Черна гора е все по-близо до НАТО, Русия ще брани Сърбия

Американският Сенат даде вчера зелена светлина за присъединяването на Черна гора в НАТО, която ще стане 29-ата държава членка на пакта.

Обратно в новината

Коментари - Черна гора е все по-близо до НАТО, Русия ще брани Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И У НАС ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НИ В нато!!!СЕГА ПАТРИОТИТЕ ЩЕ ИМАТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,ЗА ДА СЕ ДОКАЖАТ!!!

За съжаление НАТО е само един кръжок, в който преподавателя САЩ диктува на всички. Сбирка от държави, чиито бюджети са заставени да харчат за САЩ, за охрана и оръжия. Дори договорите в него не са категорични за общ отговор, ако един от членовете бъде нападнат. А, ако се сбият два члена? Питайте Гърция и Турция за ситуацията в Кипър. НАТО е просто пазар на оръжие и влияние. Не дай си Боже, да разчитаме на помощ при Война.

Къпър е НЕЗАВИСИМА държава и НЕ Е член на НАТО.

Толстой що плямпаш като простак. Ти виж как спада стандарта на живот в Сърбия. Тя беше от първите на балканите,а сега се чувства упадък. Сърбия е руска губерния и върви като Русия зле. Сърбия има само един нормален ход-ЕС и НАТО! Що за плямрач си охранении МУЖИКО???

пука им на руските олигарси за сърбите и черногорците.

Иван Петров

на руснаците им пука за руснаците. ние да си гледаме нашата кочина, а не чуждите конюшни

За съжаление при Толстой внук -природата си е починала не през поколение както твърди дядо му а си е дала по-дълга почивка през две-дано неговото дете,ако има,не знам е по свястно.

те сега путин за да защити подобаващо србия ще закара авионосец"адмирал от флота на съветският съюз кузнецов" в центъра на белград! и без това в сирия не му трябва вече! там победи навсегда!

-Защо не ми вярвате като ви обяснявам че нямаме агресивни намерения на Балканите? Да вземем за пример България.Казвал ли съм че ще я нападаме като Украйна?Само заявих,че първо ще изкупим българското Черноморие,а след това и цялата държава.

След НАТО - скоро и в ЕС! А да питам, защо мурзилките са толкова тъпички и игнорират елементарни факти, че всички съседи на Русията (или били под руско влияние/окупация) бягат от нея, като дявол от тамян?

То самите руснаци (умните) бягат от Путин, ти за съседите питаш?

5. Ако видиш някой да си почива-помогни му! 10. ... ако видиш нчкои, че работят - тръгни си за да не пречиш.

Леле, каква огромна заплаха за Русия е Черна гора, УЖАС!!!

наемните убийци на Путьо, които подготвяха преврат в Черна Гора?

Я ми прочети още веднъж коментара и се опитай да вникнеш, какво всъщност искам да кажа. Ако не можеш, ще ти го обясня.

да се готви за последствия като в Украйна. Като гледам как цъфнаха и вързаха украинците при демокрацията не е истина. А тия от Черна Гора хукнали към ЕС - тарикатите бягат от ЕС, защото им е ясно, че ЕС е протеже на САЩ и против националните интереси. Да не би англичаните да са тъпи, че излязоха. Сега щяло ЕП да им налага вето - какво вето бе малоумници, като със референдум е казано НЕ. Иначе цял ЕС се тресе - Франция, Италия, Испания, Гърция - само лилипутите кат Черна Гора, Латвия, Естония и т.н. се натискат - чакат за някой еврофонд продажните им политици да го окрадат. Ще ги видим каква песен ще запеят след някоя и друга година

Русия. Защо ли?

Много трудно можеш да обясниш, че всички, най-вече съседите на Русия, искат и са в НАТО заради продажност и американска окупация. То бива тук-там малоумници да има, ама чак пък толкова много... Ставате вече за смях. Който не ви играе по свирката - предател и продажник. Аре у лево, нещастник.

кефиме, че представител на един мъничък но стегнат народ казва в очите на великана путин:вие завладявате съседни страни , и сте заплаха за международният ред! но най ме кефи, че един народ от 650 000 е заплаха за сърбия, и пряка военна заплаха за магучая! а вчера един смешник тук ми обясняваше какви русофили били в монтенегро!

