Шофьорът, осъден за трагедията в Лим, почина зад волана

Шофьорът на катастрофиралия автобус в река Лим през 2004 г. Илия Измирлиев е починал тази сутрин зад волана на микробус на пътя Смолян - Пампорово.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът, осъден за трагедията в Лим, почина зад волана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре помня случая. Според мен беше техническа повреда на таралясника, вижте какви ЗАПАДнали ковчези се движат сега, а си представете тогава. Катастрофи стават постоянно,никой не е застрахован. Имал кръвно-ала бала. И какво да не кара ли? Че то заради ЗАПАДналата храна 80% от българите вече са хронично болни. Вчера пак имаше инцидент на пътя и пак на мига почнаха да "оправят" пешеходни, неравности на пътя и т.н. Шофьорът щял да бъде в затвора 20 лета. мир на душата му.

без да коментирам присъдата, питам защо държавата отново му е дала професионална книжка след тази трагедия, а не му е помогнала да си смени професията?

точно съм родител на едно от децата и да не ме удовлетворява неговата смърт сега защото той трябваше одавна да умре с учителките защото те са нагли и нахални същества като него

Да почива в Мир Душата Му ! Това,което е преживял,което го ядяло от вътре през тези години след тази УЖАСНА ТРАГЕДИЯ сполетяла децата,родителите и самия него си е ВЗЕЛА СВОЕТО ! Скромен,честен,трудолюбив човек....Родопчанин....Аз вярвам ,че ВИНАТА НЕ БЕ НЕГОВА и всъщност,днес можем да кажем ,че Той е ...13-та жертва в гонещите ПЕЧАЛБИ ДРУГИ ХОРА ! От кадрите,които се излъчваха тогава при ваденето на автобуса ,СЕ ВИЖДАШЕ,ЧЕ ДВЕТЕ ПРЕДНИ УПРАВЛЯВАЩИ КОЛЕЛА БЯХА В ....РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ ! Това навежда на мисълта,че е имало скъсване на корм.щанга,хебел или болт в корм.с/ма! НО ...набедиха Човека !

Почивай в мир, човече, дано си намерил покой! Дано си простил на тези, които се подиграха с теб - обикновения човек и се скриха истинските виновници зад гърба ти и те оставиха да понесеш наказание, което не беше за теб. Дано си простил на десетките озлобени, ненаяли се на пари хора, които си направиха магазини, фирмички, апартаментчета и позволиха да им запушат устите с пари, за да не търсят истината и истинският виновник! Най-лесно им беше да хвърлят вината на теб! Почивай в мир!

Горкия човек. Работил е до последния си час. Да почива в мир.

затова че заспа и нямаше доблеста да си признае и още тогава му намериха хапчетата за кръвно . И не знам как живя толкова време ама явно на него не му пукаше за децата. Затова и сега така умря

А Вие защо не се намесихте да го събудите и да предотвратите инцидента? Питам, защото от коментара Ви оставам с впечатлението, че сте очевидец на случката.

На учителката - същата тази, която си е изнесла куфарите през прозореца, а през това време много от децата са се борели за живота си(между тях и едно от децата - спасител) и всичките те загинаха. На нея не й пукаше...Тя трябваше да се срамува и да понесе отговорност, а й се размина!!!

Ами най после .Те децата отдавна го чакат там в тунела там ще бъде неговата разплата . А доколкото за парите да не говорим заменят ли живот на дете. Тия дето говорят за парите им пожелавам да го изпитатат.

Разплата за кое? Че нарочно е метнал автобуса (и себе си) в пропастта? Или че е имал нещастието да работи във фирмата на Тиквесата Бориславова и поради този факт да опере пешкира?

Злобен кретен, ти не си никакъв родител. Родителите са смазани от мъка и смъртта на шофьора едва ли би ги утешила и зарадвала. Ти си и негодник.

Ами най после .Те децата отдавна го чакат там в тунела там ще бъде неговата разплата . А доколкото за парите да не говорим заменят ли живот на дете. Тия дето говорят за парите им пожелавам да го изпитатат.

