Длъжник не може да бъде съден без да знае

Парламентът ограничи таксите на Частните съдебни изпълнители. Ограничава се възможността ответници да бъдат привиквани на дела без тяхно знание.

Обратно в новината

Коментари - Длъжник не може да бъде съден без да знае | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека те подпретне някой чси,еле пък стоян Якимов и ела ми кажи как са намалени таксите през 2015година!Само на хартия-може!

Тия ЧСИ-та не действаха ли само след като някой е осъден от държавната правосъдна система? Т.е. с тях се сблъскват само закононарушители. Или повечето от пишещите са от "нормалните" българи, които се опитват да придобият общинска и/или държавна собственост чрез даване на подкуп, и такива които фикс идея им е как да не си платят сметките за вода, ток, парно?

Освен държавната правосъдна система, има и арбитражни съдилища. Обикновено са съставени от "юристи" на някой от монополистите или големите оператори/банки. Та, имаме си частни съдилища и частни съдебни изпълнители. Които могат да те осъдят без изобщо да си информиран и да ти продадат имота, пак без изобщо да разбереш. Накрая ще разбереш, като ти дойдат с полиция да те изгонят от жилището.

повярвай, държавната ПРАВОСЪДНА с-ма е много далеч от ПРАВОСЪДНА!

Интересно, защо всичките напъни са да се защити длъжника, нарушителя, човека, който не изпълнява сключеният от него договор?! Ако някой има да ви дава пари, няма да мислите по този начин.

Колко ли пара лапнаха, за да не приемат абсолютната давност? Целият фарс, който разиграха с приетият на първо четене текст за абсолютната давност е бил само за да вдигнат цената, която банките ще им платят.Напълно се убедих, че всички политически партии са лобисти на банките.

Наличието на ЧАСТНИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, е позор за България. Това е доказателство, че мутрите от 90-те години са на власт и отново извършват рекет. Защо плащаме данъци, ако държавата не може да бъде арбитър ?

Частни съдия изпълнители - мутри има в 19 държави, членки на ЕС. ДЕВЕТНАДЕСЕТ!

ЕС е мутренска организация !

забележете датата на тази новина: "Депутатите приеха ограничения върху размера на таксите, събирани от частните съдебни изпълнители. Със 141 гласа "за", 1 "против" и трима въздържали се, мнозинството прие поправките в Закона за ЧСИ, които бяха представени и защитени основно от Мая Манолова. По същество промените предвиждат намаляване на таксите, събирани от частните съдебни изпълнители, предаде БГНЕС. 15:36 25.03.2015 "!!!!! браво на майчето и другите боклуци! лъжат, ама лъжат, а електората е толкова прост, че даже не й се налага да сменя лъжите...

Прецакаха съвестните, дребни кредитори, които няма да могат да си съберат дълговете. Защитиха банките, вкл. и Манолова си оттегли предложението срещу тях.

Един политик да се застъпи за народа... другия вариант щеше да е болезнен...

Всеки мръсник се застъпва за банкерите.Защо всяко плащане да оставя пари в техния джоб?

кви са тия частни съдебни изпълнители, кои им дава правомощията и как може това да е легитимно. само съд може да реши дали някои банкрутира или е неспсобен да си обслужва задълженята. оо чакаи това е за българия там всичко може

Нали сме държава на мутрите,а те са послдователи на техните начини и принципи,само ,че ,,узаконено,,.За малки дългове ти съдират ,,кожата,,а за световният обир КТБ,,те са яли пили,анарода плати ,,огромната кражба..Добре ,че си в чужбина,поне ви се заплаща труда достойно.А у нас комунисти раотодатеи и мутри работодатели,те са свикнали само да вземат,а не да дават.Та ЧСИ е гадна измислица,по цели апартамени за малки дългове конфискуват,пък и правосъдие не съществува.Не ти трябва да се прибираш от правова държава

НАЛИ ЗНАЕШ,ЧЕЛ СИ ЗА АНДРЕШКО ТОЙ ТЕ ЧАКА НА КОНЯ НЯМАШ ДРУГ ТРАНСПОРТ ДО РАЯ КАПУТ ЩЕ ПЛАТИШ ЗА ГАВРАТА

КАК СТЕ ЧСИ АНДРЕШКО Е ТУК ТОЙ ИМА КОНЕ И КАРИЦА ЗА ВАЗЗЗ.. АХ ЗА ВАЗЗ

нищо по различно от досегашното ... прах в очите на слепите ...

Малки стъпки е правилната посока. Браво на Манолова.

Манолова е истински професионалист и си върши добре работата. За радост на всички този път длъжността й не изисква провеждане на партийна и антинародна пропаганда.

дано поне вадите добър кеш от това, иначе бихте били само тъпи като тор..

За какво браво? Манолова вдигна само шум, нищо съществено не постигна. Другарката Манолова работи за втори мандат, затова толкова много двигна пушилка, а след това сама си оттегля предложението.