кефи бе - да не би народа да са го питали - събрали са се една шепа предатели и са го набутали вътре. Всяко стадо си има мършата - и в Черна гора я има.

ето , и тебе те има!

Странно е в Черна гора - надписи на руски, много руска собственост, някак сиво и олющено. Не знам какви симпатии имат, но на Нова година ни пяха все кахърни партизански и хорови песни...

е, как няма да е сиво и олющено в бивша република, с много руска собственост, както сама казваш, бабо мила! а догодина карай нова година в крим! там очен по най хорошо!

Още една жертва на американските идиоти.Европа е роб на Америка.Приемане в ЕС ?Да ама след зелен семафор от американската бандитска организация НАТО.Ако сте нормални хора няма как да приемете това изнудване.Лошо е,че тук се подвизават доста ненормални.

Не виждам, как точно Русия ще прегази всички НАТОвски държави около Сърбия, за да стигне до нея и да й "помогне", но звучи красиво. Като за лозунг.

тук и там и.......ще развеят руското знамето в Берлин и където и да е другаде !!!

А какво ще стане когато и Сърбия реши де се присъедини към НАТО???

Сърбия !!! Никога това няма да стане !!!

Никога не казвай "никога". :)

Толстой ?... Това не е ли същия руски нагъл идиот,който се изцепи,че руснаците ще изкупят България.

То има и един друг негов съименник - роднина, но за него едва ли си чувал.

Лозунгите са едно, целите друго. Целта на Запада да разпокъса Русия на неголеми враждуващи помежду си държави не се е променяла от векове. Променяли са се формите на преследване на тази цел, както и лозунгиите, които са се вдигали за прикриване на действителнит намерения. Историята е пълна с такива примери. Достатъчно е да си спомним, че 40-годишната война на ромейския император Василий II Българоубиец официално няма за цел завладяването на България, а отстраняването от власт на цар Самуил.

Пука му на Запада за миризлива русия, само да седи мирно и да не тормози никой

бе то от краката ти мирише бе...смени си чорапите поне!

Иван Петров

за Русия не, но за залежите там...а?

Ислямиста Ердоган и Путин са се прегърнали срещу Европа,та сърбите могат да станат жертви на руско-турските интереси и неволна прислуга на руско-турският ислямизъм!Близоста с Русия се оказа твърде опасна и вредна за всички опитали това!

Историята на България потвърждава думите ти.

Толстой явно злоупотребява с Бояришник...

става с подкупните политици пробутвани като "патреоти" , "антимонополисти" .......

ЕС няма нищо против Русия да пази Сърбия, защото това ще е преграда и срещу ислямската инвазия от югоизток. Въпросът е нещото между Сърбия и Турция кой ще го пази?

Сърбия отдавна се стреми към ЕС и ще го постигне само като влезе в НАТО и това е неизбежно,за да не остане изолирана и обградена от всичките си натовски съседи!На Балканите руснаците ще присъстват само като туристи,ако все още имат средства за това!

А дали Сърбия иска да бъде "защитена" от Русия ? Нали я защитиха по време на войната на Милошевич със съседите и се видя какво остана от нея - хахаххахахха

Щом те поискам и ставам злодей!

Въобразили си че са победители, а СИВ и нерушимия СССР дали фира.

Беларус, България, Гърция, Грузия, Република Македония, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Република Сръбска, Черна гора и Украйна-Православната армия . Тук е истинското обединение.

Ама нали веднъж почти всички тия бяхме обединени? Затвор - като затворници! Изостанали - като аборигени Икономика - примитивна! Пропаганда - безсрамна! Съюзът се разпадна! Помежду си се мразят, чак се не траят! Гледат как едни другиму се прецакат... Ходят да просят... дългове големи... мързеливи и тъпи... жените им леки... По-младите и умните гледат да емигрират. И тия викаш - Велик съюз ще направят?

Православен фундаментализъм?

Емиграция упорито пренебрегва натрапваните от Вас "държави", защо ли ?

И защо продължава емиграцията след като сме в ЕС и НАТО, а и ЕНП вече 8 години ни управлява мега-супер-успешно?

1885-та Русия защити Сърбия от кого? 1913-та Русия защити Сърбия от кого?1944-та Русия защити Сърбия от кого? 2017-та Русия защити Сърбия от кого? През 1878-ма година Русия отне Нишка област и я подари на Сърбия за да изсели коренното население от кого?

