Гръцките депутати с тлъсти заплати въпреки кризата

Въпреки тежката икономическа криза, която преживява Гърция, депутатите й продължават да получават тлъсти заплати, като брутното им месечно възнаграждение е 9869 евро, въпреки че заради рецесията тази сума е с 1600 евро по-малко от миналата година, съобщава електронното издание GRReporter.

Обратно в новината

Коментари - Гръцките депутати с тлъсти заплати въпреки кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нашите с какво са по различни??? Гледаме сламката в чуждото око а не гледаме гредата в нашето..Те и заплати и пенсии в гърция са по големи от нашите ама добре че е ББ да ни "спаси" от такива доходи защото и без това вече сме свикнали да хрантутим управляващите а ние да се "самозадоволяваме"

Тия изроди се издържат и от нашите пари, защото България внася определена годишна вноска в бюджета на Комисията. Нагли, нагли, наглеци.

Нашите да не са пък по надзад

гръцките депутати! - а нашите???? просто не се коментира. СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВЯ! извода е повече от я с е н!!!

е, наште момчета в парламента сега ще се изядат от яд! как са могли гърците да ги минат така!!!

Е, за това протестират гърците! Управляващите крадяха здраво, но бяха създали по социална и по устроена държава..Сега премахват всички социални привилегии за хората, а тях лично нищо не ги засяга не връщат накраденото не губят позиции, привилегии, гушат се..

и освен тва имат дебели задници!

и не стига ,че задниците са им големи ами са им и мръсни ,гнусни

Боко каза че ако не били работили толкова добре , щели сме да станем като Гърция ! Призива ми е : БОКО моля те НЕ РАБОТЕТЕ, искам да сме като Гърците, писна ми да съм Българин. Ако са верни тези цифри, почвам да се притеснявам че наистина никога няма да се оправи тази държава , имам предвид БГ ! Много са съкратили разходите, няма що. Вместо да получават по 20 заплати годишно, намалили са ги до 16. Голямо съкращение. А когато от столична община ни резнаха заплатите за декември нищо че си работихме цял месец, КЪДЕ БЕШЕ ТИ БЕ БОКО ? Да не говорим пък за някакви бонуси. Лошото е че няма кой да поеме кормилото, всичките досега бяха изроди и агенти на ДС и членове на партията майката, кой от кой по некадърен. Няма избор, такъв е матрияла, просто няма за кой да се гласува !

Колко струва месечната издръжка на премиерското куче ? 136 лв ? По - малко от 136 лв ? Повече от 136 лв ? 500.000 пенсионери вземат пенсии около 130 лв . А колко кучета има Б.Б. ? Живот си живеят премиерските кучета ... Гръзките депутати вземали 10.000 евро заплата, а нашите около 1.000 евро ... Гръцките пенсионери вземали минимум 600 - 700 евро пенсия, а нашите вземат около 70 евро ... Ако приемем, че премиерското куче за месец яде храна за 136 лв, то би трябвало кучето на гръцкия премиер / ако има куче / да яде 10 пъти повече храна от кучето на ББ !? Ех, защо не съм се родил куче !?

Примитивността на разсъжденията ти ще ти даде мечтания кучешки живот- споко!

А нашите депутати!Там поне стандартът на живот е с пъти по-висок!

Видяхте ли сега защо протестират обикновените гърци. Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? (Лично съм се убедил в това,защото съм обиколил Франция,Италия и Испания)Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898г

А депутатите в БГ, освен че взимат много пари за да дават консултации в свободното си време, се оказва, че получават безотчетни пари в плик, върху които не плащат данъци. Даже си признават, че наистина взимат две трети върху заплатата си в плик. Някои ги прибират за себе си, а други захранвали партийните си централи.

А колко струват на държавата нашите продажници, със сигурност много повече от гръцките, като се имат предвид лобистките закони приемани благодарение на "консултантски" плащания...

НАП да запретне ръкави и да провери на "народните " избраници недекларираните пари, а и да наложи солени глоби за укриването и им със задна дата! Милост към никого! Законите да се прилагат към всички. Тогава може да се говори за демократична държава. Тази дума , за сега, се използва

Нека вземат много пари. Даже 5000лв са малко. Но да няма лобиране. - да се премахне - всякаква парична връзка между "корпорациите" и законодателите. Т.е да се коват законите независимо/нелобирано.

