9-годишен шампион по гимнастика сред жертвите край Плевен

9-годишният Даниил Вълчев, състезател по спортна гимнастика, е детето, загинало при жестоката катастрофа между кола и автобус на пътя Ловеч-Плевен в неделя.

Обратно в новината

Коментари - 9-годишен шампион по гимнастика сред жертвите край Плевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите ако не си убият децата, ги прогноват в чужбина. Българина е смел само в колата си и главно пред пешеходци.

BOG DA VI PROSTI.POCHIVAITE VAV MIR

Поредната трагедия и много, много жалко! Почти всеки ден има новини за убити и ранени българи по пътищата. Аз не живея в БГ вече и никой не е застрахован, обаче в страни с много по-голямо население не стават толкова ПТП и много от тях не с с фатален край. Безумие е това бе хора, разберете не е нормално! Едно че пътищата с зле, но и много джигитски се кара в БГ. Узаптете се малко, много агресия на пътя. Стари коли, лоши условия - малко култура трябва и толерантност. Ако Ви е мил животът!

Ба, колко Москвича и Шкоди на по 30 години са ,,катастрофирали,, в последно време?

Милото детенце. Дано почива в мир. Съболезнования на всички близки.

По-голяма мъка от тази няма ! Да умре детенце !

Не можах само да разбера от всичките коментари каква е причината за катастрофата.Ще съм благодарен някой да я напиша.

Шофьорът, дядото на загиналото дете, е получил инфаркт или му е прилошало, изгубва съзнание, при което колата завива към рейса и се удрят. И двете превозни средства са се движили с по 60-70 км/час. Загиват бабата, дядото , майката и детето ... Не мога да повярвам

Много жалко!Нелеп инцидент.Бог да ги прости!

не искам да си представям какво му е на бащата

Почивай в мир, малък боец!

А в автобуса дали има пострадали?

TIREX

жалко за детето за други те Не!

Едно дете с какво е по-ценно от всеки човек в нашата мила родина?Колкото за едно дете е трагедия,толкова и за всеки един бил пенсионер или млад.

защо така бе ? Колко време управлява твоя кумир? И какво направи, освен да говори и да се пъчи?

Язък! Кой ще ни прославя сега родината! Не може ли поне в смъртта да сме равни? Не може ли да е трагедия само това, че е загинало дете? Това, че се е занимавало с едно иначе толкова безполезно и дори вредно занятие като спорта, прави ли трагедията по-голяма? А ако не се занимава със спорт, а си е едно нормално дете, тогава няма проблем да загине, така ли?

Можеше да не бъде шампион и пак щеше да е толкова тъжна смъртта на едно дете, пък и на всеки човек. Защо се избиваме без война?

Защото сме безумци, болен народ!

войната на пътя може да бъде занижена, когато се подобри стандарта на живот на хората! Тогава те ще са отпочинали, доволни от живота, спокойни, отговорни.

Поредният кифльо, който чака нещо друго да му се случи, че чак тогава да бъдел ОТГОВОРЕН!

В такъв случай не би трябвало да има толкова загинали тийнейджъри, дето се избиват с безумно скъпите подарени им от родители "бизнесмени" луксозни коли и мотори. А? Или ти си просто поредния дебил!

Войната на пътя ще бъде занижена тогава,когато хората променят манталитета си и изчезне шуробаджанащината.Пояснявам.Някоя си кифла,смотана,не може да кара добре,блъска с колата си друга кола.Подчертавам,че е виновната тя.Но с адвокатчета и лъжесвидетели извъртат нещата и изкарват другия виновен.И докато такива като вас разсъждават така,а не си налегнат задниците да учат правилника и да уважават на пътя всеки и всичко,никога,ама никога няма да се оправим.

бог да ви прости

Когато си изкарах шофьорска книжка ми обясниха, че първите 100 000 километра пробег са рискови и си "млад" шьофьор. Ако имаше магистрала там ( Хемус) това нямаше да се случи. Колата би се ударило в мантинелата после можеше и в другата мантинела или дори да се обърне , но фаталният край е заради челния удар. Колите зад него щяха да спрат. Ако водачът е бил болен е можел по лекарско предписание да вземе лекарство пречещо на образуването на тромби, но това е опасно при вътрешна рана за кръвоизливи. Предната лява гума трябва да е така избрана и напомпана, че оставена сама на себеси , колата да се отклонява леко в дясно. Ако има дете , то трябва да е на дясната задната седалка с колан и даже една надута топка пред него - нещо като въздушна възглавница.

Не са ли те научили, че за редки, практически немислими случаи, не се изобретяват спасения? Мислиш ли, че си по-умен от колегите си, проектирали сегашните автомобили?

Е аз не измислям случаи. По скоро се съобразявам , че у нас масово се карат стари коли. Новите коли си имат въздушна възглавница. Сега в Европа се кара по магистрали, а ние ги строим още и има масов вой от някои лица срещу тях. Гумите на колите се сменят летни зимни и тогава се и проверява предницата. Но тябва да се знае , че мястото до водача е най - опасно , а ако са били двама ,което вероjaтно е било така , ако броим жертвите, дясната задна седалка е най безопасна. Ако имаш голям опит , можеш да мислиш комкретно , когато прилагаш общи правила.

dobrin

Maj ne e,kato se ima pred vid ,che e ostavil akuli i za teb. Nqmash li oshte vuproscheta?Mnogo sa interesni.

може би най-добре да са в скафандри от стомана пътниците!!