как от кого бе? от любимият си малък брат, и православен славянски приятел! от неосъществената задунайска губерния

Да не са обявили война бе ....

от кого брани, тъпи русофили

От натовските фашаги!

Е в Черна гора да преди 100 години си бяха сърби и нямаше разлика с местните, както у нас с македонците... Голяма боза стана след като и черногорците бягат от сърбите

През по-голямата част от историята си Черна гора е независимо княжество, управлявано от няколко династии. До 14 век е назовавано като Зета, но след това е известно със сегашното си име.

Измъкна страната си от пропадналата Югославия, развива икономиката си, прие еврото за валута и сега показва един среден на тъпите пияни сибирски свини!

ти кога за последно ходи в Черна гора и в Сърбия, че да даваш мнение?

На ватенките им остава само да гледат с тъга - и на Балканите, и в Сирия.

Шило

Някой няма ли да напомни на Бегееца, че бивша Югославия се срина при Елцин, Немцов, Ходорковски и компания, които са и виновниците за срива на руската икономика, за създаването и укрепването на руската мафия, за липсата на реална приватизация

Шило

Вметкакта е, че и за този разпад намеси Русия.

В Югославия, също, като Русия комунизмът мимикрира в национализъм /винаги последно убежище/ и агресира срещу хървати, словенци, босненци-херцеговинци и албанци от Косово. Колониалната структура на комунистическата диктатура се разпадна след кръвопролитна война и нечувани избивания и военни престъпления от сръбска страна. Достатъчен е само примерът от Сребреница и Прищина. Хърватският народ отказа да плаща в бездънната сръбска комунистическа яма и сръбската армия в отговор подложи на бомбардировка Вуковар.

Човек, разпадът на Югославия беше започнал още 80-те. Много плачете за Югославия, ама трябва тогава да плачете и за Османската империя, защото насилствено са я разпаднали. Виж как хубаво са си живяли нашите деди дружно и мирно и с гърци и сърби и албанци и босненци... демек с почти всички Югославяни!

Руската икономика, байно, я срина не Елцин, а предходните десетилетия 'развит социализъм'. А днес при всичките пабеди и 'многоходовки' в РФ се строят ПОМАЛКО пътища и кораби отколкото през 90те.

НАТО ИЗПОЛЗВА СХЕМИТЕ НА ТУРСКИЯ СЪЛТАН :))) ... ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БОЛЯРИ СА МУ ГО ЛАПАЛИ , ВКЛЮЧИТЕЛНО МУТРАТА ИВАН ШИШМАН :)))

Я идете на Великден на Калотино и Бройте колко българи влизат в Сърбия ? Идете в събота и недела и вижте. Ега ти и продажната България. От 300 самолета при комунизма има само 3. От 4000 танка има само 40. Внасяме всичко до 80%.Нищо не купува Запада а продава боклуците си. Висшисти мият кенефи на тлъстите колониални задници. Два пъти група продажници вкараха Българишя срещу Русия и две нац.катастрофи. Сега сме в третата.

И изнасяме 85% от националния продукт...

Ама я виж всички са си накупили западни автомобили, японски и корейски и натискат ли натискат газта ...Пресичайки границите на Европа ... Никой не ще комунизъм. Всички искат КАПИТАЛИЗЪМ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦЕНИ - за цената на трабантче да си купят последен модел мерцедес С класа, или БМВ или АУДИ. А бре ЕЙЙЙЙЙ, ДЪРТОФЕЛНИЦИ ПЕНСИОНЕРИ, защо толкова години гласувахте за конунягите и техните слуги, та си изгонихте по този начин децата в Западният свят бре??? Може ли да сте толкова прости пенсионери -комунягите ограбиха пенсионния ВИ фонд и нямата пенсии -плащат ви ги работещите деца и внуци, а вие сега гоните и децата и внуците си гласувайки за комунистите. Ще изгоните и малкото останали ваши деца и внуци в Задните държави и няма да има кой да ви плаща пенсиите, защото тук ще останат само децата и внуците на комунистическата номенклатура, а те ПЕНСИИ НЕ ПЛАЩАТ, само крадат от ПЕНСИОННИЯ ФОНД и разграбват каквото има останало от него ...

