”Спейс екс” изстреля ракета ”Фолкън-9” с 10 спътника

Американската компания "Спейс екс" (Space X) изстреля ракета носител "Фолкън-9" с 10 комуникационни спътника "Иридиъм некст", предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Спейс екс” изстреля ракета ”Фолкън-9” с 10 спътника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

роскосмась и той върви към фалит! Мр. Мъск и той каза К-Р за раССия!

Успех на Spacex е от най голямо значение за аеронавтиката , защото парите на НАСА са най - много и успеhът се мултиплицира най - много. Но след година би станало ясно възможностите на Falcon Heavy и пилотираните мисии на Драгон. Но още сега се вижда че Фалkон 9 има и ще има най много стартове. Между другото това кара всички конкуренти да правят иновации за да запазят присъствие в този бизнес. Например Ариана 5 изведе спътници (2) почти 10 тона или towar 10.865 на ГТО. Ариана 6 би могла да представлява конкуренция, Но Ариана 5 с оshте една последна степен , може да изведе към 7 - 7.5 тона на ниска лунна орбита , а с една Ариана 6 и електрическа тяга да се изведе 10 - 12 тона на ниска лунна орбита и да осъществи пилотиран полет до Луната с налични ракети на прилична цена.

Американците вървели напред!?! Как??? Като се върнаха към концепцията за изстрелване отпреди смъртоносните "шатъли"????? Май пропагандата е изпарила невронните мрежи при някои! :))

А баба ти на Марс само с шатъли е кацала.

вече не дрънка за батути - занимава се с къде-къде по-важен Интернет спор с украински блогер подигравал се на вече ръждясалите нови руски танкове Армата.

След като избиха една камара народ с простотията наречена "спейс шатъл", в САЩ решиха да се завърнат към добрите стари ракети... :))

Поне твоята простотия е напълно безопасна.

След като успешно завършиха 140 мисии със Спейс_шатъл американците решиха да пробват нещо ново. Тази технология с вертикално приземяване досега беше прилагана само при лунни мисии. Американците просто врвят напред. Планомерно и последователно. а Русия е на нивото на СССР от 1970. Не е помръднала и на йота от това, което име оставил Корольов. "Союз" е върха на технологичните им напъни. И няма никакви индикации че ще направят нещо смислено в близките 10 години

Не е Корольов, освен ако не броиш за ракета Н1.

Спейс шатъл и успех!?!?!?! За 135 пуска - 14 трупа! И накрая прекратяване на експлоатацията и завръщане към ракетите...

Колко интересен инженерно-политически спор се е заформил тук - жалко, че нямам космическа грамотност, за да преценя кой е крив и кой - прав.

иха, сега ще може да си ползваме сателитните телефони на всякъде. голяма радост! желязна логика.

Tва нема как да не се е случило с руски двигатели. Безаналогови разбира се.

Малко за сравнение:.....ха.ха.ха А Русия само пърди и замърсява атмосферата.ха.ха Четири руски крилати ракети изстреляни към Сирия от Каспийско море са паднали в Иран, съобщи снощи BBC като се позова на неназовани американски правителствени източници. Това са малкото от скритите истини:05.2015г -Руска (втора)ракета-носител "Протон-М", пренасяща мексикански комуникационен спътник, се е разбила след старта на излитането си от космодрума в Байконур в 05:47 по Гринуич, съобщи агенция ТАСС...ха..хаРуска експериментална ракета падна точно след изстрелването си в необитаем район в Северна Русия, съобщи за АФП представител на местните власти. Ракетата е паднала в ненаселена зона в района на Архангелск, на около 900 км северно от Москва, където се намира руския космодрум Плесецк, в т.нар. затворено административно-териториално образувание Мирний административния център на космодрума,..-23. април..ха.хаКрилата ракета е паднала в Архангелска област при изпитателно изстрелване в резултат на неизправност, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, предаде във вторник (15 декември) В Архангелска област се е взривила ракета, изстреляна от космодрума Плесецк, съобщава руският вестник Независимая газета, цитиран от "Фокус". Инцидентът се е случил на 25 август, но подробности за него станаха известни едва сега маленький человек-большой резиль

Много ги мислиш руснаците,ще вземе да те заболи главата,успокой се малко,иди на моренце-я Гърция,я Испания...