Те и нашите не са останали назад-крадат мамицата им,пари в пликове получават,за бензин,за дрехи,за командировки,за кюфтета,за секретарки,за консултанти и консултации,за квартири... Всичко от което не става нищо,ама е крало и има пари да си купи депутатско място -управлява-краде и се обогатява... И всичките -умни и образовани- баничарки,автомонтьори,милиционери,неграмотни,простаци,бандити..."коват "закони...за лично обогатяване.

Нас ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ни ИНТЕРЕСУВА, защо в парламента се раздават ПЛИКОВЕ С ПАРИ НА БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ НЕОБЛОЖЕНИ С ДАНЪЦИ!? От кога СЪЩЕСТВУВА ПРАКТИКАТА и кога ще се ПРЕКРАТИ? Кога, ще се издължат на НАП, след като от десетилетие не са плащали ДАНЪЦИ върху тях? Тия 5 000 лв. получавани годишно от всеки НАРОДЕН СЛУГА, субсидия от ПАРТИЯТА, обложени ли са с данъци? От КАЗУСА става ясно ЕДНО, че ДЕПУТАТИТЕ ПЛАЩАТ САМО 50% ДАНЪЦИ отРЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ си приходите си....или САМО за работната си заплата, НЕ ПЛАЩАТ ПРЕДСТАВИТЕЛНИ, НЕ ПЛАЩАТ ПАРТИЙНИ....50% не плащат, СЪЗДАВАТ СИВА ИКОНОМИКА! ямх, запазена марка! Гръцките депутати плащат ли си данъците?

Цецо Президент! Агент Гоце в затвора! Да живее България

А нещо за българите?!...

Гаргамелчо, един пост под тебе баба Вуна апелира да не прекаляваме с обидите, а ти виж се какво пишеш. Не, че не искам да видя Гоце в затвора, ама Цецо президент?!?! Гаргамелчо?! Приятелю?! Това е, като да напсуваш целия български народ. Че в коя държава искат за президент куха полицейска палка, чийто речник се състои единствено от 1000 думи?! И по време на интервюта борави само с 200 от тях и то замръзва, гледайки в една точка, понеже се иска пълна концентрация когато рецитираш нещо наизуст, без да разбираш напълно смисъла му.

Мечката Бойко утре ще бъде върната в зоопарка на Текето в Русе. Тя беше успешно оперирана в Парка за танцуващи мечки край Банкя. Специалисти от Лесотехническия университет и фондация Четири лапи" направиха операция без аналог в Европа. Лекарите наместиха тазобедрена става на 52-годишното животно.

Това е един от най приличните и приятни форуми ..затова нека да го запазим такъв..не е нужно да прекаляваме с обидите

Гръцката криза ще потопи заедно със себе си цялата европейска икономика и България с Дянков Цайса и Боко Тиквата. Това ще доведе до необратими последици в ЕС.Ние сме на прага на икономически колапс и Еврозоната ще се разпадне !!!

Никак не си далеко от истината..

Дай боже!!

В България след Кос.овата приватизация, остана ли нещо, което да изпада в колапс?

Точно така, а ако някоя още по-малка страна като Лихтенщайн или Словения задлъжнее това ще доведе до необратими последици световната икономика и Щатите и Китай ще колапсират... И освен изброените от теб в кюпа ще влезнат даже Македония и Румен Овчаров... Колко мъка има по този свят. И всичко идва от грамотност без интелект

Ти гледай как август месец САЩ могат да тръгнат по пътя на Гърция! Край на държавността. :-( Да живее корпоративния свят!!! Обаче остава основния въпрос - НА КОГО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ СИ???

Ти за САЩ не се грижи....а гледай България как ще тръгне по пътя на Гърция, а може би по още по-страшен път !

Цитирам "Славейко": "Горе долу 9 пъти спрямо средната заплата за гърция.Нащи 5000 спрямо 400 за страната.Та кои вземат по- тлъсти заплати?" ПРАВИЛНО!

ПИСНА МИ 2 ГОДИНИ ДА МЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СПОРТ И ДРУГИ ПОДОБНИ ИДИОТЩИНИ.........НЯМА ЛИ ДРУГО НЕЩО В ТАЯ ПРЕСТЪПНО-МУТРЕНСКА МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА ?

