Тол системата и дупките - ябълката на раздора

За около 55 на сто от пътищата в страната ще се плаща тол такса от тежкотоварните автомобили, каза министър Николай Нанков по време на парламентарния контрол.

Обратно в новината

Коментари - Тол системата и дупките - ябълката на раздора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много сме мързеливи! Пред блока имаме 5 дупки... Всеки божи ден през тях по 2-3 пъти минаваме 30 коли. Ако съберем по 5лв на кола щеси запълним дупките и ще си спестим хиляди лева! С моите 97 лв за винетка и 3 дупки немогат запълни... Синът ми годишно плаща около $ 5000 пътни такси в САЩ и кара поготини магистрали. А ние не искаме да плащаме за пътища,а чакаме държавата/комунистическо мислене/

Деба трола ти мазен! 97лв. е най-евтината годишна винетка, ами акциза в горивото, даже като работи колата пред блока плащам данък !

Ми верно си мързелив, щом те мързи за ВЕЧЕ ПЛАТЕНИТЕ ДАНЪЦИ,АКЦИЗИ и ВИНЕТКИ да се вдигнеш, да протестираш пред институциите и да си поискаш правата!

не си мързелив, а си просто един прост и тъп простак.

крив ще му влезе. Кой ще плаща тол-такси за разбити пътище в размер, който плаща за германските или дори сръбските пътища? Бойковите фирми "правиха" магистраите и след година те грохнаха. Сега Тиквоча се прави на луд и че нищо не вижда, но всеки който пътува (а те са стотици хиляди, всеки ден) знае колко дълбоки са коловозите и колко са кръпките - през 200 метра, по 100 метра всяка, по "чисто новата магистрала" след Пловдив. Тъжите бойкови физионовмии по ТВ екраните на снемат въпроса:"Къде са мангизите, Бойко, които наложените от тебе лично фирми, отчели се надлежно, взеха за да "правят" с прах и пепел от мини и рудници основитe (за по-евтино) на бракуваните сега магистарли?" и "Кой ще плати за ремонта, кога, а ние от къде ще пътуваме?"

Крадци, мръсни крадци!!!

първо таксите! Дюпките са си дюпки!

Лиляна Прасето нали ни излъга, че с вдигането на винетките от 67 на 97 лв, ще имаме супер пътища. Нищо вярно с действителността - откакто увеличиха цената на винетките, не сме имали по-ужасни пътища. Боко Тъпото вече повече от 10 години си играе на политик и примиер, а истината е, че никога не сме или толкова зле, колко при управлението на Тъпото. Безспорно, не може да му се отрече факта, че е цар на разтягането на локуми, на използване на заучени безсмислени фрази, няма равен по простотия/може би само Цецо Гуменката му диша във врата/.

Да попитам идиотите които гласуват за ГОБАРИТЕ. Доволни ли сте, че съсипахте България, изгонихте и уморихте хората с мизерията и кражбата си. Някой вярва ли още на тези, че някога ще има пътища до като те са на власт. ДИР сега ще цензурира коментара ми защото е против ГРОБ.

И винетките щяха да борят дупките, пък нищо :)

Е как нищо цял министър по евро председателството. За пътищата ни излъга и сега пак ни лъже.

А какво стана с гражданската отговорност "бонус-малус", която по думите на Герб ще влезе в началото на 2018г. Март почти мина!Хайде ще почакаме още една седмица и ще видим лъжите на Герб!

Платих ГО на 22.02, защото тогава ми изтича полицата. Тази година е с 33 лв. по скъпа от миналата. На същия въпрос, какво става с "бонус-малус" ми отговориха , че няма изградена връзка между КАТ и застрахователите.

Какво против дупките сега. Това са легнали полицайки за ограничаване на скоростта.

Имам питане: Магистрала "ЛЮЛИН" дали не е още в гаранция? Цитат " за борба със свлачищата и срутищата по АМ"Люлин" за тази година са нужни над 6,3 млн лева с ДДС." край на цитата. Чия е вината - на конструктора ( разбирай проектанта ) или на строителя? Според мен е на конструктора, и той трябва да плаща всички преустройства и допълнителни работи по участъка!!!

Ако ще има тол такси,то автоматично винетките трябва да отпаднат,както е в цял свят!

Или има дупка, или път. Няма как да има дупка, пък и път. Тогава що за път ще е?! Дупки има решетото и ситото, дупки има и на други места, но да не уточняваме, че има и млади хора, които четат, а не е още 23.33 ч. и Сънчо още не е минал.Та си опичайте акъла ако го имате, когато пишете и не бързайте.

Защо ми се струва, че министър Нанков и ББ са били и на Луната. Не може толкова кратери и дупки там да са без тяхно участие.

Дупките ясно, а кога ще е готова магистрала Хемус?