горкият човек, умрял си е работейки

Хора защо изливат такава злоба към човече а, ако умишлено е предизвикал инцидента щеше ли да помага за спасяването на останалите. А за родителите съжалявам за загубата им но след като взеха обезщетения 50000хил. и по 20000хил. си за мълча ха а не се застъпиха за шофьора.

Много си скаран с цифрите. Ама мнооооого. Имаш ли идея колко са 50000 хиляди?

какво сте писали? "Измислиев"... Неграмотници!

Скучно им е и се гаврят.

В такива случаи фирмата трябва да е осъдена на първо място - тя трябва да контролира и недопуска неизправна техника и състоянието и дисциплината на персонала. А Свищов ще оплаква ангелчетата си вечно.

Aбсолютно същото искам да кажа и аз. Този човек е бил жертва толкова колкото и децата и учителите в рейса....

jingiby

Това което му се случи може да се случи на всеки шофьор. Съдбата може да е много жестока към отделния човек. Той си знае какво е преживял. Сега е там където е истинския съд. Дано Бог да му прости за станалото...

Това звучи като оправдание за всички шофьори, които някога са убили човек на пътя!!!! И не, това не може да се случи на всеки. Всеки може да стане участник в ПТП, но не на всеки може да се случи да го предизвика. Но на по-голямата част - да, защото по-голямата част от шофьорите са безотговорни на пътя, а после - оле, мале, ама аз не исках, да ги ожалиш направо. Затова човек трябва да мисли първо, а не после да се тюхка! Мир на праха му на човека. Жалко че с него не влязоха в затвора и работодателите му.

А ако катастрофата е била предизвикана от техническа неизправност??? Така и никой не разбра каква е точно истината. Както винаги в тази държава. В повечето случаи го отнася не този който трябва.

Чудя му се на тоя, да убиеш 12 деца по такъв начин и след години пак да въртиш геврека...?! Аз ако го направя, никога няма повече да карам каквото и да било МПС.

И с какво ще се прехранвате ? На 60 г. да завърши курсове за програмисти ?

... програмист на 60 - само ако имаш вуйчо владика, на 60 изобщо нямаш шанс за нищо, ако си обикновен човек. Аз съм стар програмист, при това добър, но идват при мен само лошо платени и тежки задачи, от които всички са се отказали.

Много сте принципни, когато се говори теоретично. Не дай си Боже да се случи наистина, тогава ще видим кой какво.

Много сте принципни, когато се говори теоретично. Не дай си Боже да се случи наистина, тогава ще видим кой какво.

А един Велик Крадец,който се разхожда из Драгалевките гори открадна 300 милиарда,бастиса проспериращата ни държава,на която завиждаха империалисти - кравари и еврее, прокуди 2 мил. млади българи за да слугуват на чужди господари,умори от глад 1,5 мил.стари и болни хора.И ни съвест, ни срам,ни Закон,ни Смърт!!!Анатема!

Колко неуместен коментар и подигравка с човешката трагедия! Може би е разумно да вземете гражданство от Северна Корея. Мисленето Ви определно не е за 21ви век.

Така е! И все пак е прав!

След червения обир и фалит на всички банки от червените ДС банкери последвала хиперинфлация, купони . . . Костов беше спасението другарю дървен комунист

За съжаление все повече ще стават такива инциденти. С напрегнатия живот, който се води в България, кой идиот измисли пенсионната реформа, с която мъжете шофьори да се пенсионират на 67 след около 10-15 години? Как да се качиш при такъв шофьор на автобус?

Така е в момента, и по-зле ще става.

да го прости човека, но трябва да помним, че независимо от всичко, той, господ, има последен думата!

Да, но и за нас не е трудно да предвидим, след като знаем, че Бог ни изобличава чрез гордостта ни

Лека му пръст на човека... Той си знае какво му е било да обере колективната вина за тази трагедия и пак е имал силата да продължи, той си знае как...

Ники

Човекът е починал защото има съвест и му тежи независимо виновен ли е или НЕ! Ако беше закоравял бандит спокойно щеше да доживее и до 90, че и отгоре, както се случва често с главатарите на мафията. БОГ ЩЕ МУ ПРОСТИ НА ЧОВЕЧЕЦА!!

