Две богати области в Италия гласуваха за по-широка автономия

Избирателите във Венето и Ломбардия гласуваха с голямо мнозинство на референдуми вчера за по-голяма автономия от централното правителство в Рим.

Обратно в новината

Коментари - Две богати области в Италия гласуваха за по-широка автономия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българските тъпанари, дето не можаха да създадат собствена успешна държава, тръгнали да се присмиват на богати европейски народи. Българските олигофрени очакват и се радват на евентуален разпад на ЕС, но не осъзнават какво следва след това - яката ще налапат руският к*р ! Да ви е честито тъпунгери !!!

Аз

Има две верни неща: - че ЕС го чака разпад и - че Българските прозападни и проЕС олигофрени ще го дъфчат мазния... пък може и да е руски.

Аз

Да ги видим сега римляните... Ако не се съгласят на малко преговори и широка автономия, Италия е следващата пред разад. Щото Венето и Ломбардия не са най-яростно настроените за независимост области.

Бургаска област кога?!

Голямо раздвижване в Европа. ЕС заминава на май....на..та си.

Аз

Интересното е, че причината за всички тези движения са именно ООН и ЕС с екстремално тъпата си политика на замитане на конфликтите под килима... докато почнат да смърдят. Еми... ето - разсмърдяха се. Почна се с Великобритания и Шотландия, сега Ипсания и Италия, най-вероятно ще последва Белгия... Кой знае къде още има зарити труове... Северна Ирландия, Уелс, Елзас, Лотарингия, Прибалтиките...

по целия свят, които искат автономия може настина да са богати, но отделени от държавата са лесна плячка и както са били водещи в икономически план, ако няма кой да ги защити, загубват всичко- и богатство и свобода!Прав е бил хан Крум с пръчките - и точно така е станало - първо византийско, а после и турско робство! Историята учи, че никой не се учи от историята!

Кво е правил Крум с тия пръчки? Да не ги е изкоренявал нещо?!

Силна Европа е далеч от представите на световния кръволочещ полицай САЩ. Затова впрегна всички свои финансови възможности и платени проститутки да я отслаби. Атаките срещу новосъздадената валута ЕВРО-то не успяха. Последва агресията срещу независима държава Сърбия и в резултат се повяи изкуствено създадената държавица Косово на територията на исторически принадлежащата към Сърбия територия. За неин "послушен управител" бе определен Хашим Тачи - до онзи момент присъствувал в списъците на ЦРУ и ФБР като ръководител на наркотрафиканти. Вече сме свидетели на внезапно появилия се стремеж на Каталуния да се отцепи от Испания, която вместо да започне преговори с централното испанско правителство за разширяване на своята свобода избра възможно най-глупавия ход - местен референдум. Ето че и в Италия започнаха размирици чрез референдуми, вместо да започнат преговори... А в същото време САЩ продължават да се чудят как да се справят със своя дефицит и увеличаването на държавния дълг...

Е и?!

и меркел нема нищо общо с разделението на Европа ?!?!

ББ каза да ставаме овчари. За патки нищо не е споменавал. Що разваляш системата на управление?

Честно казано като стане на въпрос за референдуми и си мисля че и за София може да се направи, защото дефакто разликата с останалите БГ градове е огромна. Лично аз живея на София вече осем години и виждам как дърпаме напреде цялата държава. Може би е добре да се отделим.

Мхм, щом живееш 8 години на София, логично е да ги разбираш тези работи... Я се отделете, да видим докъде ще стигне тази работа.

ми да то простотията дойде в София скоро, тъпаците също ! а теб що не те задърпаме обратно на село където ти е мястото !!!!

Браво на еврочиновника! Този така демократично настроен човек даде възможност на гражданите на ес да изразят свободно и не до там свободно(каталуния)своята воля и виждане за отношенията със съседните феоди и да си дойде всичко на място като се прекрати с тия изкуствени огромни образувания испания италия следват германия и франция...

Има една поговорка - думам ти дъще, сещай се снахо. Както е тръгнало, рано или късно и тая идиотщина ще стигне до нас. Тогава какво правим ? Дали ще се радвате толкова, особено ако живеете в райони, които искат да се отцепят ?

София да иска да спре да плаща данъци за Факултето и Пловдив за Столипиново, ако ще се следва логиката на италианските региони.

Процесът Европа на две скорости върви на всички нива. Богати държави-бедни държави, богати провинции-бедни провинции ... За това мълчат управниците в Брюксел, Берлин и Париж. А може би това да е управляем процес. И къде в него е България ???