Горе долу 9 пъти спрямо средната заплата за гърция.Нащи 5000 спрямо 400 за страната.Та кои вземат по- тлъсти заплати?

славеиченцеее...аиде мамин сладак слагаи кирливите краченца в оцет гушни термометара и вземи да си легнеш че я глеи сънчо мина и е време за легание 22 часа е станало ти още седиш пред компа..аиде легаи да не додем с тоягата да те избушим а?кво ше каеш?

Абе Димов, платен драскач си ти. Твоите хора от БСП са такива че 15 апартамента за нищо ги нямат. Че в твоето БСП са само тлъсти мафиоти и олигарси. България закъсня в реформите защото е пълно с такива като тебе.Предпочитам Бойко пред Станишев, Доган и царя!!!

А в България Боко тиквата харчи милиардите оставени от Станишев за никому ненужни магистрали, вместо да даде големи заплати като на гърците. Предишното правителство остави 20 милиарда в бюджета за големи заплати а ГЕРБ всичко изпапкаха. Сега народа ще яде асфалт!

Големи глупости си написал, другарю.

абе вие сте много интересни ,не се делете на другари и бойковисти ,ами си отворете очите за да видите колко по-спокойно се живееше преди и колко ни е свит джоба сега - самия бойко си призна,че харчи парите оставени от предното правителство-например за магистралите и ще ги връща когато му ги преведат от ЕС- само,че това няма да се случи! много си ограничен .................

абе ти луд ли си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе вие сте много интересни ,не се делете на другари и бойковисти ,ами си отворете очите за да видите колко по-спокойно се живееше преди и колко ни е свит джоба сега - самия бойко си призна,че харчи парите оставени от предното правителство-например за магистралите и ще ги връща когато му ги преведат от ЕС- само,че това няма да се случи! много си ограничен .................

човече, ти си символа на тапотaта в бг...

Аман от манипулативни статии ! Да, ще вземат, защото това са върховните представители на народа, избрани по демократичен начин ! И нито ще спазват работно време, нито ще им се орежат разходите ! Защото ако го направят тези страни ще станат мигом подобие на Бг, Русия или Китай...Парламентаристите трябва да имат всички тези привилегии, за да са независими, за да контролират истинските бандити от изпълнителната власт. Трябва да ценим парламента като един от наистина малкото изборни органи, едно от малкото места в съставянето на които нормалните хора имат думата.

Да, ама ние да сме в парламента...а не ти !!!

Ъхъ трябва да имат тия привилегии, за да живеят в пъшкул изолирани от реалността, да им се разпали апетита за още повече и най-вече, за да кибичат в залата без да разбират за какво иде реч. Айде мерси от народни представители превърнати в аристократи - предпочитам да имат сесия няколко дена в годината и да си работят каквото си работят, отколкото закона да се измисля от хора готови да зарежат професиите си - на такива не мога да вярвам. Ще кажеш професионални политици ... да бе! Политиката изисква далновидност, вярно изисква и да си малко мекере, ама иска и акъл, а както е на теория поне, за да станеш честен депутат трябва да си пълен провал в живота.

Обаче в БГ-то се откриват спортни зали......за да могат робите да се забавляват....МАСОВ СПОРТ ЗДРАВ НАРОД ! С ТИКВА ВОДАЧ......

Е такива глупаци като теб са най-опасни :(. Не ти ли е хрумвало, че ако имахме хубави стадиони и спортни зали щяхме да взимаме големи спортни събития и да идват приходи от хората, които ще идват тук? Но най-лесно е да плюеш когато твоите не са на власт и да омаловажаваш всичко постигнато.

Кои са моите, че много не ми е ясно ГЕРБЕРСКА ГЛАВО ?

Само със стадиони и зали няма да можеш да поемеш някакво събитие. Това е комплексно решение - представи че България спечели провеждане на Олимпиада - а помисли наистина ли ще можем да осигурим всичко? Стадиони е най-лесно и най-последното в случая

Нека и нашите да взимат ако искат и по 20 хил, но да направят заплатите в България както в Гърция. Нека да взимаме такива заплати като в Гърция, пък много ми пука колко взимали депутатите и колко заеми са взели.