Не знам, как да се обърна към Вас! И най цветущият израз да използвам, няма да отговаря на същността Ви! Вземете първо направете пътища! ТОЛ системата се поставя на пътища, а пътища няма! Въведохте винетките с цел да се акумулират средства за изграждане и ремонт на вече съществуващи пътища( Откраднахте парите от винетките). Вдигнахте цената на винетките, защото не достигат средства( и тях откраднахте). Сега искате още приходи! Не се ли наситихте. За толкова години, нямате никакви постигнати резултати! Къде са парите ?

Парите са в гушите на тъй наречените политици.

Добре де, досега в пътностроителното поход на пътьо строителя се оказаха няколко неща дето много малко народ ги помни! Нека спомена няколко от тях!!! Първо: 2 Дни сле отварянето на АМ Марица тя бе затворена за ремонт тъй като се сръти на няколко места! Второ: Ведна след отварянето на АМ Марица се оказа, че не се е направил изход ни към Чирпан ни към многото села наоколо! Не стига това ми се оказа, че ако пътуваш поска Бургас София то няма как да се качиш на тази АМ! После бяха отделени едни допълнителни 47 милиона лева за "довършване" на въпросните ПРОПУСКИ! Трето: Когато се строеше "АМ" Струма от бащата на този дето сега за 5- 10 минути троши шампаснко за 40к евро в най-скъпия европейски зимен курорт, та когато се откри се оказа, че то това НЕ БИЛО АВТОМАГИСТРАЛА! Защо ами липсвали едни 4 - 5 метра от ширината на пътните ленти! Естествено отговорност не бе потърсена на НИКОГО и ВИНОВНИТЕ бяха наказани с това, че им ДАДОХА допълнителни поръчки! Естествено вижда се къде отиват тия пари! А именно в чупене на СКЪПО шампаснко по СКЪПИ курорти и слушане на ЧАЛГА! Поради тази причина сега НЯМАМЕ АМ Струма а имаме първокласен път струма! Таксите по него трябва а са различни!!! има и четвърто и пето, но засега толкова! Просто НЕКА СЕ ПОМНИ!

Драги управляващи родината ни ,нямате си ни най малка предствава колко ви мразят хората . Ако има само един човек на който да се опре народа и да му повярва ще ви пометат с голямата метла към родните ви села.

Ние от селата не ги искаме. Нека да си стоят там, където са родени.

Колкото е по-голяма корупцията толкова дупките по пътищата са повече .Израелска фирма беше предложила система за ремонт на дупките по 1.50 лв. на дупка, но българските бандити не я приеха , предпочитат да плащат по 5 лв на дупка.

"Той напомни, че с въвеждането на тол системата ще има допълнителни средства за ремонт на пътища и за строителство на нови..." Нищо подобно! Ще има много нови средства за крадене! Защото със същият мотив бяха въведени винетките! Със същият мотив бяха вдигнати двойно! А положението става все по-зле и по-зле! На некадърниците колкото и пари да им дадеш, пак ще ги откраднат и пак няма да им стигнат и пак нищо няма да свършат!

Какви системи бе примитиви. Тато без такива дранета построи 36х км пътища, тия още не могат да ги боядисат.

Оффф...

Тъпи,прости и алчни некадърници, дупките в България са милиони, и нищо не правите, само лъжите и крадете от хората . Никъде по света няма такива пътища. Дано да бъдете наказани от Бог.

Стига със този Бог, бог няма иначе досега щяхме да се оправиме. Правилно е да се каже дано се задавите от преяждане и препиване и да пукнете като куче без история със парите които крадете от бедният народ, айде че се разписах и ми се дигна кръвното ....

Kalin

Защото хората се разпищяха при дигането на цените на винетките последния път сега измислиха магическата формула -тол система.както тогава така и сега ни обещават че .....пътищата ще заприличат на пътища а не на лунен пейзаж.Понеже построиха сумати некачествени километри пътища и магистрали окрадахо де що има и сега няма пари за ремонти------сега така ще ги набавят.

Значи до тука всичко е ясно! А именно момчето взе парите и каза ше видим! Сега обаче има "неколко" неща дето не са много ясни! Ето едно от тях: Сега карам си аз по винетно тол таксово данъчно платено с бензина на километър пътна система! И изведнъж, както не веднъж досега се е случвало с почти всеки шофьор по нашите пътища, попадам в дупка! Колата ми става на нищо аз едвам оцелявам за другите не знам! И какво правим тогава!!?? Щото досега аз не съм видел нещо да се прави ОСВЕН да ти се напише АКТ от КАТ за НЕ съобразената ти СЪС ЛУННИТЕ КРАТЕРИ по пътищата ни СКОРОСТ!

Каквото и да си пишем навсякъде поне знаят за какво плащат, а у нас плащаш и си трошиш колата. Евентуално се правят някакви ремонти и след година, две пак е същото. На практика тиквата е създал вечния двигател пари, дупки, пари.

Който е чел Марс- Енгелс навремето, може да добави: "дупки-пари-дупки прим."

По-правилно: пари (наши) +дупки (ваши) = Пари прим (в офшорни сметки)

Много моля, хора които не са излизали от България да не приказват празни приказки. В Германия и Австрия , част от Унгария, Чехия, Словакия, Полша се плаща с тол система както за магистрали, така и за т. н. национални пътища, които не са магистрали. И още нещо, в Германия и Австрия, освен аутобаните и националите, с тол системата се плащат и някои тунели.