Тук видях доста злобни коментари! Не би трябвало нас като хора да ни радва нечия смърт. Освен това този човек, доколкото помня му скалъпиха едно обвинение, макар, че той май нямаше никаква вина. Автобусът се оказа неизправен, а всички вие, които пишете и които познавате ситуацията отблизо знаете много добре, чия беше фирмата, която беше изпратило точно този повреден автобус. Също така знаете, че този шофьор е вадел деца от студените води на Лим, докато придружаващите учениците възрастни са ги газили и тъпкали и са стъпвали върху тях, за да излязат през люка и да спасят не само себе си, а имаше ужасяващи факти, че възрастните бяха успели да спасят дори част от багажа си, докато децата са се давели вътре. За това защо мълчите? Защо всички почернени родители не събрахте смелост да кажете високо името на собственика на фирмата, която изпрати автобус-убиец за вашите деца? Къде са придружителите от екскурзията - май всичките са живи и здрави и са си продължили успешно живота - за тях нищо не казвате. Най-лесно е да нападнеш най-слабия от една група хора. Като зверове на мърша сте!

Това е истината! Най- голям срам е поведението на лекарката,която първа е бързала да се спаси.Сега кротичко си практикува като невролог във 2-ро ДКЦ в София на ул.Хан Крум 1.Нямам думи !

Човече , мир на праха ти!Ти стана жертва на българската бруталност!Изкупителна жертва!Нали съм си идиот и помня само три минути , се допитах до Гугъл.И намерих това: https://www.vesti.bg/novini/skysan-bolt-ot-kormilnata-uredba-na-avtobusa-e-bil-prichinata-za-incidenta-smiatat-specialisti-741275 Човека не е погубил децата! 1 Някой е икономисал резервни части; 2 Някой не е прегледал автобуса; 3 Някой е забравил за втори шофьор... А правосъдие и прокуратура в България си ги знаем що за стока са...

Наистина си идиот! В момента, в който сядаш зад волана на неизправно превозно средство и го подкараш, отговаряш първо ти за всички неприятни последици! В автопарка си имаме 20-на автомобила и не мога да накарам никого насила да ги шофира - отказват дори капризничат понякога - климатикът не работи, дясното задно стъкло не се затваря плътно и пр.

В случая идиотът си ти, защото като работодател сам признаваш че се опитваш да накараш шофьорите ти да шофират неизправни машини. Ти си престъпник и не се учудвам, че се припозна в горния коментар! Твоя колежка - работодателка на шофьори изпрати 12 деца към смъртта и причини на десетки хора АД. Мислиш си, че се е отървала, защото има пари и успя да се откупи, а тоя шофьор го обрекоха за изкупителна жертва, за да замажат очите на хората, но не забравяй, че накрая има един там високо горе, дето пред него вашите пари не важат, накрая той ще съди!

Но има фирми собственост на точно определени хора, където ти казват тръгвай, или се махай. Освен това, като шофьор той не е длъжен до детайли да следи техническото състояние на возилото. А дори и да открие някоя нередност веднага му казват другия път, а сега се махай. Има собственици на автопаркове, които ако разберат че едно от возилата се е счупило и трябва да бъде ремонтирано изпадат в паника, и изкат ако може за вчера де се "закърпи" за без пари и утре да е на пътя.

Като се качваш на колата правиш ли ренгенова дефектоскопия на всички части по окачването и управлението? Защото съдебната ескпертиза написа че причината е скъсан ябълковиден болтзаради уммора на материала. И сега ми кажи че твоите шофьори с ренгенов дефоктоскоп проверяват колите преди да се качат. Мога да се ловя на бас че половината не знаят и какво е това нещо и дали се яде или се точи нафта с него.

Аз също давам работа на шофьори . Но ако има някакъв проблем с кола - СЯДАМ ЗАД ВОЛАНА И ТРЪГВАМ/ ако смятам ,че колата все пак може да се придвижи до... сервиза/. А да накараш човек ,който НЯМА КАК ДА ИЗВАДИ ХЛЯБ ЗА ДЕЦАТА СИ да тръгне на път /НА ДЪЛЪГ ПЪТ ПРИ ТОВА С ДЕЦА НА БОРДА/ е ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕСТЪПНО!!! Съжалявам! :-(((

Най-лесно в случая е да се обвини шофьора. а фирмата, тя си има достатъчно пари да си плати, което е и станало. А на простия овчи български народ му трябва един който да го изтъпанчат и да кажат пред строя, този е виновен. И тогава всички заедно започват убиец, и т.н...

