Това заяви пред bTV Евгени Узунов, председател на Предизборния щаб на БСП, цитиран от Bulgarian post. Припомняме, че Пламен Орешарски бе кандидат на СДС за кметския пост на предишните редовни местни избори, но тогавашният председател на партията Надежда Михайлова го оттегли заради срещата му с бизнесмена Васил Божков.
Узунов уточни, че все още не може да се каже кой ще е кандидатът за София, докато не стане ясно решението на градския съвет на БСП в петък. В началото на август се появи информация, че вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на културата Стефан Данаилов и депутатът Костадин Паскалев са трите основни кандидатури за кмет на София, обсъждани в БСП. Имената на тримата били отсяти от 21 предложения. По-късно обаче Калфин, Данаилов и Паскалев заявиха, че няма да се възползват от предложението да се борят за кметското място в София.
По повод кандидат-кметовете за Пловдив Георги Гергов и Захари Георгиев Узунов беше категоричен, че местните ръководства трябва да намерят местни решения. Днес има заседание на градския съвет на БСП-Пловдив и резултатите ще бъдат ясни в края на деня, очаква се да бъде предложен Захари Георгиев като кандидатура за Пловдив, допълни Евгени Узунов. В Бургас БСП ще подкрепи Йоан Костадинов, но там партията излиза със собствена листа за общински съветници. За Кърджали конфигурацията продължава да бъде сложна, трудно се стига до общо консенсусно решение, подчерта председателят на предизборния щаб на БСП.