Тук твърдяха, че имало видео как точно са попаднали ракетите от Каспийско море. За това за Байконур, звучи като пълна измислица. Не знам как могат да паднат на север? Ракетите по принцип се изстрелват на изток, заради въртенето на Земята и в близост до Екватора. По принцип за ярен удар към САЩ се стреля през Северният полюс. За Мексико не знам. Трябва да е странна траектория за да е каквото описваш. За извеждане в космоса правилата са които ти казах. Близо до Екватора и на изток. Вече в космоса по лесно ще го позиционират.

Елементарно. При повреда в управлението на ракетата тя може да тръгне накъдето пожелае. То и затова се е разбила. Колкото до калибрите - едва 1% е ударил В БЛИЗОСТ до целта. Затова пробваха оня ден по-отблизо стрелба, но успеха дори беше по трагичен. Наложи се да бомбардират масово района, за да прикрият липсата на поражения

естествнено че са паднали в иран според дойче зеле цитирано от ббс и предадено от анадолската агенция Диарбекир.Буахахаха смешници.И то след като американските пиратки томахоук паднаха направо в морето.Само че след като руските калибър бастисаха джихадистите братновчеди на САЩ вече и помен няма от краварски щайги дето да де летят в района.

ГЛУПОСИ НА ТЪРКАЛЕТА

Ракетата е паднала в ненаселена зона. Въпреки това за по-сигурно е употребила бойните си глави, които могат да свеждат и населените територии до позната вече задача.

Според анонимна информация руските ВКС не планират да разработват приземяеми степени на ракети. Изчисленията показали, че за безотказна работа са необходими поне три бойни глави. Оказало се, че за жалост бойните глави са програмирани да се взривяват при приземяване, което било идентифицирано като проблем още при съветската мисия за човек на Луната.

Привърженик съм на руската военна техонология, простота и ефективност. Но трябва да призная, че бях изненадан от това заглавие Тhе national interest magazine Russia's MiG-21: The Fighter Jet That Could Fly for 100 Years? Fighters face a special problem of longevity, because they must compete directly with newer models. Thus, very few fighters have had long lifespans, either in production or in service. The MiG-21 Fishbed is an exception. Origins Initial suitability studies for the MiG-21 began in 1953.

Кое е изненадващото? Че Китай произвеждали до тази година вариант на Миг-21 ли? Или че страни от 3-тия свят са си закупили такива самолети и смятат да ги кътат още 30 години. Или че на индийците им изпопадали почти всички такива самолети след под 100 часа полети? Че един Миг-21 струпа 50-60 000 долара затова го купуват бедняците. Само че с неговите до 2000 часа полети е пълна трагедия Според мен доста по изненадващо е, че Ф-35 държи над 8 000 часа. За сравнение нашите Миг-29 дето след 500 часа и нови двигатели трябват, а самолета трябва да се хвърли след 3000 часа полети

Транспортирането на астронавти до МКС в момента се извършва единствено от руската Союз, но от 2014 г. SpaceX е една от двете компании, които са участнички в програмата Комерсиална поддръжка на екипажи (Commercial Crew Development), чиято цел е да възстанови възможностите за доставяне на екипажи на САЩ.

17.02.2017 Индийската организация за космически изследвания установи нов рекорд по брой на спътници, доставени в орбита с една ракета. Преди два дни ракетата носител PSLV-C37 успешно стартира от космодрума Сатиш Дхавана, разположен на остров Шрихарикота в Бенгалския залив, доставяйки в орбита около Земята цели 104 спътника. Предишният рекорд е на Русия, която през 2014 година изведе в орбита 37 спътника.

Ракетата струва около 5 милиона долара. Цената за около 10 килограма спътник излиза по-малко от около 100000 долара.

Спейс Екс все бизнеса на Блядовете с изстрелванетона сателити...

Край Байконур един човек е загинал и един обгорен от пожара, възникнал при падането на части от стартирала ракета носител "Союз-2.1а".

да я закриват!

Последната изстреляна руска ракета уби хора - много, и то от най-добрите ислями

ами в байконур сигурно и доста ислямисти работят...

Същото, както при споровете за български изтребител. Няма да купуваме по-добри и по-евтини Миг-29, а трета ръка стари и по-скъпи Ф-16. Е, Цветанов ще си купи поредния апартамент.

ф16 е евтин и добър самолет най-купуваният за 2016г. заврете си лъжите в путлерски *

Dimi

Ф16 не никак лош самолет, но има два основни проблема... никак не е евтин, но основния проблем е, че е много, много остарял... добре, че избраха грипен пред трета ръка Ф16...

