Първи сблъсък ГЕРБ - ОП, оттеглен е спорен законопроект

След бурни протести и силен опозиционен натиск ГЕРБ оттегли Законопроект за изменение на Закона за опазване на земеделските земи.

Обратно в новината

Коментари - Първи сблъсък ГЕРБ - ОП, оттеглен е спорен законопроект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

положението е ясно - лапаницата започва, който и каквото да обяснява. това си е чисто лобистки закон в защита на няколко алчни мутри и против обикновения човек. Вижте нашето Черноморие какво стана - навсякъде бариери, огради, частни плажове - и това при закон, че плажната ивица е обществена. ГЕРБ започват да плащат на патриотите - няма как - за да могат герберастите да крадат трябва да пуснат фъндък и на другите крадци

Ко праи Бат Наско Урджанов зад бившата министерка???

Убий дребния собственик. Това е законът за управляващите. Отврат.

На 25 км от Варна и на 3 км от брега /никаква стойност за хотел или нещо подобно/ преди 10 години вкарах 3 дк в регулация с цел аз или децата някой ден да построят малка къща. инвестицията бе около 15 - 16000 лв . Поради проблеми с ВИК и електро още нямаме узаконен проект, но допълнително сме инвестирали пари и време. След 23 май край. Така, че сме потърпевши. Не сме на брега, не сме в защитена зона, не сме кой знае какви. Майната им на зелените, на еколозите и на меките ГЕРБ, от най малкия протест дават заден. За БСП е ясно те са контра на всичко. Та така е ж БГ...

Патриотите искат застрояване на Черноморието, ами опиташ ли медеца, облизваш се за още и още. След областен управител от ДПС, сега и това. Добре, че Борисов се влияе от протести, "патриотите" са толкова нагли и алчни, че няма накъде.

Крайно време е да се организира и контра протест наистина. Не може по такъв начин и под натиска на хора които не знаят защо са там и които нанасят вреди на над 7000 дребни собственици във ВЪТРЕШНОСТА на страната да се порменят и отменят закони. СТИГА

Родните патриоти смятат за патриотично не да си очистиш , промениш и подредиш страната , а да славиш изсраните лайна.

Май вместо да прави партия човек, най-добре е да си събере 100 платени "зелени" викача и да почва безредиците пред парламента. Оказва се, че тия имат най-силно влияние върху политиката в България.

Прав си, само при положение, че първосигнално гледаш на нещата.

преди да се протестира е добре да се запознаете с внесеният закон за да не се ядосвате излишно. Закона няма почти никакъв ефект по отношение на земи по черноморското крайбрежие. Там нещата отдавна са направени. Става въпрос за ЧАСТНИ парцели които преди са били например лозе но днес са в границите на града и съседните им на тях парцели са вече застроени. И още нещо закона касае бивши земеделски земи, които са урбанизирани посредством ПУП и са извадени от земеделските масиви. Собствениците са платили за това държана такса около 1500лв на декар. Според закон (ЗОЗЗ от 2012г) ако до 6 години не са застроили имотите си, земите стават отново земеделски. Тоест сегашния закон натиска за бързо застрояване, а не предложения нов, който удължава въпросния срок.

нека да видят тия мними еко и меколози на кои хора всъщност правят мръсно. Сигурен съм че ще могат да се съберат не няколко стотин а няколко хиляди. Да видим тогаа дали ще върнат за гласуване закона.

Не само контра протести ще има след 24ти когато влезе в сила закона ами ще има и хиляди заведени и спечелени дела срещу държавата. Само че тогава еколозите няма да плащат нищо, защото те не внасят данъци в тази държава така или иначе, защото са безработни и безимотни.

Протестите бяха рехави и за съжаление продължаваме да се хващаме на всяка димка, която ни мятат. Хората вече вдигнаха ръце и приеха, че сме в режим на свободно падане. Нещо повече. Преди 2 месеца гласуваха именно за това. Когато съвсем се прахоса всяка останала енергия за противопоставяне на тия гаври ще видите тогава какви закони ще минат и дори няма да са тема за обсъждане. Схемата се прилага и с къмпингуването и със застрояването и с каквото се сетите, което възпалява протести. Хабим се за дреболии а тримата Шкембелии горе се заливат от смях.

Право си го каза.