Този процес, развитие на две скорости, не отминава и България. София-провинция, Севррна-Южна България и накрая Севрозападна България, която е най-бедна област в целия ЕС.

в която има много шарани. Умните хора няма да напуснат подредените си страни и да хукнат да гонят Михаля. А европейците са умни.

Тия богатите провинции ще се избият да правят референдуми. Я вижте гърците. Изтеглиха над 350 млрд. кредити евро от ЕС и няма референдуми, няма кой не скача е червен - хахахахах

Май богатите не искат да плащат повече за живота на по-бедните си събратя. Очаквам съвсем скоро и Бавария да проведе подобен референдум. Май това ни чака, а чичо Сам и другаря Путин потриват доволно ръце.

МАЙ И В ЕВРОСЪЮЗА ЗАПОЧВА ДА ПОНОМИРИСВА НА АРАБСКА ПРОЛЕТ.КОЙ ЛИ ИМА ИНТЕРЕС ОТ СИЛЕН ЕВРОСЪЮЗ И КОЙ ЛИ НЯМА.МАЙ СА ПАК ОБИКНОВАННИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ.

Според мен радялата трябва да се осъществи мирно и с европейски усмивки, както при Чехословакия. Че зле ли им е сега на Чехия и Словакия, нали е важно да са в ЕС, за какво са им единни държави? Той и без това ЕС откак се помним не ще да уважава държавния суверенитет - пречи му на бюродиктатурата.

Разпадът на ЕС върви по план.

Де го сега Гарибалди .....

битка на века, дрън, дрън, никой не е луд да напуска Италия, а няма достатъчно мароканци, които да се отичат на референдум. Заглавието е, по широки правомощия в рамките на Конституцията. И който си направи труда да я прочете ще разбере, че става дума за допитване за мнение по управлението.

Да. Всичко е по конституция. Всяка област може да го поиска чрез своите представители. Даже коментираха, че няма нужда от референдум.

Еми така е когато едните хранят другите грешките се наказват мигранти бежанци хората явно започна да им омръзва как е възможно тумби цигани румънски български сръбски с една дузина изродчета да живеят.на гърба на хората то ще има край.но да му мислим ние без икономика корумпирани политици .........

Що ли ми се струва , че ако талибанизиращата Баба ЛицеМеркел НЕ БЕШЕ ПРЕИНСТАЛИРАНА от ЦРУ отново във властта , всички тия референдуми май нямаше да ги има ...

Колко актуално звучи казаното от Ванга: "Всичко се топи като лед, но само едно остава непокътнато, славата на Владимир, славата на Русия. Отново ще се превърне в империя. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света

отречена от Бога.

Ама лично той ли ти го каза???? :))

тежко му тогава на Света. тебе ква ще ти е ползата от въпросната руска империя? Само мизерия те чака.

Аве , уж в ЕвроГейския съюз казват , че било много хубаво , пък напоследък нещо народите започнаха да бягат от там ! Що тъй ??? Или сега може би ще кажете , че дори Англичаните не разбират от хубаво ???

Тая година автономия, догодина независимост! :))

EU??? - Xа честито!!

София трябва да обяви независимост от Банкя...

Не аз отивам някъде, а ЕС се е запътил с бодра крачка към небитието... :))

И какво толкова радващо има в тоя факт според теб ?

Аз

Аман от СССРища, това.

Няма как човек да не се усъмни в предаността на подобни областни управители. Те са като каталунците, които щом са забогатели малко повече и не искат да имат нищо общо с останалите испанци. Италианците са също толкова безочливи хора. Хич не се интересуват от държавата си, а мислят как да докопат малко повече кинти от ЕС и да ги укрият. Това не е забогатяване, а скок към обятията на враговете на ЕС, които няма да простят на никой останал сам. Всъщност в тези две области на Италия има съсредоточаване на руските олигарси, които не слизат от яхтите си и водят разгулен живот на гърба на руския народ. На тях им трябва островче анонимност, за да вегетират луксозно. Това е човешка лудост, подобна на лудостта на Хитлер.

От глупостите, които пишете става ясно, че никога не сте живял в Италия.

Аплодиралите разпада на СССР и Югославия сега "кършат ръце". Засега пощръкляха в Европа. Какво ли ще стане отвъд Атлантика !?!?!? Попара ще има за всички !!!!

Сбогом ЕС, на никого няма да липсваш! :))