Да наречеш F-16 евтин самолет е голям виц. Когато през 2011 г. България пусна запитване за информация относно възможностите за покупка на нови F-16 Block 50/52, Gripen C/D, F/A-18E/F Super Hornet и Eurofighter производителите предадоха и своите приблизителни цени за купуването на осем изтребителя (два двуместни и шест едноместни), обучение, логистика за пет години и наземно оборудване. Цените тогава бяха следните: F-16 - $1,3 млрд., Gripen - €450 млн., Super Hornet - $1,85 млрд. и цената на осем нови Eurofighter бе приблизително съизмерима с тази на Super Hornet.

Що не си завреш един МИГ в.....носа?!

А ти друже един Ф-фи4 в гъзот?

драпат мужиците, на чернотот бяло викат от отчаяние, само да докажат комплексарите колко е велик ссср. ССССр умре, але але!

Най-ниска реална цена имат руските ракети-носители "Союз" и "протон". Но поради монопола вдигат печалби от 100% до 400% - например за полети до Международната космическа станция (МКС)/извеждане на хора в орбита, което никой друг в момента не може да направи/ Илон Мъск,главен изпълнителен директор и главен технически директор на компанията SpaceX (СпейсЕкс), заяви , че от РФ са му предлагани преди време ракети носител"Протон" на цена 20 млн$, но сделката била провалена.Тhe real cost of a Soyuz to the ISS /International Space Station/ is now in between the $35 million or so they are now charging space tourists, and the $70 million they charge NASA for a single seat. Probably closer to $35 million. That would mean the Russians make at least 100% profit when they launch 2 American astronauts to the ISS, and maybe as much as 400%.

цената не е само за железа. Голяма част са заплати на персонала- инженери, техници, та даже и чистачката. Колко взема една чистачка в Русия и колко една в САЩ, предвид че рускините се натискат да бришат каруците на негрите и латиносите в САЩ, а американките не сакат да метат в Русия за рубли? А колко взема един руски инженер и колко същия тоя руснак в САЩ при Мъск? Много ясно че кат ги държиш на мизерна заплата и цената ти ще е ниска А един инженер

Това е вярно, но сигурността при руските ракети-носители е несравнима. "Спейс екс" играе на ръба, затова не смеят да изстрелят хора в космоса.

Я си проследи мисълта първо, систематизирай я, ака можеш, и после пиши...

Ако имаше понятие от тази материя щеше да знаеш, че размерът на труда в себестойността на един продукт произведен във високо развити в техническо и технологично отношение държави е 8-10 %, а в страните с нисък технически и технологичен капацитет - 30-35 %. При съвременното високотехнологично производство трудът не е основният фактор , който определя размера на разходите.

Руските ракети не могат да качат товар от над 4 тона на Геостационарна орбита. Фалкъните могат до 5,5 тона. Руската ракета харчи двойно повече гориво от Фалкъна. Та кое е по евтиното? Що не предложат по ниски цени тогава? Че Протоните имат 10% фира досега е отделен въпрос.

Руската ракета Ангара -5 е в състояние да изведе в геостационарна орбита товар до 24 тона. От 2014 г до момента има два успешни опита с 10 тонен товар. Не се използва по-често, защото няма подходящи товари.

Чудесно се развива тази компания! До година-две ще изстрелва повече ракети годишно отколкото всички държави без САЩ взети заедно. Любопитен съм чугунените русофили какви ще ги пишат тогава ;)

да искаш , друго е да можеш трето е да го направиш.Относно изстрелванията : и към днешна дата Русия изстрелва сумарно /спътници,товари и хора/ два пъти повече от всички други страни взети заедно,а качването и свалянветно на хора го правят само те и никой друег.Фойерверките и плясканият са просто нещо което нищо не значи.

Събуди се бе кретен. Русия изстрелва по-малко спътници дори и от Китай. САЩ от години изстрелват повече отколкото руснаците.

110 ракети са изстрелял говедарите. Така "кацнаха" навремето на Луната където няма вятър а знамето е развято и небето няма звезди.ха ха ха А на това отгоре информаторът е СиЕнЕн, възможно най-фалшивата световна агенция

Просто Русия ще намали цените и "Спейс екс" ще фалира. Реална цена на руска ракета носител е 20 млн.$, много по-малко от тази на "Спейс екс". За сравнение относно надеждност и сигурност, въобще не може да се говори.