А бе знаем, че в устата ти се мъдри един дебел съветски грездей. И задната ти дупка не е празна - там имаш 3-4 рашистки грездея.

А СИНА НА МУТРАТА ИВАН ШИШМАН Е БИЛ НАТО ГЕНЕРАЛ:))) Александър Шишман или след като приема исляма Искендер бей (осм. тур.: اسكندر بك) е първородният син на цар Иван Шишман. Пленен при падането на Търновското царство, той приема исляма и е наречен Искендер. След като през лятото на 1398 година султан Баязид I завзема турския бейлик Самсун в средата на южния бряг на Черно море, Искендер бей е назначен за негов управител.[1] Той отказва висок команден пост в турската войска през 1402 г. по време на войната срещу Тимур, в която османците са разгромени и бейликът на Александър е завладян, а за негов бей Тимур назначава селджукския принц Исфендияр, а потурченият български принц вероятно се прибира в двора на бъдещия султан Мехмед I. След края на междуособните войни на османските престолонаследници Искендер бей е на служба при султан Мехмед I. През втората половина на 1415 година султанът предприема поход в западните части на Мала Азия срещу емира на Айдън Джунейд, който по това време се опитва да възстанови разрушените от Тимур укрепления на Измир. След десетдневна обсада Мехмед превзема Измир и отнема владенията на Джунейд Айдън и Сарухан, за управител на които е назначен Искендер бей. В същото време самият Джунейд е пощаден и е назначен за управител на Никопол, където някога е бил пленен Александър Шишман. Братът на Александър, бъдещия константинополски патриарх Йосиф II, по това време (1393-1416) е митрополит на Ефес, недалеч от неговия санджак.

Евреинът Иван Шишман не го е лапал, той си е бил техен човек.

Да има нещо близко не не е съвсем точно защото султана е избил в не повече от 100 боляри, а останалите е направил паши, но без право на наследяване на титлата за разлика от имуществото, и селяните са били задължени да работят ангария 3 дена месечно, докато на болярите е трябвало да работят 2 дена седмично, султанското завладяване е минало сравнително безболезнено. Но пък има един княз Светослав, който е завладял Преслав и избил 500 боляри, а останалите направили нещо безпрецедентно - осигурили водачи на византийската армия да премина изненадващо балкана и да разгроми руснака с неговите скандинавски наемници и даже след това са платили на печенегите да му отрежат главата по време на бягството му и печенегския хан си пил питието в черепа на великия руски княз вандалствал в България :)

съжалявам за тези горди балканци черногорците. И те клекнаха.

Абе едно е когато се гъзиш на НАТО, съвсем друго е когато се гъзиш на Русия...

ChatGPT

И пак от Югославия ще тръгне всичко

Ами от Югославия умре...Милошевич я погреба

Пореден удар под кръста за нашите братя от Русия. Дано Путин измисли нещо. Само в него ни е надеждата

Хаххахахахаха! Путин - най-големият глупак дето даде половин Сибир на концесия на китайците щял "да измисли нещо" хахахах! Вперед към пълен разпад на Русия!

Балканските джуджета, начело с България влезли в НАТО и ЕС. Какво стана с България ? 78% импорт, 75% ликвидиране на икономиката, над 3000 предприятия. Ликвидирана армия, образование, полиция, спорт, медицина и пр. 30% увеличение на парното и тока. Хлябът става 1.20 лв. Западните агресори които с помощта на България нападнаха Сърбия на Великден и избиха 2 800 невинни хора, от които 480 деца. Хвърлиха 37 000 бомби, от които половината собеднен уран. Какво стана накрая ? Пенсии и заплати в нападнатата Сърбия са по-високи от дупедавска България, член на ЕС и НАТО. Черногорците са толкова тъпи, колкото и ние българите, грузинци, украинци, Балтийски джуджета и пр. протрити американски изтривалки.

ъъъ това не е вярно, бате, кой ти написа тия измислени цифри?

Пенсиите и заплатите не са по-високи от България. Бяха... За съжаление в последните годините, бавно се изравниха. Ама то нормално, сърбите смукаха доста години от другите републики, но рано или късно парите свършват.