Днес видях катастрофирали микробус и кола, които стояха на средата на пътя. Колата бе отпред към шофьора направо смазана, но вътре изглеждаше цяла, а въздушната възглавница отворена. Вероятно пострадал, но да се надяваме оживял. Хората вече не бяха там.

Загиналите в инцидента да почиват в мир. А това, което пише в статията, че детето е било шампион, за мен е без значение - един живот отишъл си твърде рано. Отново ще кажа: почивайте в мир.

Горкото дете,горките родители. Трагедия.

Извън темата. Не е правилно толкова малко дете да тренира такъв тежък спорт. Пракалено ранното стягане на мускулите пречи на растежа - основно докато спи. Остават малки. Дори сега правещите глупости да тренират дори бодибилдинг, после остават малки. Май има такива случаи с близнаци и накрая нетрениралият като малък става много по-висок и реално по-силен от трениралият. Тежките тренировки би трябвало да са едва ли не в годините където спира растежа. Това че в началният момент може дори да се освобождават хормони на растежа, не трябва да залъгва, че крайният ефект ще е негативен.

Прав сте, въпроса е, че ако не започне в много ранна възраст никога не може да достигне състезателни висоти. Гимнастиката е чисто моторен спорт и колкото по-рано се започне, толкова по-добре. Светла му памет, горкото дете...

За тежък спорт примерно бих препоръчал за момчета след 17 години. За момичета някоя година по-рано, че растят по-рано. Аз започнах около 15 години и сигурно с това си спрях растежа. Но като малък бях висок спрямо другите, а сега съм само малко по-висок. Преди разликата бе доста по-голяма.

К,во стана с тая магистрала Хемус? Ще я прави ли някой или няма пари? Колко човешки живота могат да се спасят от разделянето на движението! Ало, Бойко, к,во става?

Хем не щеш да даваш за винетка, хем що нямало пари. У ваше село парите по дърветата ли растат?

с премахването на обществения транспорт хората са принудени сами да подсигуряват придвижването си и като резултат жертвите на ПТП се увеличиха стократно, но това няма значение, важното е че, печалбите на автомобилните, нефтените и прочие концерни се увеличават хилядократно

Да ти е забранил някой да се придвижваш с влак, автобус, параход или самолет? Преди много години като студент се придвижвах с БДЖ. Сега се питам: "Що за мазохист съм бил та да си го причинявам?"

Тук един друг трол твърди, че след 2007 г жертвите на пътя в България са намалели с 30%. Това обаче сега е неизгодно да се цитира, че противоречи на Бойко, и тролът изчезна.

Бог на прости горкото детенце и загиналите му близки!

понеже загиналото семейство са ми познати искам да кажа че дядото е полуил инфаркт или инсулт зад волана и това е причината, така че спрете да изливате помия

Това е един от големите проблеми по пътищата в България. Мощни коли се управляват от хора на възраст , които преди години са карали москвичи и лади. Тези хора вече са със забавени реакции и/или в недобро здраве. Както се вижда от това страдат и другите участници в движението.

Човекът не е възрастен, мисля че даже не е пенсионер, а колата е най-обикновен форд. Движили са се с 70 км. Стига плюхте.

Сега последно дядо ли е, като мислиш, че не е пенсионер и даже не е възрастен? И като си познат на семейството инфаркт или инсулт е получил, че между двете разликата е колкото до Марс.

вече никой не може да каже дали е едното или другото, хората са 2 м под земята. Като станеш на 60+ ще те питам дали няма да искаш да си заведеш внучето някъде . Айде стига плюхте , що за гадна нация

Не можеш да направиш елементарни сметки. Може да си дядо още на 40.

Децата в Булгаристан страдат от идиотията на родителите си и загиват буквално и преносно- стават идиоти.

Валерка,на пътя трябва да въвеждаш ред,а не в кръчмите в полза на хотелиерите. Да нямаш хотели?

В България крадливите ни политици изобщо не искат да преборят войната по пътищата,а само гледат,как да свличат кожата от гърба на хората с пари от глоби и сметки!!! Защо махнаха предупредителните табели за камери и радари?!? Ами за да може да глобяват повече хора,а не за да спрат катастрофите!Целта е трупане на пари в хазната,а не спиране на войната по пътищата! И сега вместо да намалеят катастрофите,те се увеличиха,като взеха да стават и в местата с радари и камери! Преди,като виждаха предупредителните табели шофьорите намаляваха скоростта и така се избягваха катастрофи,а сега няма табели и те си карат,като луди и се пребият,какво,като има радари и камери там,катастрофата вече е станала... За да се намалят катастрофите трябва много повече камери и радари и много повече предупредителни табели за радари и камери,целта трябва да е не да се пълни хазната от глоби,а да се намалят катастрофите,да се намали скоростта в тези места,където са табелите с камерите и радарите!!!!!!!

... то то пази логика - на всеки 100м - знак за камера. Пък полицията да си почива по сенките. Намя да ги морим хирицата я! Решението на проблема се нарича "контрол", но добре организиран, а не рушветаджийски!

dimka

Милото семейство, толкова е тъжно! Покой на душите на майката и на детето!

Почивай в мир, детенце :( Не издържам повече да чета подобни новини....До кога ще умираме по пътищата :( Аз изпитвам страх и ужас, когато трябва да пътуваме! С дни не спя от тревога :(

Има една приказка, че "ако ти е писано да те обесят, няма да се удавиш". И потърси помощ от специалист, щом притесненията са толкова продължителни, това говори за някакъв вид фобия или отклонение.

Пътувайте извън българия

Ох, ужас, до кога?

Мир на душите им.:(