Захариева: Прокуратура в изпълнителната власт ще е грешка

Включването на прокуратурата в изпълнителната власт ще бъде грешно решение, каза Екатерина Захариева, вицепремиер и външен министър.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: Прокуратура в изпълнителната власт ще е грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Захариева: Прокуратура в изпълнителната власт ще е грешка Включването на прокуратурата в изпълнителната власт ще бъде грешно решение, каза Екатерина Захариева, вицепремиер и външен министър." =============== По-голяма грешка от прокуратурата в настоящия й вид в България начело с тотално "сгрешеният" главен прокурор едва ли има и може да има.

А що се касае до България в момента, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧСНИЕ КАКВИ СА И ЩЕ СА ЗАКОНИТЕ, след като ТЕ НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ЗА ВСИЧКИ ЕДНАКВО! Няма никакво, абсолютно никакво значение къде и към кого ЩД СЕ ВОДИ ИЛИ НЕ ПРОКУРАТУРАТ, след като ... ГЛАВЕН ПРОЙУРОР Е ЗАВИСИМО ЛИЦЕ КАТО ЦАЦАРОВ! Нещо повече, в България нещата дотам са стигнали след десетилетия диктатура, кражби, измами, престъпления, безобразия и ПРЕДАТЕЛСТВА че СИСТЕМАТА ИЗХВЪЛЯ АВТОМАТИЧНО СВЕСТНИТЕ, ПОЧТЕНИТЕ, ГОДНИТЕ, НАЙ-ДОБРИТЕ И ЛАНСИРА ЗАВИСИМИТЕ, БОКЛУЦИТЕ, ПЛЯВАТА, но ЛЪСКАВА И ПРИКРИТА ЗАД ПРЕТЕНЦИИ! Просто защото в Българиа МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, и каквито и закони ТЯ да си прокара, ТОВА НЕ ПРОМЕНА ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС ЗА ВЛАСТТА НА МАФИЯТА НАД НАРОДА!info

Винаги, когато се разгръща по-сериозен обществен диалог за НЕЗАВИСИМОСТТА НА НЯКОГО ИЛИ НА НЯКОЯ ВЛАСТ - и не визирам само България и само съдебната власт - ВИНАГИ СЕ ЗАМИСЛЯМ ПО ЕДНА МНОГО ПРОСТА ДИЛЕМА, а именно че: На този свят ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ НЯМА!!!!!!!!, особено в сложните човешки и най-вече обществени отношения всъщност НЯМА!! Всичките приказки за ПУЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, НА ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ ВЛАСТ, особено когато става дума за властови органи и институции със (строга) субординажия, каквито са всичките (те затова са властови), особено с ЕДНОЛИЧНО РЪКОВОДСТВО НА ВЪРХА! Тоест, ако някой усилено и постоянно набляга и изтъква НЕЗАВИСИМОСТТА НА НЯКОГО ИЛИ НЯКОЯ ИНСТИТУЦИЯ, в 99,9999% от случаите иска да ПРИКРИЕ ЗАВИОМОСТИ или НЕПРИМЛИВИ ЗА ОБЩЕСТВОТО МОТИВИ, ДЕЙСТЕИЯ И ДОРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. От тук следва простият, но логичен и железен извод: ПО-ДОБРЕ ЯСНИ И ИЗВЕСТНИ ЗАВИСИМОСТИ (след като така или иначе ги има), ЗА ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ НОСИ РЕАЛБАТА ОТГОВОРНОСТ, отколкото неясни, скрити и нечистоплътни, престъпни зависимости. В полето, което се отваря с дефинираната от закона НЕЗАВИСИМОСТ неминуемо нахлуват РАЗЛИЧНИ И РАЗНОРОДНИ ЗАДКУЛИСНИ ЛИЦА, ГРУПИ и ИНТЕРЕСИ - просто човекът е обществено.. животно, със семейство, приятели, предпочитания, слабости, пороци, мечти и страхове, а понякога И НЕРАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И/ИЛИ престъпни зависимости И КОНТАКТИ, много повече, отколкото се внушава. ПРОСТО ПРИРОДАТА НЕ ТЪРПИ ВАКУУМ, и изключенията само потвърждават правилото. А специално за България има и още нещо.