Погледнете какво стана с нивите на Банско и се сетете какви "малки семейни къщички" ще изникнат по нивите на морския бряг. Алчния селянин иска да продаде нивата на някоя мутра за много пари и после да си купи апартамент и джип. Осерат с бетон каквото могат и после почват да реват държавата да ги спасява, че "туризма загивал".

Къде прочете, че туризма е загивал? Защото министрите всяка година отчитат поне 10% ръст на туристите и се хвалят колко пари били влезли в хазната. Или те лъжат или ти?

Е както знаем министрите винаги казват истината :))

Патриотите от първия ден почнаха с поръчковите закони. Иначемного обичат българската земя, ама явно не тая , по която реално ходят .

които не знаят за какво протестират. И какво мислят че ще постигнат че ще спрат големите играчи които плащат комисионни най нависоко ли ? Да не говорим че по морето големите пакости са налице. Не ще направят мръсно на тези 7000 дребни собственици които искат да си направят я къщичка я нещо друго и ще трябва да минат наново цялата процедура и да платят едни пари за лудо. Зашото тук става въпрос за ЧАСТНИ парцели които преди са били например лозе но днес са в границите на града и съседните им на тях парцели са вече застроени. И още нещо закона касае бивши земеделски земи, които са урбанизирани посредством ПУП и са извадени от земеделските масиви.

Кеф ми е как реват тука тролчетата на инвеститорите. Сега ще трябва да разчитат на вече реализираните си инвестиционни проекти и малки фамилни къщенца в ж.к. Слънчев бряг-Несебър-Равда и всичко на юг. Осраха Южното Черноморие колкото успяха и сега точат лиги за Северното.

Българина винаги се е радвал когато бирника отведе на съседа кравата...

А кой казва, че една къща на 1 декар е по-вредна за екологията от това този 1 декар да го кръстосват и опушват трактори и комбайни няколко пъти годишно, да се тори с отрови, да се пръска с хербециди и пестициди, да го пръскат самолети. Да се садят ГМО култури, да се замърсяват подпочвените води, да се унищожава местообитанието на животни и птици. Къде сте еколозитееее? Не забравяйте, че закона важи за цяла България, не знам защо се говори само за Черноморието.

Десислава Танева е от семейство с стотици хиляди земя ,, т.е. едри земевладелци и от първия мандат на ББ се натискаше за Земеделски Министър и получава милиони евро супсидий от Европа , за обикновения земеделец е недостижимо !

Сетиха се всички инвеститори 1 седмица преди крайния срок от 6 години, че искат да строят. А 6 години си пипали оная работа и чакали някой да им купи нивите. Прекупвачи са това, никакви дребни собственици за малки къщички. На Станишев брат му, ЦСКА и още 2 фирми държат 1500 декара на Карадере. Ей тва са "ощетените".

Направиха си заменките по времето на Станишката и Царя. Даваха апартаменти за апетитни земеделски земи и гори по Черноморието с идеята да ги преобразуват и да ги продадат с 1000% печалба на мутро-инвеститорите.

Пълна глупост сътвориха. След като ведниж нещо е променено, то трябва да си остане променено по предназначение. Защото сега ще започнат да разкарват хорицата напред назад, за да си построят една къщичка, например. И така някой бюрократ ще получи "бонусче". Така и вълка сит и агнето цяло. Сами си сътвориха огромната глупост за лични дивиденти. А на останалото, което направиха тези некъдърници му се казва - "иди ми доди ми". Не мога да разбера, как БГ парламентаристите се подчиняват на една шайка "зелени" лапачи, които всички ги знаем какво правят. Питам: Защо тези "зелени" не се сещат за погуловната сеч на БГ горите - белите дробове на природата? Забравих, извинявайте. Те там си получиха тлъстите боноси и сега не им пука, нали?

но като ги видиш тези с растите които са се наредили на протеста мислиш ли че имат нещо остнало в главите и могат да мислят,да се информират,да имат собствено мнение. На тях им дай да ги водят като овце и да ги тупат по гърба колко са модерни и готини.

Май ти си този с бонОсите.

Нарочно написах БОНОСИ, за да ти направи впечатление, че уж "умен" бай Ганьо. А не се сещаш за бонусчетата, които явно ти ги носят на тепсийка. Сладки са, нали? Защо да ти пука за Вуте? Ти нали си сит до уши. Какво ще стане след теб, не ти пука, нали?

