Един пожарникар и четирима служители на БДЖ са обгазени от дима, вследствие на пожара. Най-тежко е състоянието на огнебореца, който е във Военноморска болница. Това съобщи д-р Искра Величкова от Бърза помощ, предаде БГНЕС. Той обаче е без опасност за живота. Състоянието на другите пострадали е леко. Всички, които са били в района на пожара са прегледани от 2 линейки на место.
Сигналът за пожара е дошъл от граждани, които са забелязали дима около 13,45 часа. Районът бе отцепен от полицаи. По думите на машиниста Симеон Маринов, който е бил при свой познат в сградата, всичко е станало много бързо. Чул е силно пращене, след което помещението се напълнило с пушек. Според него “на късо“ е дал кабел от климатика. От задимяването в стаята един човек е припаднал. Ръководителят на пожарогасенето Иво Янков, началник на Първа РСПБЗН каза, че пламъците са избухнали в помещение на четвъртия етаж, в което се помещавала автоматичната телефонна централа. Там горенето е било най-силно. Още обаче не е изяснена конкретната причина за възникването на пожара. Не е ясно и какви са щетите. Огнеборците напълно загасиха пламъците около 14,20 часа.
Това е вторият по-голям пожар във Варна само за седмица. На 14 август, ден преди празника на града, избухна пожар в сградата на Основно училище “Свети свети Кирил и Методий“. Тогава огънят бе предизвикан от извършване на ремонтни дейности. От пожара изгоря целият покрив на училището. Пострадали няма.