Жертвите били семейство. Мъжът бил инвалид и съпругата му се опитала да го извади от горящата къща, но не успяла, съобщи говорителят на областна администрация Дарина Стаматова, цитирана от БТА.
Евакуирани са жителите на тополовградските села Присадец и Филипово заради пожарите, обхванали двете населени места. Изведени са и обитателите на дома за възрастни хора с психични разстройства в село Радовец, съобщи Мариана Топалова от общинската администрация в Тополовград. Една жена от Филипово е получила изгаряния първа степен и е настанена в болницата в Тополовград, каза Топалова. Кметът на общината Петър Пашов обяви бедствено положение заради тежката обстановка в района. В потушаването на пожарите участват екипи от Тополовград, Хасково и Любимец.
Продължава гасенето на пожара, който възникна първоначално в петък след обяд в смесена гора и тревни площи в землищата на селата Мелница и Гранитово, община Елхово и с. Срем, община Тополовград, съобщи пресцентърът на МВР, позовавайки се на информация от НС ПБЗН. Днес следобед огънят е прехвърлил р. Тунджа и се развива в посока югозапад. Според последните информации пожарът е навлязъл в селата Радовец, Филипово, Присадец и Варник. Допълнително са изпратени специализирана техника и огнеборци от районните служби в Стара Загора, Кърджали и Пловдив, в гасенето са се включили военнослужещи и служители на Държавното лесничейство. Продължава да се гаси по два фронта - между селата Мелница и Лесово и от към с. Срем.
Бедствено положение e обявено и в община Свиленград. Пожарът, който възникна в събота в района на община Харманли, е засегнал близо 25 хиляди декара сухи треви, лесонепригодни площи и горски масиви.
ИЗБРАНО