Бейтула, убил Никола със 140 км/ч., иска ”невинен”

Варненският апелативен съд изслушва 6,5 ч. страните по делото срещу Бейтула Исмаил, който уби с колата си на магистрала „Хемус“ 23-годишния Никола Терзиев.

Обратно в новината

Коментари - Бейтула, убил Никола със 140 км/ч., иска ”невинен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този да му се даде максималното наказание! И понеже е нагъл да обжалва, да го изтърпи изцяло с лопата в ръцете! И всеки ден да изпълнява норма, за да има право да яде храна! А нормата да се увеличава с 1 кг на ден! Наказанието му да се обясни на всички! И следващият, който се изцепи на пътя, да си знае какво го чака! Защо нямате топки, да направите това?

Логично при 215 км/ч се изминават 60 м/с.за 2 секунди са 120 м които са напълно достатъчни да се навлезе в кръстовище.не мисля че е нормално на път ограничен на 90 да се движиш с повече от 100-110 но 200 км/ч е ужасно много а и не е магистрала.как при кръстовища ще караш с 200?!който каквито и маневри да е правил тоя джигит който лети трябва да понесе наказание и то ефективно при смърт на пътя.

Само турците преди изпреварване пресветват с " дълги"! Обясняват, че в Турция така правели....Идете си там и си карайте както там карат! 80 000 000 са и нямат ни един читав пилот в рали шампионатите за разлика от фините, които нямат 6 000 000! Направете си сами извода що за карачи са...

ми що да не поиска,много други убийци също поискаха и получиха...след като нашия закон позволява...

Ядатът само овчо и козе, само курбани сърбат, праят кюфтета от овча кайма, затова са тлъсти, а ние българите сме мършави слабички, рая, изтормозена загиваща ......

Шопар малоумен, с 200км/ч, за къде бърза толкова, за на май...ка му .....тката

Тоя "невинен" Бейтула следващият път да се засилва с незаконно модифицирания автомобил към някой продажен съдия и друга сволоч в държавата. Пускат убийци на пътя, а не се сещат, че утре те или някой близък ще е жертва на тоя ненормалник. Наглост е да пледира, че бил невинен!

И пак мангасар...

Ами че той вече е бил на пътя и вероятно се е ускорявал? Защо този факт умишлено се пропуска от адвокатите на "спортягата"? Пък и никъде в правилника не е посочено , че при излизане на път с предимство трябва да се съобразяваш с ниско летящи самолети! Впрочем 215 км/ч е скорост висока дори и за кацащ самолет. И при тази скорост се изминават около 110 метра в секунда, т.е. когато шевролетът е излизал на пътя, волксвагенът е бил на над 200 м. разстояние...време напълно достатъчно за излизане на пътя!И 10 експертизи да направят, все тая, те са платени предварително!

Борба В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: Богат е, казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога изамамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост Туй е казало стадо от вълци във овчи кожи, камък основен за да положи на лъжи свети, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят найде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря Бой се от бога, почитай царя! Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша с вяра: млъчи, моли се, кога те биять кожата ти да одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: Боже, помилуй грешен съм азе думай, моли се и твърдо вярвай бог не наказва, когото мрази Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещени конец Ще викнем ние: Хляб или свинец! ....Христо Ботев....

такава експертиза , която да "докаже" че удареният автомобил се движел с МАЛКО ПОВЕЧЕ от 59 км/ч! Може да се предположина база експеримент, че скоростта е била ОКОЛО 60 км/ч, но подобна "точност" е безсмислица или пък цели точно определена цел-да покаже колко бавно се е движил загиналият! Което е тъпо! Ако се е движил бавно, защо другите три автомобила не са се нанизали в него?

"ударът между двата автомобила е бил неизбежен, заради малкото време за реакция (1,2 сек), която е имал подсъдимият" преди години един преподавател от военното школо в Търново блъсна и уби на място дете. в съда той сам се защитаваше и доказа с чертежи, скици и формули, че времето, което е имал е недостатъчно, за да спре. но той се е движил в рамките на закона (под 50км в населено място) и детето е изскочило изненадващо на пътя. времето за реакция плюс времето за сработване на спирачната система е недостатъчно, а да се предотврати произшествието. далеч съм от мисълта да защитавам един помак с тунингован таралясник! само отбелязвам фактите.

