Петкова: ЧЕЗ се продава по чешките закони

Продажбата на ЧЕЗ се извършва изцяло по чешкото законодателство и България няма как да контролира тази сделка на този етап.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: ЧЕЗ се продава по чешките закони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК НАГЛО НИ ОБЯСНЯВА,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА МЕХАНИЗМИ ДА РЕШИ ТОЗИ БАТАК!!!

Ами защо сте го докарали до там неразумни юроди,да нямате контроол върху нещо,което силно касае всички Българи?И на този фон една компетентна счетоводителка пък съвсем обосновано го обяснява на публиката.

симо

СТАТУТЪТ на България определя следният законов ред-1.Законите на ЕС,2.Законите на СБ и МВФ,3.Законите на САЩ за колониите,4.Законите на България.....Последните могат да се пренебрегнат от всяка калинка и престъпник.

Тази е голяма гъска! И не знае българското законодателство!!!

Тази министърка /тип калинка/ май наистина не знае, че за дружества регистрирани на територията на България важат българските закони, без значение кой е собственик на капитала.

ЧЕЗ Електро България АД, със седалище и адрес на управление, ул. Г.С.Раковски 140, район Средец, София 1000, България, ИН по ЗДДС BG175133827, БУЛСТАТ 175133827, вписано в Търговския регистър на Софийски градски съд, под партиден 107837, том 1453, страница 116, по фирмено дело 10140/2006" От горното става ясно, че дружеството е регистрирано в България и за него важат българските закони.

Господи, каква патица!

За ЧЕЗ компетентни са чешките органи , за ЕнергоПро-други органи.Само за нашата министърка е ясно,че не е компетентна ,по които и да е закони.

Петкова е компетентни за други органи.

Всичките са за затвора само ги местата от една работа на друга

"български инвеститори"-означава с криминален паричен ресурс от мурзилките- да ви е честито

Държавата нямала ресурс да изкупи ЧЕЗ.А защо ,госпожо,през 2012 година герберското правителство продаде държавния дял от 33% ?

Никой не задава този въпрос Дянков тихомълком продаде държавният дял от33%.Убедих се ,че целта на ,,Гроб,,е да унищожът все още добрата ни държавица. Само да знаете как народа ви мрази и проклиня,избраха ви защото нямаше никакъв избор.Дано се намери някой ,, от майка роден,,умен и мъдър човек да ви смачка мутренската ви физономия,МЕЧГИ,МЕЧТИ

Държавата национализира ЧЕЗ, а тези който я продадоха в затвора и конфискация на имуществото им !

НИКОЙ ЖУРНАЛИСТ СЕ СТАХУВА ДА следният въпрос,,ЗАЩО ПЕЧАЛИВШОТО ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ЩЕ ГО ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ,,ПОСТРОЕНО ОТ БЕДНИТЕ И НЕЩАСТНИ ПЕНСИОНЕРИ,СЕГА НЯКОЙ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ НЕГО. ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ВСЕ НЯМА ПАРИ

А не може ли ЧЕЗ да си продава по чешките закони в тяхната Чешия- тази от снимката знае ли, че в България казваме по чехските закони, а не чешките? те това е матриала господа- както казва наш Бойко.

Сложи на о'вците 20лв такса достъп и 15% такса пренос, пък нека си купуват ток от където искат.

Значи толкова години чешката държава си прибира печалбите на тия на наш гръб и си подпомага бюджета и ние си стоим и си търпим защото за нас ''държавното е лошо'' а пък за другите е добро????И тая толкова разбира от енергетика колкото завършилите медицина ама бая е податлива при изпълнение на поръчки както се вижда от поредното и назначение...

И няма един журналист, който да зададе въпроса: А защо ЧЕЗ е собственост на Чешката държава? Как така държавно дружество, построено от народа на България, попадна в ръцете на чужда държава? А дали такива въпроси трябва да се зададат само за ЧЕЗ? Всеки български гражданин е ощетен от всяка една подобна сделка.

осъдете ги у нас, по българските закони, за неизпълнени инвеститорски задължения в подобряването на електропреносната мрежа и ги изгонете от страната тези кръвопийци! България не е васална или колония на Чехия и в България важат българските закони! Като искат да продават бизнеса си да го правят по нашите закони, защото това което искат да продават се намира у нас и пряко и непосредствено касае бита на народа и суверенитета и националната ни сигурност!!!

Енергетиката е стратегически отрасъл и трябва да е в държавни ръце.

Е, Лидия Шулева е защитила българския интерес при приватизацията... Кат са обърне колата, пътища много или още "След дъжд качулка"!

и швабата Кобургготски на съд за злоупотреба с власт и умишлено вредителство на държавата!

