НС отряза ДПС ранените при протести да са репресирани

Парламентът отхвърли на първо четене предложени от ДПС промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Обратно в новината

Коментари - НС отряза ДПС ранените при протести да са репресирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започва се с помаците, в началото на 60-те години. Те обаче се оказват неподозирано корави орехи, съпротивата им е толкова мощна и масова, че първите опити са спрени и смяната на идентичностите се проточва в хода на всичките три десетилетия, при това не съвсем успешно. После идват ромите с тях всичко е лесно, каква ти идентичност у цигани?

Първо са сменени личните имена в Кърджалийски и Хасковски окръг, а после и в Североизточна България, където евентуалните "провокатори вече са арестувани или мобилизирани за военно обучение. За целта селищата са блокирани от милиция и войски, които стрелят във въздуха, вкарват се и танкове и бронетранспортьори. Още в началото се стига до сблъсъци и жертви.

Знам, че по-голямата част от писачите са меко казано расисти. Наистина незнаете какво са преживели тези хора при смяната на имената, ами то не беше само това, не им позволяваха да ползват държавен транпорт ако имат кърпа на главите си, не ги обслужваха в магазините и ред други неща, които не може да си представите. Предполагам, че сте млади хора и тези неща не са ви известни, и затова пишете толкова грозни неща за тези хора. Те също са човеци, дори може би повече от някои , които се наричат "патриоти

Кърпите на главите не бяха разрешени и в Турция!Това е най малкия проблем,а религиите по принцип и тази от която произхождат имената ви бяха неглижирани, дори и за християните! Честит ден на Независимостта!

Истината ви боли. Прочистването сам съм го преживял.Побългаряването на турците е най голямото петно в историята на България. Чист геноцид си беше

Хайде,бе!" Побългаряването" значи било "голямо "петно и то на български граждани от турски произход или на българи приели насилствено или доброволно исляма?Я питай в Гърция има ли турчин с турско име или всички са с гръцки?По принцип още с Ангорския договор е трябвало турчеещите се да напуснат България ,а след него има още няколко спогодби!Ти защо си останал в БГ като мразиш българските имена,а живееш сред българи на бтлгарска земя?Тука не е Румелия ,а български земи още преди да се натрапят османците и прекъснат една цивилизация с допотопността си!Може би голяма част от мюсюлманите нямат нищо общо с атентаторите и агентите,то тъй като организацията е стройна,на никой не може да се има вяра тогава!

Cъучастниците в него огромното мнозинство българи, живели при комунизма, набързо си измиват ръцете и обявяват процеса за дело единствено на някаква въображаема върхушка от хора, която е действала в пълен социален вакуум, без каквато и да било подкрепа от страна на широките народни маси. Престъплението е тяхно, а самите ние никога не сме вземали каквото и да било участие в него.

Hай-срамната страница в новата българска история кампанията за етническо прочистване, известна под евфемистичното название възродителен процес (между другото първата в Европа от такъв мащаб след края на войната и свързаните с нея прочиствания и обмени на населения).

Е забравяш много бързо срамните страници от османската история- еничарството,насилствената ислямизация,съборените български църкви за да се построят джамии,изделвателствата върху жените,десятъка,връщане на феодализма,убийствата,разрушените ни дворци и историята ни!Срам! Но Честита Независимост след всичко това!

Това е цинично,което предлага ДПС!Умишлено измества фокуса от истинските причини за Възродителния!Тези протести тогава са организарани от същите хора които взривяваха българи ,а протестиращите са насъсквани срещу властта,защото не им излезе сметката за отцепване на територии!Време е да се провери ДНК- то на всички турчеещи се,не говоря за религия,но да се знае произхода,защото на верска основа територия не се променя,и разни емисари да не им бъркат главите!То в Турция етносите са толкова много,а етнически турци толкова малко,че тук ли?

ДПС, които са ОПГ по същество в лицето на ръководството й и активистите им, са политическо представителство на ОПГ ДС и създадени като поредната (една от първите) патерици на БКП (БСП) са абсолютно незаконни и противоконституционни с етническия им произход и замисъл. И доколкото и до ден днешен в лицето на "почетния им председател" - рециедивиста Доган и перачът му Пеевски са начело в разграбването на държавата и народа са последните, които могат да претендират за защитници на репресираните българи. Те са всъщност марионетки и пионки на РЕПРЕСИРАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ, на МУТРО-ОЛИГАРХИЯТА, и то сред основните!