затова скоростта е ограничена със задължителен знак! защото е предвидено, че може да изкочи автомобил , че да имаш време да направиш маневра или ако се случи да удариш някого, поне да не е смъртоносно. Затова спазвайте знаците най-вече тези за ограничение на скоростта. Ралита има винаги, като искате да карате бързо и да се състезавате, включете се трам.

Абе какви дела какви експертизи един куршум в главата и край какво ще го храним 5,6г в затвора .такъв дебил затвор не го оправя.

може да се гордее с това, че е убил българин - един неверник по-малко!

Такъв като този е направо за бесилката на площада, както ги обработват в Китай. Правосъдие АДЕКВАТНО в Бг няма, а понякога потъроевшите накрая излизат едва ли не виновни....

ако беше турско, сигурно щеше да е така. Дааа, спомете какво са правели турците с виновните през време на турското робство! какво са правели с раята!!

Яко като биче и почти толкова умно...

А отзад на Голф-а имало ли е надпис Millenium falcon?

Аз предлагам преди да иска Бейтула да даде - да даде живота на Никола обратно, защото му го е взел неправомерно и преднамерено. После може да иска, каквото му душа сака.

Е този хем не можел да си овладее автомобила от 215км/ч до 140км/ч. при разрешени 90км/ч, хем иска някой да му осигурява предимство. Е то затова са там тия знаци да могат да те виждат. Този се правил на невидим ко иска повече?

... че не иска повече, иска по - малко.

бейтула карал без глава, ама защо адвокатите му нямат такива и те??? Има починал човек и той не се е хвърлил по таван нарочно; този който му е помогнал е виновен, ясно! С кой морал искаш да го оправдаеш и да носиш чужд грях - ето това няма как да си обясня? Имало и по-голям грях от убийството явно - да оправдаваш убийци за пари.

пуснете го човечеца, кво толкоз станало, нали на него и на неговото семеиство им няма нищо! това е важното!

Смъртна присъда!

Този е рецидивист, уважаеми съдии! Втори смъртен случай на този фес и вие му давате само 5 години! Този в САЩ отдавана щеше да е с изпълнена смъртна присъда!

Този е "златна кокошка", колкото пъти трябва, толкова пъти ще го пускат.

Все пак е мангуста, у нас те са защитен вид.

Приказна демокрация, всички са свободни и щастливи.

Да не дава Господ, но близките на убития трябва сами да си вземат справедливостта. Да не разчитат на съд и прокуратура. Мангалът е трябвало да бъде ликвидиран още след първото му автомобилно убийство!!!

"Деянието е умишлено, когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици." Интересно, тогава как това се тълкува като "смърт по непредпазливост". Или се счита, че тоя е такъв дебил, че след като си е изменил конструктивно автомобила и е шофирал с над 200 км/ч не е могъл да предположи какво ще се случи?!

СМЪРТ за мазната чалма!!!

"..в посока Варна около 22,30 часа на 28 август 2016 г...." ...а сега сме 2018 година. Да се смея ли да плача ли на бързодействието на прокуратураТА и съдА. НИТО ЕДНА СФЕРА НЕ МОЖАХМЕ ДА ВКАРАМЕ В РЕД ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ.

То има дела, които вървят по 11-12 години... Целта е всички да забравят какво е станало! Пък и нали си спомняш вица за адвоката, който с едно дело за кражба изучил сина си в юридическия цели 5-6 години, а той (сина) тъпанаря , че похвалил, че приключил с делото за две седмици!

ако беше син на някой от ... щеше да има 2 доживотни още през 2016

Шило

Делото е приключено от прокуратурата за 3-4 месеца. В първата инстанция е било пак толкова. Останалото е пред въззивната. Дано след година да приключи и пред ВКС, а не "мъдрите", "почтенните" съдии да решат, че трябва да го върнат за нещо си.

А циганина ще получи ли и назидателна присъда за пррработката на автомобила? Само заради това трябва да му друснат 10 години, та другите да си помислят дали да преработват колите си....

Струва ми се че за смърт, трябва веднага доживотна присъда без обжалване. А тези с тунингованите коли въобще да се забранят за движение по шосетата.