3евзек

Руските ракети са по-евтини и затова се изхвърлят като салфетки.

По официални данни на Роскосмос и Спейс Екс цената на едно извеждане на товар с Протон М е 65-67 млн. долара, а с Фалкон 9 - 62 млн. долара и то при положение, че първата степен се използва няколко пъти. Така, че Фалкон 9 няма решаващо предимство по отношение на разходите и нещата ще се определят от успешно изведените товари.

Търговската цена е едно, реалната - друго. Цена на "Протон" - поне така твърди Илон Мъск е 20 млн.$ - това му е било предложено от руснаците.

Абе що Буллсат ползваха тая "калпава" щатска компания, а не роскосмос?! Ами Иридиум?!

Защото 65 % от кредита отпуснат на Булсатком е от американска банка, а останалите 35 от консорциум от западноевропейски банки начело с изправената пред фалит Дойче Банк. А както е известно който дава парите той поръчва музиката. Иначе според достъпни източници разходите по строителството и изстрелването на този спътник са около 256 млн. долара.

Точно така! Когато някой плаща гледа да избере най-сигурното, за да не загуби инвестицията си.

Изстрелването на тези спътници от военновъздушна база означава, че те са със шпионско предназначение. През м. Април тази година Спейс Екс изстреля засекретен спътник на Националния разузнавателен офис (НРО) на САЩ. Това беше първото военно изстрелване за Спейс Екс и за ракетата "Фолкън 9". Знаменателното в случая е, че с изтрелването на този спътник , най-накрая монополът на Обединения алианс по изстрелванията (ULA, United Launch Alliance) може да бъде разбит! Това обединение беше основано в края на 2006-та година между двата аерокосмически гиганта Локхийд Мартин и Боинг и в продължение на 10 години е изпращало всички шпионски спътници на САЩ в космоса. Илон Мъск положи сериозни усилия, за да спечели НРО на своя страна и да изстрелва военен товар. Стигна дори дотам да заведе съдебно дело срещу Обединения алианс по изстрелванията . Спорът между Мъск и Алианса беше изключително интересен. Мъск твърдеше, че досега използваните ракети "Атлас 5" и "Делта 4" са скъпи и на практика тяхната експлоатация представлява излишно разхищение на държавни средства, докато новата "Фолкън 9" е евтина и възвращаема. От Обединения алианс по изстрелванията отвърнаха, че за сметка на това за 10 години имат 100%-ова успеваемост на ракетните изстрелвания, без нито един провал. А това е основното, което американските военни искат - сигурност, че скъпоструващите им шпионски сателити няма да се загубят. "Фолкън 9" не може да се похвали с тази успеваемост - през 2015-та и 2016-та година имаше два провала, довели до загуба на спътници. Очевидно сегашното изстрелване на 10 те спътници от военновъздушната база "Ванденбърг" означава, че монополът на Обединения алианс по изстрелванията окончателно е разбит.

Айде пак дежурния келеш, осиращ се в новините за Русия и направил хипервръзка на тази новина с руската космическа програма. Като няма новина за Русия, що да не се насере в друга, като направи връзка с Русия? В България една малка група (от няколко екземпляра!) ненормалници вече се е оформила като русофоби и квичи по сайтовете по всякакъв начин, само и само да е против Русия. В тази новина няма НИЩО СВЪРЗАНО С РУСИЯ, ненормалници нещастни!

Se taia

Ти що чиниш тук , като няма нищо свързано с Русия? Като гледам русофилите сте се събрале да квичите тук (и аз не знам защо). Нали няма нищо общо с Русия? Аа забравих, според вас, който говори за Щаите, е против Русия, явно такива нелогични взаимовръзки са ти в главата. Е то да си русофил вече е диагноза.

Нищо не "чиня", нещастник. Няма една новина, под която всичките няколко ненормалника да не сте се осрали и да сте написали нещо против Русия. Нито една!!

3евзек

Какви русофили? Путинофилията, макар и трудно различима, е в категорията на държавната измяна.

Част от соросоидите май са на хранилка и в Спейс екс.Такъв жар и такъв плам бълват, че на Илон Мъск може да ги вземе при следващото изтрелване. Няма да има и нужда от гориво - те на ръце ще изнесат ракетата в космоса.