Нямам особени познания по търговско право, но нещо не ми се връзват нещата, които министерската обяснява. Представете си, че Джон от Австралия, редпективно ЧЕЗ от Чехия имат акции във Вашата фирма, която е регистрирана по законите на България. Ако Джон-Австралия (ЧЕЗ-Чехия) реши да продава акциите (дяловете) си от Вашата фирма, как ще ги продава по българското законодателство или по австралийското (чешкото). Моля някой по-умен от мен и от министерската да ми обясни.

симо

Познал си,пич!!!НЕЩАТА се връзват за ИНВЕСТИТОРИТЕ......За нас никак не се връзват/виж какъв ни е стандарта/.

Винаги съм се чудел, ако недай боже, изпаднем в големи противоречия с Чехската държава, просто ще ни цъкнат копчето и отиваме по дяволите. То бива бива зависимост, ама чак па толкова...

"ЧеХия", "чеХи", но "чеШки, чеШка, чеШко".

Доколкото си спомням бай симо-крадецът продаде елекроразпределението за стотина милиона.Сега държавата като го купи за няколко милярда,какво ще го прави?Ще го подари на КОЙ ли?

Тия скелети от гардероба се опитваха ,а даже и крадоха,за три месеца ,трста поразий направиха

Енергетиката е стратегически отрасъл, а тая гледа на сделката, все едно се продава нивата на комшиите й на село. Дойде време държавите сами да си стопанисват ел.преносните мрежи. Ама не могат да взимат комисионни.

изграждаме наша отделна система и не пускаме ток по старата система

"Продажбата на ЧЕЗ се извършва изцяло по чешкото законодателство и България няма как да контролира тази сделка на този етап. Тази процедура, доколкото аз знам върви към нейното финализиране. Знам, че има участие от доста български компании, доста сериозен интерес към продажбата на ЧЕЗ, но разбира се ангажимент на продавача е да провери доколко надежден ще бъде купувачът- поясни министърът.?!?!??!?! И ... това ... е "БЪЛГАРСКИЯТ" "МИНИСТЪР" на енергетиката?!?!?!

ЩО, ТИ КАКВО ОЧАКВАШ ДА НАПРАВИ БЪЛГАРСКИЯ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА?

Ей тва се вика номер... Тия дето ги хванаха че не изпълняват инвеститорската си програма, не платиха нито лев дивидент докато държавата ни още имаше акциийки в това предприятие, ползваха дерогация от прословутия Трети енергиен пакет, и даже ги хванаха че надписват в сметките ремонтни дейности които никога не са извършвали, или пък са ги възлагали на свързани фирми, сега съдят България за неизпълнени ангажименти.

симо

Реален ЕФЕКТ на глобализацията и споразумения от рода на ТТИП..

..."но разбира се ангажимент на продавача е да провери доколко надежден ще бъде купувачът- поясни министърът. Е, след като се докарахме до там тока на 1/3 от България да е в ръцете на чешката държава, сега остава да се молим Чехия да се отнесе отговорно към "ангажимента" си към България.;)

на проблем че 1/3 от енергетиката в България е в ръжете на чешката държава ( то не е и 1/3, де, по-малко е). Все пак, за тия дето не знаят (БСП и компания от руско-съв6тески мекерета), да припомня че Чехия е страна от ЕС. Проблем е че над 60% от българската енергетика е в ръцете на руската държава. Или директно или с руски фирми или с руско-съветски мекерета. Същите тия дето развяват чървеното знаме със сърпа и чука и носят портрети на Ленин и Сталин. И най-жалкото е че руското лоби си прави какворто си поиска. То е това, което гони ЧЕЗ. Руското лоби иска ад има пълен монопол. А тия приказки за национализацията са ала-бала. И без това видяхме на какво дередже са НЕК и БДЖ. Ако някойу не иска да плаща няма да има ток. Даже и да е циганин. Както жъв Франция

От тройната коалиция,от проклетото копеле,,цара,,С такива за страната нейзгодни договори,сега пак ще пащаме. СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ И С ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.ОТ 528КОНЦЕИЙ сто милиони приходи,а народа ще тъне в мизерия.Проклети да са всички.........

ЧЕЗ България е собственост на чешката държава. За каква "приватизация" става дума? Ако трябва да е държавна собственост, не е ли по-добре да е българска? И по каква логика българско дружество /т..е регистрирано в България по българските закони/ се продава по чужди закони. По чешките закони може да се продаде цялото чешко дружество /дружеството майка базирано в Чехия/, заедно с дъщерните фирми в чужбина, но такъв ли е случаят?

Това е просто скандално, достойно е за оставка на цялото правителство.

Бившата счетоводителка на Р.Овч. откак стана гербаджийка, стана много компетентна калинка.