Министър Московски уцелил борчето, защо от алкохола му си се сторили две и решил да мине между тях, така ли?

това не е ли пеефски?

Нищо не разбрах. Значи първо инцидентът се случва на магистралата, после на 300 м след края й. После има някакво кръстовище на което не става много ясно кой е с предимство. Дори и починалият да се е движил по пътя без предимство, нали по същия е дошъл и обвиняемият? Защо се пише за отнемане на предимство?

И това е втора жертва от ПТП на въпросният Бейтула??? Човекът си е рецидивист! Ако първият път беше наказан подобаващо, може би нямаше да има втора жертва на този същият човек.

Да му увеличат присъдата,та белким тия,дато натискат газта до ламарината и присвятват с фаровете,считайки тези две действия за достатъчни шофьорски умения,позволяващи състезателно управление на автомибила,да понамелеят.

Аз честно казано не залагам големи надежди да догано-пеевско_путинската ни съдебна система.

В кръстовището, където станало ПТП-то разрешената скорост била 90 км/ч, а онзи бил карал със 140 км/ч...? Това въобще не е вярно! Той УДРЯ шевролета със 140, а преди това е карал със 215 км/ч!Затова е нямал време за реакция, което пък въобще не го оправдава! По логиката на "експертите", ако някое такова говедо се засили и се блъсне в някоя стена, трябва да приемем, че скоростта му в момента на сблъсъка е била.....0 км/ч..?!

И кога най после ще вкарат камери които засичат от точка до точка. Да мерят как си изминал 200 км за един час. При позволена скорост 140 на магистрала.

те на много места ги наслагаха, но все още не е готов "софтуерот".

Аз вярвам в личното правораздаване и в нищо друго. Око за око и т.н. е много хубав принцип, особено подходящ за прилагане върху самозабравили се мекеренца.

Според мен 5 години са малка присъда. Когато има превишена скородт трябва да се брои за предумишлено убийство. Карайки с 200 е много вероятно да убиеш някой. И ти го знаеш. Така че предумишлено убийство трябва да е присъдата.

Тази случка трябва да е червена лампа в главите на цялото тунинг-общество. Може да си карате безпроблемно колите в ежедневието, но стане ли такъв сакатлък, ще си платите за новите турбини и останалите клошарски тунинги на двойна цена.

разбирам, въпросният убиец си е все още на свобода, нали? Когато го осъдят окончателно, ще му хванат опинците, отдавна вече ще е в Турция!

след като е по жалба на подсъдимия "пилот от Форнула 1" трябва съдът да му изпердаши по-висока присъда-примерно 8 години... И да се научат, че обжалването не винаги води до намаляване на присъдата!В България кой знае защо е прието , че всеко "по-горен съд" е по-великодушен!

Някъде писаха, че на този, това е второ убийство на пътя! Такъв, от затвора не трябва да излиза. Трябва да го съдят за предумишлено убийство, след като е карал с такава скорост. Каква магистрала, това е на педя от входа на града, всеки е наясно, че там трябва се намали, а не да кара като изтърван!

Шило

Не е магистрлала, а ограничението е 80 км.в час.

Винаги при такива случаи се сещам за един - онзи с фигуриста Максим Стависки... убил и осакатил няколко човека и останал с условно наказание.... Та в случая има един двоен аршин, на неподкупния ни съд... при все, че това птп явно е било в съвина.

Шило

Ами да приемем, че това е добро начало за корекция на практиката "Ставийски"

Иван Петров

когато преразгледат делото и го метнат в затвора, тогава ще е началото. иначе е двоен аршин

Карал с 215км. В час и ,,смърт по непрадпазливост,, тъкава скорост е разремена само на рали състезания. Това си е чисто умишлен убиец.Тия подкупни съдий,като на оня Максим,,едно красиво момиче вместо да има деца да живее ,а родителите и гаснат всеки ден по нея,а на убиеца наркоман НИЩО,дори и финансово неним помага. Ама тия съдий,да им се случи тъкава трагедия,за да съчувстват

За съдий,но е истина ,че ненаситни ,долнопробни,без морал хора и винаги защитават претъпниците.Докажи ,че не е истина,особено за голями знакови дела,да има един осъден политик крадец.