Това съобщи пред "Дневник" председателят на комисията Евтим Костадинов. Срещата е била поискана от шефа на разузнаването, след като в петък скандалът около агентурното минало на президента се разрасна след твърденията на лидера на ДСБ Иван Костов, че липсват 36 страници от досието. НРС е приемник на Първо главно управление на ДС, чийто сътрудник е бил Първанов.
Комисията публикува доклад за първите си 100 дни работа, в който се посочва, че в документацията, която получава "има следи от обработка на архивни дела, пренареждане на страници и документи". Пред Дарик в събота Киров заяви, че "абсолютно нищо не липсва, абсолютно нищо не е пререждано, абсолютно нищо не е изваждано" от папката "Гоце". Според него става дума за "неточна интерпретация на чисто технологична фаза в подреждането на материалите". Това е нещо, което и днес съществува, и то е част от методологията за съхраняване на материалите, заяви Киров.
Секретарят на комисията по досиетата Румен Борисов каза пред БНТ тази сутрин, че имало съмнения, че папката е отваряна, но комисията сега няма възможност да направи по-задълбочена експертиза. Офисите и канторите на бившия председател на НС Йордан Соколов и на депутата от ОДС Филип Димитров са изполвани от служители на ДС навремето и това нещо може много лесно да се разбере от книгата на покойната вече адвокатка Рени Цанова. Това заяви междувременно пред bTV бившият вицепрезидент по времето на първия мандат на Желю Желев Атанас Семерджиев. За него се разбра, че е бил явочник на тайните служби. Димитров пък каза, че е публична тайна, че от ДС са ползвали разнообразни помещения, които не принадлежат на адвокатите, а на съответните колективи, но той лично не е давал съгласие.