Kalin

Проблема не е в тол системата а в това как и за какво се харчат парите.Въпросните страни строят качествено и затова и поддръжката на пътищата им е по лесна.У нас се строи скъпо и некачествено и парите сега ще отиват за ремонти които също ще бъдат некачествени и......така безкрайни ремонти.

А да почнат да ги земат тези пари па тогава да видим как ще ги харчат а? Или викаш ти си погледнал в бъдещето и вече си видял?

направени от Хитлер и са здрави. Там натоварването е поразяващо. Тунелът при Ашафенбург го правиха над 10 г. И е вечен.Вижте го . А тук? Тук търпите шайката герб до гроб. Тази шайка сама няма да си иде. Трябва да и се помогне ,но....трайте си налЕ ,сме на София" и работим.Убаво ни е.

След магистралите ВОЖДА се зае да става дипломат и да оправя света-Така че не мрънкайте ами се радвайте че такива вождове водят нас индианците. Дупките просто му омръзнахаот Боко строителя стана боко дипломата./без диплома/

Само на мен ли ми се струва, че с въвеждането на тол такса цената на всички стоки ще се вдигне?

Само по себе си вдигането на цените не е лошо, ако с тях се вдигнат и доходите

Ами ще се увеличат транспортните разходи и заедно с повишението на цените на тока за бизнеса, разходите ще се калкулират в себестойността, съответно в цената на стоките. И това ще го платят тези, които няма да плащат тол такси и нямат увеличение на цената на тока за бита. Честито!

Има ли някъде другаде по света и тол такса и винетки едновременно???

на доста места

Кои са тези доста места? Кои държави по-конкретно и какви им са доходите спрямо нашите???

"Едни заявяват, че ще получаваме приходи около 1.5 млрд. лв, други 750 млн. лв. Кое е вярно? И двете са верни - половината ще ги откраднем и до бюджета ще стигнат само 750млн. (евентуално).

Към тоя с минуса. Абе, каун, мини по пътя от София до Мездра и преброй дупките! Пътят беше ТОТАЛНО РЕМОНТИРАН преди три години! От трейс, с подкрепата на свинята павлова.

Що лъжеш бе измекяр? Кога е ремонтиран този път за последно? Кви 3 години бе? Лъжец! Не само че не е ремонтиран основно през последните 10 години, ами не помня и да са го кърпили сериозно даже. Лъжец.

Ако българите са 80% дебили, в правителството в момента са 100% дебили. 110% дори.

Всеки е виждал как се "ремонтират" пътища и улици. Цялото трасе е напукано, с по-малки и по-големи дупки. Избира се един участък, разравя се асфалта и сухо, мокро, без значение, се покрива с 3-4 см. асфалт. Прескачат се 20-30 метра и се асфалтира следващия участък. И т. н. Накрая се калкулира. Толкова участъка, по толкова квадратни метра, усвоени са толкова пари. Следващата година положението е същото. Неасфалтираните участъци са се доразровили, а ремонтирани са напукани поради лоша спойка. След десетина години ще минат отново от там. Усвояването ще продължи...

Тук хич не си прав. Малоумните ремонти са следствие от малоумните управляващи. Въпросните кхмери са решили, че тъй като са окрали парите и те не стигат ще правят описаните от теб ремонти. Минаво говедо от АПИ или съответната община и маркира с боя кои участъци да се изкърпят. Фирмата, която кърпи няма никакъв избор. Ако изкърпи всичко, което трябва трябва да плати немаркираното с боя от джоба си.

Общинските и републикански пътища са около 40 000 км. Ако поддръжката и ремонта струва 50 000 лева годишно на километър при 3 000 000 автомобила излиза, че винетката трябва да е към 650 лева годишно. Дори да взимаме по 100 лева на камион за всяко преминаване през страната колите пак трябва да плащат поне 580 лева годишно.

Ами данъка, акциза на горивата защо ги забрави? Ами другите такси и данъци? Построил си къща на своя земя, със твои пари и всяка година плащаш данък на държавата. Тия пари къде отиват?

Хората плащат данъци и такси за да си разиграва коня един неграмотен прост.к и шайката му. ХОРА СТИГА СМЕ ТЪРПЕЛИ.

Навсякъде по света се плаща само за магистрали. Никъде не се плаща за друг път. В България обаче се плаща за всички пътища (освен за междуселските). И това ако не грабеж. Явно Боко го е страх, че само направят платени само магистралите както е по света, то никой няма да ги ползва и ще се разбере, че хвърля милиарди за безмислени магистрали.

И ти па баш знаеш как е в цял.

Съгласен съм ,но само с първата Ви част.В Сърбия за транзитно преминаващите тирове е задължително ползването на магистралите.

Така си мислиш, защото живееш на село. Отиди в Германия, плащаш за камион по аутобан, бундес щрасе и в някои градове.

с винетката?