства- се лекувайте, както и управляващите и тези от топлофикация и обкръжението им. Европейците имат пари- а, в България... нямат хората доходите им. В България отоплението е по- скъпо от доста страни на запад, да знаете!!!! Пък, и от такива като вас високо необразовани.. сме на това дередже. Защото грабите безочливо, карате в насрещното движение и се изпускате по нужда - Мерете си приказките!!!!!!!!!!

dragi abonati , napomnjam vi , 4e sgradnata instalacija e va6a sobstvenost , platena pri pokupkata na apartamenta . dostavkata na energija e usluga , kojato vie iskate , ili ne iskate . / tova 4e imate hladilnik ne ozna4ava 4e 6te go polzvate /

Решил съм да си отрежа тръбите вкъщи, от години нямам парно сега след изравнителните ми искат 473 лв. Та въпросът ми е като ги отрежа, кой би могъл да ме съди и защо ще ме съди и ако ме осъди Топлофикация(което е сигурно това в БГ) колко ще ми струва. Моля кажете някакви компетентни мнения защото твърдо съм го решил. Писна ми бадна комунисти и техните синчета да се еб..... с мен.

Няма такава държава! Коя друга държава задължава да се плаща нещо, което не е ползвано?! Трябва тази държава да бъде осъдена в Страсбург и когато тази глоба после искат да я платят от данъците - там на стадиона по модела на Пиночет!

Аз напълно съм съгласен с колегата Бастун Щом ни задължават да плащаме по 80 лв. за 2 лири, които минават през моята собственост сиреч апартамента ми, които както топлофикация казва, че така или иначе ни отопляват (как се отоплява апартамент от 100 м2 с 6 лири,не знам ?), но ако аз ги отрежа и сложа тапи, значи аз не ползвам парно и трябва да си плащам единствено за топла вода, за което съм съгласен напълно. Но да ме задължат да си плащам само защото минават 2-те лири по 80 лв. е няма да стане. Отрязвам тръбите пък те да си мислят как да спечелят и да отопляват останалите абонати над мен от блока ако има желаещи такива разбира се

- otkriha vernata formula ..... 4ete6 , smjata6 - parite sa pove4e i ..... si trae6 .

Решил съм да си отрежа тръбите вкъщи, от години нямам парно сега след изравнителните ми искат 473 лв. Та въпросът ми е като ги отрежа, кой би могъл да ме съди и защо ще ме съди и ако ме осъди Топлофикация(което е сигурно това в БГ) колко ще ми струва. Моля кажете някакви компетентни мнения защото твърдо съм го решил. Писна ми бадна комунисти и техните синчета да се еб..... с мен.

Кога най-после ще фалират?Каква е тая дълга агония?Мафиотска структура,нищо повече.Дебел свински кокал!

Ще има да чакаш много да фалират, по скоро те чакат да натрупаш достатъчно дългове, че да ти вземат и апартамента, защото не им трябват телевизори и други боклуци, пък вие си пишете глупости и си мислете, че сте европейци, но в Европа е така, не плащаш, никой не те закача, натрупваш дългове и един ден ти обявявят апартамента на търг, приспадат ти дължимото и ти дават останалото! И вярвайте ми ще стане и тук!!!! не може всеки да си прави каквото си иска! Не искаш парно, защото не можеш да си плащаш сметките, значи това жилище не ти е по джоба, сменяш го с друго, а не натоварваш съседите си с твоите проблеми, просто такива са принципите на демокрацията и е крайно време да разберете, че безплатни обеди няма!!!

Измененията и допълненията към Закона за енергетиката бяха обнародвани септември 2006 г.! Новата наредба за топлоснабдяването - април 2007 и вече два пъти се ремонтира!!! Сега общите условия ЩЕ ГИ МЪДРЯТ ДО ДЕКЕМВРИ 2007 г.! А кога ще започне отоплителния сезон??? При какви правила от страна на Топлофикация и потребителите ще започне новия отоплителен сезон? Съгласно Закона за енергетиката в шест месечен срок от обнародването му трябваше да бъдат готови ВСИЧКИ ПОДЗАКОНОВИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ! Докога чиновниците ще съгласуват, мъдруват и мързелуват, а данъкоплатците ще плащат?

Слушах тая сутрин при Бареков обясненията на двама от Топлотрафикантите и разбрах, че парното е като намазана с мармалад филия. Те са облизали мармалада, а цената на филията се е покачила до цената на намазаната с мармалад и 30% отгоре. Тази зима ще ни я сервират с хлебарки! Аз лично ще си отрежа тръбите, а те да си мажат филията и да си я дъвчат, докогато има балами да им плащат за тоя дето духа! Как бих им ударил на Топлите по един бастун на голо, та да им загрея четирите задни букви, под гърба и почващи с буква д! Да го сторя ли? Как мислите?