Хр. Мутафчиев: Политиците да помагат, а не да унизяват цирка

Депутатите в Народното събрание да не сравняват случващото се там и собствените си действия с цирк и театър.

Обратно в новината

Коментари - Хр. Мутафчиев: Политиците да помагат, а не да унизяват цирка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите "културни" дейци трябва да се събудят за реалността и д се запознаят с историята на "културата" на държави, които са оставили примери и образци в това битие. Те бяха хранени и отглеждани от властта до 1989 г., защото тя имаше нужда от тях, но е крйно време да разберат, че културата не е занаят и зарплата, а призвание и лишения. Държавата не е длъжна да храни някого, който иска да се изживява като "културен" деятел. Справка историята. В пълна сила тук важи крилатата приказка : "сит търбух, за наука глух". Държавата може само да поощрява (морално и материално) високи постижения в областта на изкуствата, а самите те трябва на пазарен принцип да си заслужат съществуването. Иначе културата (платената) се превръща в оксиморон. И доказателствата за това са около нас. Имаме ВИТИЗ (или както се нарича това учебно заведение в момента) , което трябва да произвежда кадри с висше актьорско майсторство, само дето тези кадри ги няма. Та каква точно е ролята му, след като не може да възпита основни проф. качества у тези, които минават през него. Мисълта ни е, че когато човек тръгне да се занимава с изкуство, воден от мисълта да забогатее от него и да търси известност чрез него, резултатът е този, който е пред очите ни. ПС. Между другото считаме като един от най-добрите и проф. направени бълг. филми "Специалист по всичко". Ако това мнение на някого му прозвучи скандално и кощунствено, това само ще доказва правотата на това, което споделяме тук.

като гледам снимката ми става жал за този човек. Жалко, свестен артист беше, но както виждам се самоубива бавно и мъчително. Спри да пиеш бе Христо! Спри докато е време, дано не си изпуснал последният влак! Алкохолът не прощава на никого и спасение няма!

Христооо, страх те е от конкуренцията ли? Страх те е политиците да не ти взимат хляба ли? Ами спри да пишеш и почни да играеш. Може и за теб да заговорят тогава.

" Аз смятам, че политиците дори не си дават сметка какво означават тези думи, когато ги използват. Просто културата никога не е била приоритет на управлението."...Да уточним, вероятно има предвид годините след 1989 г. Понеже преди това, въпреки всичко, културата и образованието бяха на почит и пари имаше достатъчно за тях.

Тоя нещастник до кога ще се прави на артист? И кой му иска мнението?

сте ни натрапвали този деградирал алкохолик бе!

Ти си подлогата на бойко борисов и си зависим,от теб акъл НЕ ЩЕМ!

То и аз се обиждам на "матриал", обиждам се и от мизерните си пари, които получавам като университетски преподавател, ама на кой му пука от това. Така, че Бойковия придворен да не се вълнува толкова, още повече, че неговите театрални напъни в момента "не стават и за чеп за зеле".

човекът е абсолютно прав!циркът е сериозно и уважавано изкуство в целият свят,което носи радост и развлечение за деца и възрастни за разлика от деиствията на българските народни представители!

Що бе, аз много се забавлявам като гледам депутатите в парламента.

Нищо обидно няма в подобни квалификации! Те се отнасят до некадърните опити на политиците да се правят на артисти - циркови, театрални... Наричайки случващото се в парламента цирк или театър просто означава, че там се разиграват някакви нескопосни сценки, скечове, откъснати от реалността за разсейване, заблуждаване, разтоварване на електората - също като в театрална или циркова постановка, но с много долно качество. Обикновено дори се казва, че политиците разиграват "жалък, слаб, лош театър/цирк". Да наречеш някого "циркаджия" е лошо за него, но не и за цирковите артисти - все едно да наречеш някого "селяндур" и да се обиждат нормалните селяни.

Но каквото ни е изкуството, такъв ни е и парламента. Всичкото е парлама. Та да не се обиждат едни-други, ами да си гледат кочинките.

А бе т'ва пиянде май си мисли че още го "возят" на "самолета Му", и продължава да Му го облизва...!!! :::))) Ай сик... !!! Дааа...!!!

политиците в едно са прави...??? че е ,,циркус,,-кръг...!!! въртят ни в един ,,омагьосан кръг,, без начало и краи...!!!

на този човек, та да дава оценки и да иска нещо от другите. Не всеки, на който му е паднал гласа, е Жан Габен. По-добре е да се съсредоточи в собствената си област, че и театъра, и киното ни са гола вода.

Тоя не го изкарвайте капацитет. Това беше приказка на друг.

пациент?

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ, ИЗКУСТВОТО /ЦИРК, ТЕАТЪР И ДРУГИ/ ДА ОТГОВОРЯТ НА ПОЛИТИЦИТЕ И ПАРЛАМЕНТА?