толкова ясно!?Прокуратурата е инсталирана в съдебната власт, за да може глав.прока да държи под свой контрол съдиите и техните съдебни решения!А, който си избира гла.прока.............., хайде смятайте, какви са вариантите нататък!Ходят си като пръдливи, един на друг по кабинетите и куче влачи......!?

Абе нещо друго няма ли да се случи с Лозан Панов, че тия болтове вече омръзнаха. И друго. Никой като тръгва да "реформира" някоя система, вкл. съдебната, не се притеснява на колко хора съсипва съдбите. Сега ние много трябва да се притесняваме за задната гума на г-н Панов. Това не се връзва някак си.

Видях днес Катето и ми се оправи настроението. Денят вече може да се каже не е минал напразно.

Може и да е грешка , ама точно ти няма как да знаеш :))))) Една преводачка , при това посредствена .... Ама вече " управлява " трето министерство . И не щото е най-подготвения кадър в страната , просто е човек на онова недоразумение , експрецедента , което цялото общество неистово се опитва да забрави . От омерзение ! Та какво стана с плаж Корал , калинке седемточкова ?!!!!

Изваждането на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й в изпълнителната е нож с две остриета. От една страна ще бъде зависима, но от друга ще покаже ясно дали изпълнителната има желание нещата да се случват. Според някои разбирания диктатурата може да реши много от проблемите на демокрацията, но според други не е оправдана цената на другите проблеми, до които ще доведе.

От независима я правят зависима, с претекст - неконтролируем главен прокурор.....!В крайна сметка, където и да се намира, важното е качествата на прокурорите - нравствени, професионални и тн.!На мен ми прилича, на личностни вендети, за овладяване на определени процеси в борбата между олигархични групи!

Тя не е независима в момента въпреки че не е в изпълнителната защото всички виждаме че е напълно зависима от изпълнителната която обаче си умива ръцете от поръчките с към нея с това че е ''независима''. По добре е да е там та да не могат тези в изпълнителната да отричат вмешателството си в нея а заедно с това ще се докаже дали са толкова прозрачни професионалисти тия от цацаратурата.

Когато е в изпълнителната няма да може да се крие истинския поръчител от изпълнителната както сега се прави. Прокуратурата ще е отговорна барабар с изпълнителната за всичките си поразии ако продължава да ги прави..Сега е напълно БЕЗотговорна защото се перчи че е ''независима''

Този стар модел беше отречен поради факта, че не е уместно хора с ниска квалификация да заповядват на хора с висока квалификация и да поддържат поръчкови обвинения. Много е интересна темата, ако се вземе под внимание факта, че Лозан Панов и групата идентифицирана като получатели на грантове настоява за създаването на една полицейска държава, сякаш и сега не е така. Подобна е и госпожа Кунева, която иска да приложи отново сталинистката политика на анонимни доноси, отречена от БКП и назована като некои грешки довели до извращения в обществото и категоричния отказ от тези грешки. По това време се отказват и от лагерите в Белене, Богданов дол, Куциян и т.н. Страшното е, че ние като общество показваме невиждана необразованост, нискочелие и вулгарна безпаметност. Хора, които се самоназовават като демократи близки до ЕС и САЩ всъщност проповядват сталинистки принципи и практики, довели до множество страдания на хората.

Права е. Прокуратурта трябва да е под контрола на ООН, които да се намесят до възсстановяване на държавността. Само след година голяма част от хората, които гледаме по телевизията ще ходят по нужда в кофа, която се сменя три пъти на ден.

