Това заяви пред бТВ бизнесменът Христо Ковачки, цитиран от "Фокус". Той добави, че най-вероятно ще подкрепя партията, ако тя продължава да дава стойностни послания към обществото.
Основното послание, което отправя партия ЛИДЕР е създаване на по-тесни връзки между местната власт и между конкретните икономически субекти, които се намират на територията на всяка една от общините, каза още Ковачки и изтъкна, че често пъти комуникацията между тези структури е затруднена, поради различни причини.
Не съм запознат в подробности с листата на партия ЛИДЕР за предстоящите местни избори, тъй като моята помощ за партията се изразява в съвети, в експертни оценки. Стратегията за развитието на партията е приоритет и се взема от ръководството на партията, каза още бизнесменът. Ковачки бе категоричен, че на този етап няма никакво желание и особено чувство да обвързва бизнеса си с конкретна партия.
Познавам много политици, но приятели сред тях по-скоро нямам, заяви още бизнесменът. През годините сме помагали на партии с помощи, но не с някаква специална цел, а защото сме виждали, че тези хора са имали нужда, призна той и посочи, че помощите са в размер на 2-3, до 5 хиляди лева. Бизнесменът каза, че не знае конкретно имената на партиите, на които е помагано.
С Иван Костов се запознах преди година и половина на един прием, не съм имал никакви отношения с него, каза още той. Ковачки заяви, че с бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров има чисто работни взаимоотношения. Ние сме му предлагали стойности проекти и след определено убеждаване - чисто аргументирано, той ги е приемал.
ИЗБРАНО