Стоката е с документ за произход и разрешение от ДВСК, показа никулденска репортерска проверка. За свикналата на лишения отрудена българска стопанка шаранът с люспи върви средно между 3,90 лева и 4,40 лева за килограм живо тегло, заедно с наръчник и методическо ръководство за почистване на сладководното. На алтернативното тържище “Красно село“ търговците предлагат стоката също по около 4 лева. Щуката върви по 6,50 лева, мъжка педя скумрия се предлага по 3,20 лева, а тази до лакътя - по около 4 лева килото. Европейският сом удари 9,50 лева килограм, а чистената пъстърва - 8 лева. Непочистеният толстолоб се търгува по около 2 лева, а почистеният - 4,20 лева. Цацата запази равнища от 1,80 лева. Скумрия с етикет - с “вкус на паламуд“, се продава за четири лева, а обикновената - с вкус на “скумрия“ - по 3,50 лева. Зарганът от Азовско море се оферира по 3,20 лева, а тигърската скарида се продава между 3,20 и 5,20 в пакетче от сто грама в Халите. Калканът и сьомгата запазват рекордни нива - съответно 29,99 лева и 25,89 лева за килограм. По калории шаранът е деликатна риба, пише в наръчник по здравословно хранене от 1970 г. - 127 Ккал, мазнините са едва 5,6 г, да не говорим пък за наситените мазнини- 1,1 г и за бича на съвременния човек - холестерола -66 мг. Съдържанието на фосфор в шарана не е мръднало от 1970 г. и е 415 мг.