Ако някой е искал да навреди на ЛП, няма да му развива болтовете на задното колело, а на ПРЕДНОТО. Задното колело и да падне и да гръмне гумата, нищо сериозно няма да се случи. Ако падне предно колело или гръмне гума, колата рязко завива по посока на падналото колело, следва ужасна катастрофа. Ако колелото е сваляно и после е поставяно и болтовете са стягани когато гумата е стъпила на земята, тогава болтовете всъщност не са стегнати и при движение се разхлабват и падат. Болтовете трябва да стягат когато гумата е във въздуха, т. е. вдигната на крика, после се сваля крика и пак се донатягат болтовете. В Някои сервизи след като са стегнали болтовете дават ключа на клиента, сам да провери и донатегне болтовете.

Ами всъщност при задно колело колата се забива на диска и се завърта. Ако е в завой може да се изнесе от завоя извън пътя, а ако е с висока скорост, може да се удари в насрещно движещо се мпс. Проблем си е и от зад ако се случи. Така или иначе първо се чува зверско застъргване по пътя и неминуемо се променя посоката, освен ако не е 4х4- тогава нищо му няма, защото трите колела продължават по посоката, а последното стърже по земята.

Председателя на управляващата партия трябва да е Главен прокурор. Суперско!И да се въвзвърне чл.1 от Конституцията до 1990г.!

Представянето в нашия цирк е банално, зрителите са отегчени.

Кое е извън темата ма мърло проста неграмотна?

Няма как да е грешка защото все пак е държавно обвинение и като всички властващи трябва да бъде отговорна за действията си а не като сега уж ''независима'' ама действията и доказват пълна зависимост от властващите..А тая дето за всяко място във властта е ''готова'' както се вижда от кариерното и израстване няма нужда да доказва как владее надупване за власт..Те двете с цецето и за папа да ги поканят ще да са мнофо ''подготвени''

А добро утро, г-жо Захариева! Доживяхме да чуем и от вашите уста нещо смислено и логично...

Абе, Кате... не е важно дали котката е черна или бяла - важното е да лови мишки;) Та, в тази връзка - без значение е къде ще бъде позиционирана прокуратурата, важното е да внася такива обвинения в съда, които да гарантират присъди на престъпниците! А това очевАдно не е така! Справка: бг затворите и делата в Страсбург - особено там, солидно плащаме за "поръчките" на прокуратурата, за забавеното правосъдие и за липсата на такова понякога! Така че - стига сте измествали въпроса и стига сте надували свирката! Важното в крайна сметка е да гарантирате справедливо и навременно правосъдие! Такова засега няма...

И кои са престъпниците, а умнико, тия дето не са удобни на изпълнителната власт ли? Като по в емето на драгалевския мангал, дето викаше шефа на бопа в сауната и му даваше устни заповеди да затрие тоя или оня бизнес, щото му пречели лично на него.

Говориш ми за "навремето", умнико, а СЕГА КАК Е?! Колко политически поръчки на прокуратурата сега, в днешно време, се провалиха с гръм и трясък и ние, данъкоплатците, платихме за това?! В този контекст - какво се е променили тогава от времето на Костов до времето на Баце?!

Г-жо Чорапче, тук не става въпрос за конкретиките, които тълкувате, а за много по-важно принципно положение, при което се прави опит, управляващите да имат пълен контрол над този орган, наречен "про-КУРА-тура"... А ако това се случи, тогава вече, НАИСТИНА ще си е... мамата!

Съгласих се, че управляващите не трябва да имат контрол върху прокуратурата! СЕГА обаче прокуратурата ни е напълно;)) независима - по закон от тях и ВЪПРЕКИ това виждаш, че нещата не се получават! Защото не вярвам да твърдиш, че имаме работеща прокуратура и изобщо "правосъдна система"! ЗАЩО?

захариева ,кои са престъпниците?Ами ти и всички там ГОРЕ сте най големите престъпници.Където и да е прокуратурата тук нещата са вече тотално изгубени.Ти очи нямаш ли да видиш какво се случва в България?Или ти си живееш в друг свят ,в света на най големите ,които затриха Държавата.Нито мнението ти има стойност ,нито ти като човек.