Другарки и другари ! Медиините шлюхи включително тези от ДИР-БГ преди два дни ни излъгаха че бил изстрелян "Първият български спътник " !?? Тази сутрин случайно прочетох в един вестник ,че това било лъжа на медиините неграмотни чалгари и че Първият български спътник е изстрелян в далечната 1981г в чест на 1300годишнината от основаването на България !..Интеркосмос-България-1300 или Интеркосмос 22 е първият български спътник. Каталожният му номер е 1981-075A. Построен е в България и разполага с 11 научни инструмента за изследвания и измервания на лъчения и заредени частици[1]. Захранването се осъществява посредством два слънчеви панела, които генерират 2 kW мощност. Микропроцесорен прибор от Интеркосмос 22 Апаратът е изграден на базата на платформата за сателити Метеор. Тежи 1500 кг и е изстрелян в 13:35 часа на 7 август 1981 година в близко-полярна орбита 825 х 906 km с инклинация 81,2 от ракетата Восток-2М от стартова площадка 43/3 в Плесецк. Изстрелян е в чест на 1300 годишнината от основаването на българската държава. Към 2009 спътникът е все още в орбита, работи и предава информация за частиците около полярните региони

И ти си менте като "танка", с чието име си се накичил! Става дума за ПЪРВИЯ---БЪЛГАРСКИ----ЧАСТЕН----СПЪТНИК!!! Така се казваше и в поздравлението на ББ до въпросната българска компания! Залюхана работа сте....

Първият български комуникационен геостационарен сателит BulgariaSat-1 бе успешно изстрелян от SpaceX вчера, 23 юни в 22.10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

то хората написаха първи частен български спътник, ама кой да чете. Друг е въпроса колко народна пара е потрошена 1980 щото на председателя на ТКЗС му е било много важно да знае какви частици има на 3 милиона километра от блока с царевицата.

Това дали е частен ,или държавен няма значение ...Въпросът е че не споменаха нищо за изстрелването през 1981г и така се създаде впечатление ,че едва ли не това е първият български спътник ..

На практика ТОВА Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ СПЪТИК. Онзи през 1981 г е командван, управляван, комуникиран от руснаците. Естествено като тяхна собственост те - руснаците взимат решение и за изключването му през 1983 г. Докато този спътник СЕ УПРАВЛЯВА от БЪЛГАРИЯ ИЗЦЯЛО. България Сат ще управлява сателита си напълно самостоятелно с помощта на 2 наземни станции - едната разположена в близост до София, а другата до Велико Търново. Путлерастките шлюхи нагло лъжат че спътникът България 1300 бил български. Това е нагла лъжа. Първо спътника, управление и комуникация са си руски. В него единствено има българска апаратура, но определено не е български щом сме нямали никаква ВЛАСТ над него. Така че дори и сбъркано заглавието в някои медии, все пак е вярно като факт.

можеш да си спомняш славнотот соц минало, ама не сив час с реалността! Става дума за 1- ия бг ЧАСТЕН спътник? Айде размурдай 2-те молекули мозък сега...

Изкуствен спътник (на английски: satellite) е обект, произлязъл от човешка дейност и изведен в орбита около Земята или друго небесно тяло.Първият изкуствен спътник е Спутник-1, изстрелян от СССР на 4 октомври 1957 г.. Страните , които са извели собствен космически спътник със собствена ракета носител са: СССР/РФ/, САЩ, Франция, Япония, Китай, Великобритания, ЕС, Индия, Израел,Украйна, Украйна, Иран, КНДР и Южна Корея.

Обаче вече има частни фирми изстрелващи частни спътници.

Кратка равносметка: Фалконите излитат от Кейп Канаверал и от базата Ванденбърг. Приземяват си бустерите на сушата или на морска платформа. Извеждат в орбита по три тона карго за МКС, имат договори и извеждат спътници на кого ли не, имат готовност за пилотиран полет с капсулата Dragon. Имат собствени двигатели Marlin, Kestrel, Draco и SuperDraco и Raptor.

Това си е бизнес като всеки друг. Няма значение кой е първи космонавт. Важното е кой ще бачка с най-ниски производствени разходи.

Нале? А в това време зад кадър руснаците изтеглиха спътниците на Иридиум с въжета на орбита и то на половин цена. А миналата седмица и нашия спътник. В Холивуд от 2015 насам няма филм на космическа тематика.

Пак Холивудска режисура. Абе на тия неграмотни кравари не им ли омръзна да ни водят за носа с триковер създадени на проклетите им компютри? Русия ще изведе над 100 спътника наведнъж и ще им натрие носа на тези хамериканци.