ДПС изгуби позиции пред обществото и парламентарно,но като коментираш един олигарх и фокусираш само там,ти фактически прикриваш останалите.Тези съсипани заводи и предприятия през прехода да не са били само на един,колко много още има на клона,дето се спотайват,знаят се, но гледат да тиражират други!

може да се очаква от националсоциалисти?

Преди 30години и жената ти много я репресираха. Но явно така и харесваше

няма ли поне един истински патриот останал да гръмне тая смрад данчо ментата

НЕ ГО ГЪРМЕТЕ ИЗГЛЕЖДА ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО БАЩА МУ ГО Е ПРАВИЛ КОГАТО ХИЧ НЕ МУ СЕ Е ПРАВИЛО СЕКС, ИЛИ МАЙКА МУ ГО Е СЪБИРАЛА ОТ ХАСЪРА С МЕТЛА И ЛОПАТКА ЗА ДА ЗАЧЕНЕ !

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

полудял си и си без зъби ....ми да беше си мил зъбите поне а сега отиди и се гръмни да се успокоиш

Хах, че репресии над турското население само при тоталитаризма ли е имало? Къде остават предишните периоди? Ако ние българите сме толерантни и демократично мислещи, трябва да издигнем в центъра на София паметник на загиналите турци в България от 1878 до 1989 г. Имало е доста голямо насилие над тия наши сънародници от страна на нашата държава. Не сте ли съгласни? Що да не си кажем истината?

Ее гати боклука , по цял ден мислят от къде, какво да смъкнат.И духача ,ментата ,нац.предател и той ...Какво ли върши той в парламеннта

Цонев сере като самосвал. Защо ли?

Хаха - с това ли се занимавате в това НС? Е.. бати боклуците долни!

Данчо ментата се готви да управлява с БСП, след като изритат Боко Тиквата. Това предложение е кьор фишек,за парлама пред електората.

... защо така, този ми прилича като да е "наглите" - напълно безскрупулен ...

СТРАХУВАМ СЕ,ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ ИЗПРЕВАРИ ДАНЧО МЕНТАТА ! А БЪЛГАРИН ПРОДАЖНИК Е ПО СТРАШНО ОТ ТУРЧИН !

Само като го видя Данчо Ментата изпитвам погнуса, нещо лепкаво и много, много мръсно, а той е горд от себе си.

Аферим кьопоолар! Обявете за репресирани----и избитите читаци от опълченците на Шипка! Вашта...........

И мен ми требе добавка, че таз техната "демокрация" ма съсипа от простотия.

НС отряза ДПС ранените при протести да са репресирани Аз все си мислех, че ДПС ще предложи лежалите в затворите за корупция, да се смятат за репресирани. Тогава в ДПС щеше да има най-много активни борзи ЗА корупция.

Нещо, май пак се опитваме да върнем "активните борци" и привилегированите им наследници на мода?!... Абе то, една "дУмокрация" ни е налегнала, че чак няма отърване!

Явно не сте разбрали че те са върнати с доста добавки от доста време ама сега искат още да вкарат в списъците си защото лакомията на ''репресираните'' е в пъти по голяма от тези на активните

Оплювате тоя дето иска да вкара още някой при ония дето с години си получават пари към пенсиите ама си мълчат и оплюват ''комунизма'' дето не е съществувал и забравяте всичките ония дето са приели такива добавки към новите ''активни'' само дето не се знае къде и за какво

Сега разбрах за какво се нароиха толкова ''репресирани'' та и паметник си направиха нищо че хората от това време значт че 90% от тези по лагерите бяха развратени търтеи хулигани мързеливи пък те били БЕТЕР активните борци с привилегиите си а уж ги оплюват непрекъснато за това...Мизерници кой знае още колко неща са си приели и си цицат пари от нашите данъци...

Значи и наследниците на изродите, които взривиха вагона с майки и деца на гара Буново, трябва да получа пенсии? Пълен отврат!

За близките на загиналите при терористичните атаки на гара Буново, гара Пловдив, Слънчев бряг и др., какво предлагате другари от ДПС/ДОСТ?

Толкова години театър......Срамувам се вече от вас заради вас.

Могат ли да ми кажат соросоидите-ибрикчии защо отлюспените седесари отиват или в ДПС или в ДОСТ?? Случайно ли е, че точно Стоян Ганев, тежка му пръст, предаде списък с българските разузнавачи на Ахмед Доган?

Ами питай бившия финансов министър Чобанов!

Данчо Ментата стана по-голяма чалма и от турците. Гъзоблизец.

Смешници.