Какви са тия "зелени", които ги виждаме само по жълтите павета? Колко дървета засадиха въпросните зелени и колко камиона с дървесина от Странджа спряха въпросните зелени. Или там може, защото там сече Пеевски. Пълни рекетьори. Борисов е страхлив нещастник щом 50-100 платени човека го плашат

ПРИ ПОЛОВ АКТ С МУТРИТЕ ПАТРИОТКИТЕ МОЖЕ И ДА ЯЗДЯТ :)) ... ОБАЧЕ ПАК СИ Е ПОЛОВ АКТ

Борисоффф в супермаркета: " Хм, всъщност, ако нищо не си купуваш, цените са напълно нормални!"

Никой не споменава, че 90% от земеделските земи се държат от 14 мафиотски фирми. Дали зелените и БСП не защитават техните интереси и кое е по-лобистко? Да защитиш правата на 400000 собственици на малки парцели или на 14 такива притежаващи стотици хиляди декари. Нека всеки си отговори сам.

Бойко ще остане в историята като премиера избиран три пъти и подавал оставка предсрочно 3 пъти. Пълен безхарактерен плазмодий готов да угоди на всеки само за да не понесе негативи, а накрая ще обере цялата омраза на народа.

Язък за Герб Сега да вземем например , че притежавате селски двор - наследство и решавате да си построите съвсем малка сглобяема къща Значи извършвате процедурите , плащате държавните такси и започвате да си събирате пари за къщурката .....сега трябва да минете още веднъж всички процедури Браво на Йордан Апостолов от ОП , мисли човека с главата си Зелените са обикновени ракетьори - така ограничават часната собственост -луда работа ! Започвам да се съмнявам в устойчивоста на коалицията

Само дето зелените спечелиха в момента и боко им клекна както винаги прави кога има интерес някакъв защото срока е до 23 май т.г. и всичко става земеделска...въпреки че си платил за проект за строеж, за такси и какво ли не ..

Това са собствениците на Карадере, чиито незастроени земи ще станат обратно земеделски, ако НС не ги уреди отново с удължаване на срока. Макси - І АД гр.София "Бългериан Пропърти Инвестмент Тръст" (Б.П.И.Т.) ЕАД гр.Варна "Мадара Бяла" (М.Б.) ЕАД гр.Варна П.Ф.К. ЦСКА АД гр.София Общо те притежават около 1500 декара незастроени, но с променено предназначение терени между Черни и Бели нос. (Информацията е взета от документи на Община Бяла и Административен съд - Варна, и е валидна към 3.11.2015) Господа вносители, кои от тях са "семейства с ниски доходи", които пишете, че защитавате със законопроекта си?

Вие цитирате конкретни фирми и конкретен район. Това неозначава, че хиляди други граждани нямат права или най-нормални желания за изграждане на къща или развиване на вид бизнес свързан с туризма. Има много примери по света където хотела не е проблем за природата, както и притока на туристи. Нима слънчевите панели за еко ток не унищожават хиляди декари плодородна земя?

Все пак ще остане нещо зелено по черноморието, което "инвеститорите" няма да осерат с бетона си. Засега. Изродите няма да се спрат преди да изсекат и последното дърво, да пресушат последната река и да бетонират и последния плаж!

Не виждам как комунистаите Жаблянов и Желю-Тъпото се изцепват с мнение,което никой не го иска ,а и никой не му обръща внимание,освен комунистическите подлоги-медии.

Не мина.

Пробват..... не минава..... оттеглят го. Това са правилата на демокрацията и няма никаква драма.

Само да поясня, че сегашния закон ЗОЗЗ засяга всички земи, които са били земеделски назад до 1973г. Много хора, които са закупили УПИ с цел инвестиция, в момента ще се окаже, че притежават земеделска земя. Това е все едно със задна дата в даден квартал да въведат максимална височина на застрояване от 5 етажа и всички жилища над 5ти етаж да станат незаконни. Прочетете закона, той не важи само след 2011 когато е приет, а важи със задна дата, което е правен абсурд, да не говорим, че нарушава конституционно защитеното право на собственост. Тук не говорим за строителство, а за изменение на нотариални актове. Как документ за собственост на УПИ парцел ще стане документ за собственост на нива? Гарантирам ви, че ще има лавина от дела срещу държавата и тя ще ги изгуби. Така всички ще плащаме огромни обезщетения.