Аз викам 200 спътника че ще изведе. И поне 2 тона водка!

И огурчики не забудьте! Огурчики "под водочку".

Аз викам 200 спътника че ще изведе. И поне 2 тона водка!

Минимум!

Защо Исус не се е родил в Русия? Защото господ не могъл да намери там трима мъдреци и една девственица. Да живеят руските космически сили!

Господ поне е търсил в Русия, до САЩ изобщо не е ходил.

Не е това смисълът на вица, другарю. Явно сте от Русия. :)

Е как да отиде в САЩ, като Америка не е била открита още по това време и не е знаел, че има и такова място...

пуйкайте от злоба! Нищо не можете да направите, не можеете вече да отговорите! Великия ссср с големите ракети е в историята! Спомняйте си колко е струвала баничката и бозата по тошово време - това ви остана, жалкарите!

И до ден днешен не знам защо през комунизма хората се редяха на опашка за банани в трите дни през зимата, в които имаше доставка на безумни цени. Не ги ли е срам хората, да искат да ядат нещо различно от баничка с боза?

Няколко прости причини: 1. Fusarium oxysporum унищожил почти всички бананови насъжения от сорта Грос Майкъл, практически всички бананови плантации. След тази криза започват да ползват друг сорт бананово дърво, което е устойчиво на тази гъба. Но, времето за възстановяване на плантациите е няколко години. 2. Банановите републики са колонии на западни държави, износът е е отивал и все още отива директно за запада. За тези държави никога не е било въпрос на избор с кого ще търгуват. Част от Студената война е било ограничаването на стоки към СИВ. 3. Промените в България започват 1980г, като целта на първите 9 години е унищожаване на държавата и изнасяне на огромни финансови активи зад граница, в т.нар. търговски дружества. Крайната цел е висшите партийни, военни и ДС дрогари да заграбят всичко и да станат новата ни буржоазия. Всички тези причини обясняват доста ясно и еднозначно защо банани, портокали и много-много други стоки не са били налични на българския пазар.

Кога ще се направи и компания "спейс секс", че да направим едно кръгче?

то тука на земята не те е огряло, та горе ли ще те огрее :)))

ЩО ТЕБ ОТРЯВА ЛИ ТЕ БЕ МОМЕ ? ИЛИ ВЕЧЕ НЕ ПРАВИШ ГРУПОВ СЕКС ЗАЩОТО ТЕ ПРЕСКАЧАТ ?

За нула време Илън Мъск стана милиардер от такива демократизирани идиоти като вас но и това е целта с демократизирането на прости като вас. Нали му пуснахте в джобчето и вие за така рекламирания втора употреба и обновен български комуникационен спътник. И не се оплаквайте защо сте бедни.

Браво, 10 спътника наведнъж! Ей на това му се вика много космически боклук. Но както разбирам, ракетата е била с 2 степени само, което значи че е хвърлила боклука си в ниска околоземна орбита. Като им свърши живота на тези сателити, сами ще паднат на Земята след някое и друго десетилетие от триенето с въздуха на ниска орбита, което непрекъснато им убива скоростта и ги сваля надолу. Проблемът с космическия боклук е от сериозните и след време може да стане така, че нищо няма да може да напусне Земята без да бъде надупчено от боклука, движещ се с над 25 000 км/ч.

Първи си хвърлиха боклука Съветите!! Нещо да разкажеш за първия съветски боклук?

LeGrandTulup

Руснаците имат грижа за боклука си, спомни си как свалиха от орбита 120-тонната станция Мир.

Глупендер, кога е било това с открадването на течното гориво, че САЩ още отпреди ВСВ са ползвали течно гориво, когато руснаците не са знаели какво е това бензин. Той Фон Браун изобщо си няма представа от течно гориво Фау 2 са летели с течно гориво без той изобщо да си има представа за това.

Никога не спазваш добрия тон и обиждаш хората. Това някаква ценност от демокрацията ли е или опит за насаждане на мнение, което противоречи на нея? А като философстващ толкова вземи стани съветник по глобалните проблеми явно имаш отговор за всичко.