Фирмата, която изпрати този нещастен човечец към Ада и едни невинни дечица към смъртта беше тогава на една много известна бизнес дама, любовница на един още по-известен политик, стигнал до върха на държавата. Разбирате ли, защо осъдиха тоя нещастен човечец и си измиха ръцете с него. Че няма да осъдят любовницата я!

да увеличат пенсионната възраст, мъжете - до 70 години, а жените до 68 години, тогава всичките ще измират на работа и няма да има на кой да се плаща пенсията!!! Убеден съм, че това е целта на гроб и гробаджиите.

Ти луд/а ли си???? Как до 70 години мъжете? Кой ще им плаща пенсиите?????? В нашите бюджети пари за пенсии, здраве и образование - категорично няма! Пенс. възраст да е поне 76г. за мъжете и 75г. за жените, това предвижда нашата управленска програма до 2019г., разписана лично от Вожда ни,

за каква пенсионна възраст говориш - хората в България ще трябва да работят до края на живота си - кой до 70, кой до повече....

Това ми напомня за Final Destination...

И после ревете срещу спирането на водителските права на хипертониците.

каква символика - пред почивна станция на СБА. соца убива и днес. соца ни самоубива и ще ни затрие като народ.

Шофьор на 67(иначе НЪЦ пенсия) - да не дава Господ, съдия и депутат на тия години- дай Боже всекиму...

На това му се казва европейски крадливи ценности. Направиха така, че хората да работят до 70. А всеки знае, човек който цял живот с честен труд си е вадил хляба, на 70 какъв е вече. Да, ама не....те искат да крадат повече, и затова нека цял живот да внасят вноски, пък ако може и една пенсия да не вземат....И този случай доказва че това вече взе да става факт... Хайде крадливи властолюбци, да са ви сладки откраднатите пари....Но да знаете че всичко на този свят се връща.

Защо животът на българина е толкова тежък...

Ти да видиш в Африка какво е! А причината е една и съща - щот осме тъпи и мързеливи.

Не е вярно! Българинът е изключително трудолюбив, изключително умен и талантлив! Защо въпреки това... Тарикатлъкът и превъзнасянето на постигнатото с кражби и бандитизъм, за съжаление, имат последствия

Да почива в мир човека. Колкото до случая преди години, да не си мислите че шофьора е виновен. Ако е пиян, или дрогиран да. Обаче иначе не. Никой не знае, тогава какво се еслучило, но веднага обвинявате шофьора. Само Господ знае, тогава защо е станал този инцидент, при който си прибра няколко деца. Да, той е шофирал автобуса, той носи отговорност за пътниците, ама това далеч не означава че е на 100% виновен. Трябва да се види все пак и фирмата която го е изпратила...да не се окаже че са го накарали целия курс да го кара сам. Ако е така, вие за умора чували ли сте? Има шефове, които ти казват или караш, или те уволнявам... И те умора не признават.

ако някой и 1% е виновен за смъртта на детето ти, невинен ли ще го наречеш?

Тъпаци ,шофиора ли е виновен? или фирмата ? бог да го прости

Наистина ли някой вярва, че този човек е бил виновен за трагедията в Лим? Тогава бяха изказани много хипотези и мнения и този човечец " обра пешкира"! Ако той беше наистина виновен ( при положение че е един обикновен шофьор) присъдата щеше да е доживотна! Мир на душата му!!!

Няма доживотна присъда за убийство по непредпазливост. НЯМА. Закон!

голяма ирония щеше да е ,ако беше изтрепал още един автобус хора...колко нагъл трябва си,да работиш отново това,с което си причинил толкова смърт....а на тия с минусите,имам пожелание,те си знаят какво....

пожелание стократно !!!

