Това съобщи министърът на икономиката Петър Димитров, предаде Дарик. Той поясни, че тези цени ще дават представа на потребителите за реалната стойност на продуктите. Намерението на министерството е да публикува тези цени, като започне от следващата седмица, обясни Димитров, но уточни, че ако има юридически проблеми за това, информацията ще бъде подавана от съответните асоциации и сдружения на производителите на храни.
Към този момент е трудно да се докаже дали има картелни споразумения между големи производители за определена стойност на хранителните стоки, са заявили от Комисията за защита на конкуренцията пред икономическия министър.
На правителственото заседание в четвъртък министър Димитров се опитал да убеди колегите си, че цените ще паднат наесен. Той представил доклад за рекордния ръст на цените, писа в. Дневник. Припомняме, че в началото на месеца премиерът Сергей Станишев свика комисията за наблюдение на цените, създадена в началото на годината от тогавашния министър Румен Овчаров.
ИЗБРАНО