А тук да не би да взимат по-малко! Цв. Цветанов с една заплата за 1 година си купи 14 луксозни апартамента и си построи луксозна вила-замък с басейн. Само ГЕРБ може да крадат така - преди живеехме по-добре. И предишните крадяха, но оставаха и за народа да живее. А сега е тотално разграбване - държавата отдавна е фалирала!

тиква без семе си ти Димов

Ама и БГ депутатите не са по-зле.....Я ВИЖ САМО ЛЪЧО МОЗЪКА...КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ С ВЕЛИКАТА МУ ФИРМА, ДЕТО МУ ДОНЕСЛА НАД 2 000 000 ЕВРО ЗА ДЕПОЗИРАНЕ В БАНКА....ДА ХВАНЕШ И ДА ГИ РАЗСТРЕЛЯШ !

Те взимат големи заплати, но и на народа дават! Заплатите им са по 4 хил евро, и 13 заплата и пенсии по 1500 евро и 35 часа работна седмица има в Гърция. И сега им помаgат с още милиарди! А ГЕРБ защо не дават заплати по 4 хил евро защо Бойко тиквата не вземе заеми като Гърците и да даде големи заплати? Не гласувайте за ГЕРБ, гласувайте за другите и те ще вземат кредитi и ще ни дадат големи заплати да живеем добре и да си купуваме нови неща.

Абе хубаво се шегуваш ти, но майтапът настрана. Да не ми се правят тия герберчета, че сме толкова окъсани, че две години ще гледам аз спорове, може ли да се покачат едни 15 евро върху МРЗ или не може. Срам ме е! Срам ме е от другите европейски страни. Почти ги чувам как ни се смеят. Не на България, а на българския народ. Този послушен, доверчив, вярващ, глупав и наивен български народ. Какво ли се кискат?!... "Гледай как са ги дресирали тия, как слушкат и сънуват надежди за някакви си 15 евро отгоре...аз не бих се навел да ги взема. Предсатвяш ли си ги какви хора са всъщност?!?!".

Охх много си прав, това с "15 евро не бих се навел да ги взема" доста ме развесели :) Мизерници сме ние, дали да не замина за Гърция да живея там в тяхната криза?

Ало! Какви 4000 евра заплата. Има интернет, прочетете преди да пишете глупости. Средна заплата > 600 евра, средна пенсия 400

Ама вие не разбрахте ли, че гръцката криза ще мине при тях, като несбъднат и недостижим блян за нас. Много хубаво четем...Гърция това, Гърция онова... пък то се вижда коя държава е пред фалит. Гърците ще си живеят много добре и пет пъти по-качествено от нас. Ние да му мислим как ще я караме в тази финансова стабилност.

Само при социалистически правителства може да се харчи по-вече от това което се искарва. Нашите ако не намалят 50% разходите ще ни духнат от еврозоната!

Че кой въобще е канил вилает Булгаристан в еврозоната, бе?

Колкото и да са зле гърците са 10 пъти по добре от нас

То и нашите не падат по-доло.Не им стигат тлъстите заплати по фиш,а на всичко отгоре и "необлагаеми безотчетни".Къде е Красимир Стефанов от НАП?Нали той призова гражданите да сигнализират за такива пари?

То и нашите не им отстъпват. Лапат, лапат, като невидели. То не са комисии, то не са консултации, то не са командировки, то не е чудо. Айде, не е за разправяне.....

Българските депутати не са по-долу. Да ама гърците протестират здраво, ние си мълчим.

Българските също. Само те живеят нормално в нашата държава. За това и иска Дянков втори мандат. Да се налапат достатъчно!!!

Нищо ново под слънцето,та нали и нашите хубавци го правят.На това му се казва пир по време на чума.

Леле колко постна заплата получават нашите депутати. Да ги ожали човек. Сега разбирам защо им се налага да правят консултацийки за по няколкостотин лева и то с допълнителен извънреден труд.

Нали, срещу това викаха гърците по площадите!? Но и тях не ги чуха.

те като нашите боклуци:)

спокойно де,нека гласуват промените ,ще ги резнат,много бързате...

Тия просто сами си просят гражданската война.