Само че преди дори само 100 години всичко е било ниви или гори!!! Пък сега някой иска да направи всичко бутонни бункери, е то хубаво, ама все ревете, че нямало достатъчно гости и персонал. Ами вместо да строите нови бункери облагородете старите, обучете персонала, мотивирайте го /става само с пари/ и няма да имате нужда от нови строежи!!! Пък и персонала може да започне да ви стига, а гостите да са достатъчно за хотелите ви!!!

То и преди 100г. 90% от София е била поле. Дай да бутнем блоковете и да ви изгоним вас и децата ви, защото дойдохте откъде ли не и ни бетонирахте града. Айде на село и си гледайте и работете земеделските земи.

Напълно съм съгласенс Вас. Само, че това трябва да се обясни на така наречените "зелени". Май са поогладнели и им трябват парички за лятото.

Едното ще е от мен. И не само по тези параграфи - данъци, такси.... Никой не се сети, че с това ограничение засягат още един вид права.

ми хареса...добре че не гласувах за Курнелия. Патриотите са слугинаж на ДПС..

Щом Танева се намеси някъде задължително е в нейна полза. Танева има стотици фирми за земеделски земи и продъжава да заграбва земите на хорат посредством власт и хватки.

ОП - отдалече мирише на лобисти на мафията!

Поредния циркаджалък на властващите мислейки че могат да манипулират мислещите....Ако беше обратното ''патриотите'' щяха да си го внесът и нямаше как герберасите да го отеглят..

А циркаджилъка наречен заменка как ти се струва.Или тогава когато се заменяше пустееща земя за земя до морето или горски масив тогава "мислещите"като теб мълчаха.

2011 година кой имаше мнозинство и е приело този закон????? Защо тогава мълчахте?????

преди да се протестира е добре да се запознаете с внесеният закон за да не се ядосвате излишно. Закона няма почти никакъв ефект по отношение на земи по черноморското крайбрежие. Там нещата отдавна са направени. Става въпрос за ЧАСТНИ парцели които преди са били например лозе но днес са в границите на града и съседните им на тях парцели са вече застроени. И още нещо закона касае бивши земеделски земи, които са урбанизирани посредством ПУП и са извадени от земеделските масиви. Собствениците са платили за това държана такса около 1500лв на декар. Според закон (ЗОЗЗ от 2012г) ако до 6 години не са застроили имотите си, земите стават отново земеделски. Тоест сегашния закон натиска за бързо застрояване, а не предложения нов, който удължава въпросния срок.

Чудя се кой ли може да "легне" и забремени тази от снимката

приятели, нека герб и оп да играят театро. няма никакви проблеми! днес обаче е годишнина отнеуспешният опит за установяване на кръвната група на над 1700 българе в батак... братята турци са искали да им запишат кръвната група само, но за съжаление са се получили най-тежките инциденти... ето малко числа: Махала Жертви Паунова махала 175 Кавлакова махала 399 Стойчова махала 286 Самунева махала 214 Климентова махала 650 Други 26

6 години не е малък срок.

Е,дайте възможност и обиденения паричен фронт,да си вложи окраденото.Нека и той бетонира,има още малко останала природа.всички в пленарна зала точно това искате.Вие не сте депутати ,вие сте бандити.

Правителство на национал-популизма. С една-едничка цел - оцеляването на ББ за още няколко години. Дали сериозно храни надежди да се скъта и в президентството за 5-10 години?!

Вашите хора колко хиляди декара гори присвоиха от черноморието ни със заменките?

А защо не бяха осъдени след това?

Защото всички са наши кучета, които пазят "стадото"-гоите, да мирува.

Животински страх скова "бордовия компютър" на ГЕРБ.

Бойко се страхува най - много от хора пред парламента. Всеки може да го контролира по този начин. Излязат ли 50 - 100 човека и е готов да се оттегли. Много смел министър - председател си имаме. Да ни е честит за трети път..

Тези от ГЕРБ ме разочароват.

Помисли малко.Ако в "тези земеделски земи" се пръкне някое бетоново чудовище покрай морския бряг дали няма тогава да те "разочарова"собственика му.

Хахаххх,ти чак сега ли бе?!? То бива зомбиран гербераст да си,ама чак пък толкова....

ГЕРБ продължава да я кара с номера - "Ако мине, мине!"

Както мина едно време закона за заменките от който се облагодетелстваха само червените велможи.

Така ли Герб мисли да я кара в това управление?

Че кога не са я карали така - в ББ2 РБ им беше параван, сега са ОП;))