искаш да кажеш,че ако някой,убие твоето дете ,по непредпазливост,за тебе 4г,ще са напълно адекватга присъда????и после тоя някой отново се качи на обществено мпс,Евала,значи си засужаваме овчата съдба...

Българинът е гадно същество. Затова никога няма да живеем като нормални хора. Като пишете глупости не мислите. Някой от вас познава ли този човек и сигурен ли е, че именно той е виновник за катастрофата край Лим? Измирлиев стана жертва на големите играчи. Беше прекрасен човек. Мир на праха му!

Когато извадиха автобуса се оказа, че воланът е завит към реката. На това място има много катастрофи, изтински късмет е, че автобусът спира върху някаква плоча, всички които тръгват към предния изход, са издърпани горе от шофьорите и учителките, децата отзад са спали и загиват, въпреки че една от учителките се гмурка и ги изважда. След това идват от близкото село, хвърлят им въже и по него са измъкнати на брега. Вината е и в местните власти , няма мантинела при такива тежки завои в планината.

Не сте прав! - Воланът може да се завърти на ляво и при удар в канавката / с лявото колело/. - Мантинелата В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ УДАР НАНЕСЕН С 12-14 ТОННА МАШИНА.

Живота на 12 българчета струва 4години... Нямам думи!

И 60г. затвора да му дадеш, файда няма... хората са загинали и нищо не може да ги върне при нас.... нека да не бъдем зли и враждебни един към друг... ние в БГ сами се унищожаваме всеки ден... ние сме комплексари, още с раждането си сме обречени да сме идиоти, лошо племе сме...това е истината.

ами като няма значение,за какво изобщо трябваше да го съдят....желязна логика ,нямам думи,все пак присъдата не е да върне мъртвите,а да създаде чувство на справедливост за живите...заради мислене като вашето,е пълно с катастрофи и смъртни случаи ежедневно...

Според теб, колко струва животът на 12 деца? Ако беше родител на някое от загиналите деца, коя присъда щеше да ти даде облекчение? И не забравяй - това не е предумишлено убийство. А по непредпазливост.

И пак се е качил да шофира, след като е погубил децата!!! Как е имал морал да застане отново за волана? Оня горе не е издържал и го е прибрал, както е трябвало още в Лим..

Ами работел е, нали трябва да изплаща гражданските искове, как според теб това да стане?

Платил си е гражданския дълг в затвора , работил е тук в България , а не е духнал някъде, където не могат да го намерят , за да си плаща и гражданските искове, но.... Толкова е писано. Мир на душата му

Е платил ли си е наистина според теб? Ще искаш ли мир на душата му ако едно от тези дечица беше твое?

При такава мизерна присъда защо да "духа"?! Ти знаеш как се "излежават" такива "леки" присъди в България?! Нищо чудно и в общежитието наречено "затвор" да е работил като шофьор. Ако беше духнал къде и как щеше да преживява?! Тоя не е брат Галев, та да се приюти на имението си в Бахамите.

Нали не мислите ,че човекът с плетен пуловер от снимката е шарил на съдии за по-малка присъда ? Имаше смекчаващи вината обстоятелства - вадил е децата от водата. Имаше и свидетели от селата ,които казаха,че човекът до последно е бил във водата. Трагедия е това . Не е седнал пиян зад волана или дрогиран. Да не дава Господ на никой подобна участ - едни сме шофьори , а други пътници... Просто много в неговото положение духват някъде или работят на черно и не можеш ги хвана , но човекът е останал и е работил.

4Г за смъртта на 12 деца?????? ами затова ще четем всеки ден в новините за прегазени и убити хора, егати и държавата...тук като няма справедливост,,дано поне на оня свят да има....

Идиотите с минусите имат ли деца?!

а вие с минусите,ако някой убие вашите деца дори и по непредпазливост,дали ще бъдете толкова толерантни и състрадателни към убиеца им...

виж че цъкат минуси, но не изказват мнение. Бездушни мижитурки, те не знаят и какво да напишат..

А вие, съдниците, ако някой ден по невнимание, примерно, блъснете нечие дете, дали ще сте такива съдници? И хайде да не ми обяснявате как няма начин да се случи, защото само оня отгоре знае какво предстои да ни се случи!