Космически боклук е това което не се ползвал Обикновено това са руски спътници и степени на ракети. Спейс Х с 2 степени качва сателити до 5 тона на Геостационарна орбита. С три степени го правят руснаците поради невъзможност да го направят по друг начин. Повечето сателити, които се ползват си имат двигатели за препозициониране, включително и България Сат 1. През 60-70, че и 80-те години спътниците са качвани без собствени двигатели, а тогава СССР е изпратило хиляди неработещи спътници

Голяма работа. Путлеристан като колонизира Луната догодина и намери там още нефт и газ и ще видите вие.

За тях не знам, но виж за Китай е много възможно. Особено като се има предвид, че в момента изкупуват от Украина каквото е останало от лунната програма на СССР.

Руснаците, ако намерят на Луната американското знаме, ще изкарат на търг много повече пари от колкото от евентуалните залежи на нефт и газ.

Пролема е, че не могат и сателит да пратят около Луната и така не могат да видят къде да кацнат за знамето.

Щерев дайте малко "напън" напънете се малко де с това темпо на писане до довечера я съберете , я не сто коментара не е като оня ден 300 -400 и то май за същата краварска компания дерзайте има още време !

Единствената крава си ти или поне толкова интелигентен!

ТамЪн с Щерев двамант най "интилИгентните " от форума сте ги направили до довечера я има я няма сто ха ха ха но ще има червени пръсти от писане и не си струва за боза и една баница ха ха ха !!!!

путеноидите много ви дразни свободата на словото и собственото мнение...ох забравих в Русия за мнение Путин убива журналисти и много хора от опозицията.ха.ха

Щерев ма те Русия са по напред от нас по свобода на словото бре ако не го знаеш да ти пиша а ние сме на 113 место защо така бре ?

и руските васали скоро ще полетят от космодрома Бузлуджа.... само един руски двигател да се достави..ха.ха

През 2001 Елон Мъск е бил в Русия да купува руски ракети, но като ги е разбрал, че са на принципа "ако литне", предпочел по-малкия риск да си ги прави сам! Останалото е история! Сега като пусне и масов електромобил на ватниците ще им умре коня. Остават си беден сибирски Бантустан навеки!

Така е. Ватенките са просто живи да ги оплачеш. За разлика от нас те не принадлежат към нас елита на света.

Факт.

Не за да купува ракети, а да предлага съвместна разработка на кораб за многократно използване. И не си е тръгнал защото бил видял нещо си, а защото от не му обръщат внимание. В интерес на истината, не му обръщат особено внимание и в САЩ, както и в европейската космическа агенция. Това, за което трябва да бъде поздравен е, че успява там, където NASA се проваля вече половин век. С една дума - евала на частната инициатива и свободата, която САЩ дават, да осъществяваш мечтите си. Защото ако беше на местна почва, цялото му състояние нямаше да стигне само да се пребори с бюрокрацията за разрешителни.

Е то затуй в САЩ има, а в НРБ нема!

Такава е тайната на успеха на СССР в космонавтиката - вместо да се занимават с глупости като изчисления, просто са правили проба-грешка, докато не стане.

Др. Путин пак ще търси някоя бедна държава за обиране, за да попълни дупките в бюджета на ушанките. Добре че БСП не са на власт, че иначе бяхме изгоряли пак като стой та гледай.

Я чуждопоклонниците започнаха защитата си на чужда компания която оня ден събра над 300-400 коментара и това как се нарича ?Ми те за Москов който искаше да ги номерира като овце толкова не писаха !!!

Ти що? Без ЕГН и лична карта ли си? Или просто ти се плюе? Ако ти се плюе плюй Путин и СССР и няма да сбъркаш!

Ето единия чуждопоклонник се появи а ти да не би да си без ЕГН и лична карта или ти си от "богоизбраните" ?Пак питам знам че няма да ми отговориш защо не рИвахте срещу Москов и не направихте 400 коментара който искаше да ви маркира като овце а застанахте за защита на чужда компания както и сега ? Ми ти защо не плюеш ЦК на ЕК , НАТО и ЕС и ти трижди няма да объркаш но никак !?

Девети полет за "Space X" за тази година и 38-ми от 4 юни 2010 година. Тази година се планират още 14 полета.

Частна инициатива, брадчет! Парата клати феса.

Хаха, ако ще и сто да са, колко от тях са успешни? До момента 2 от 7 :-))))

селски, пак провери статистиката преди да смърдиш във форума :-))))

Броенето до 10 не го можеш. За по-нагоре няма да питам.

Бай Бай Бай Байконур.

Казва се Бай, бай, байкур

Пенчо Химика и Бимбо дали са живи още, авторите на този крилат израз