Абе тъпичък си ама нейсе..... ми то още по комунизма сърбите (Югославия) взема 4 пъти по-високи заплати от нашите. Ама ти си тъп и не знаеш... я си стой в обора и си брой грахчетата

Русия ще брани Сърбия като я зароби икономически и я изолира от Европа и Балканите!И там е същата безизходица и беднотия като в България!И там съдът не работи,а хората масово емигрират!И изобщо как може скъсана държава като Русия да брани някой?!

Това не е вярно. - за теб Русия е най-великата империя в света в момента.

Глупости, Русия е на глинени крака в момента. Структурата на икономиката и е по-бетер и от арабската. Разчита само на износ на суровини.

Алкаши.питахте ли сърбите ,дали ви искат помощта???Никой ,никъде не ви ще!Създайте демокрация и спазвайте човешките права,а после чакайте някой да ви хареса...

Тоя Толстой е пълен идиот! Студената война беше срещу комунизъма и бе спечелена безапелационно от Запада! Комунизъма го няма вече, поне в Европа. Баси смешника!

Бе какво ли са искали от Челногорци за да ги натикат в НАТО ? Нямат си ракети нямат си и армия тогава ? Хайде ние си нарязяхме ракетите унищожихме си армията даже и Монката рИва за НАТО а те ?

Ами рашняците отдавна искат от Черна Гора военно-морски бази на Адриатика, бреговата ивица е много удобна не само за кораби, но и за подводници, затова Анте Готовина поразчисти србите и ги разкара от Адриатика.

Сус бе ефрейтор и ще заставаш мирно дори когато ми пишеш коментар ясно !!! А що се отнася до военно морска база те Калибрите не признават разтояния и си летят накъдето си искат и Искандерите също и до и над Средиземно море също.А сега СВОБОДНО седни и пиши стига си стоял прав !

А можеше просто да избие едни 20-30 милиона души от бившия соцлагер и да спаси социализма.

ТОЙ ГОРБАЧОВ ИЗБИ ЗАЕДНО С ЕЛЦИН 50 МИЛИОНА САМО В СССР ... .. А КОЙ ГО НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ НА КГБ И ТОВА СЛЕД ТОВА МУ ПОМОГНА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ? ... ЮРИЙ АНДРОПОВ (ПО МАЙКА ФИЛКЕНЩЕЙН ) РУСКИ ЕВРЕИН :))

Ти съвсем ме обърка. Андропов не беше ли най-големият соцхардлайнер от всичките? Аха да научи руснаците да не пият и се спомина. Спомням си, че беше разстрелял шефа на московския ЦУМ за злоупотреби. Ама и това не напълни магазините.

В Кремъл става много смешни. Откак Русия защищаваше Сърбия, сърбите унищожиха държавата Югославия, от тях се отделиха всички, които можеха, почти всички воюваха със сърбите, и остана само Войводина - унгарски анклав, който предстои да се отдели от Сърбия

100 ИСКАНДЕРИ И КАЛИБРИ ПОД НИШ В РУСКА БАЗА И НАТОВСКАТА ОТБРАНА Е РАЗБИТА ОТВСЯКЪДЕ .... :)) НЯМА ДЕВИСЕЛУ , НЯМА ТАЛИБАНИ , НЯМА БАНКЯНСКИ МУТРИ ... ИСКАНДЕРА ВЗИМА НИШ - СОФИЯ ЗА 90 СЕКУНДИ :)) ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ПВО НЕ МОЖЕ ДА РЕАГИРА И ДА ПРЕХВАНЕ РАКЕТАТА :))

Видяхме, видяхме как протече войната в Сърбия. Не беше баш така както разправяш.

ЗАТВА "ОПОЗИЦИОНЕРА" НАВАЛНИ - МЪСТИЯТА НА ЕЛЦИН ОНЯ ДЕН ГО БИХА В МОСКВА , А ВЕЧЕРТА ГО И ХХХ :))

Хапчетата!!!Скоро не си ги пил!

jingiby

"Въобразиха си, че са победители в Студената война. Ако не схванат навреме, че не са победили, тогава поражението им ще бъде пълно", каза Толстой. Др. Толстой е същият, който искаше да купи България. Той май е забравил за разпада на СССР, Варшавския договор и СИВ! Или смята това за голяма руска победа в Студената война...

Те сърбите не са били в СИВ и Варшавския договор, затова се вързват на руските обещания. Югославия беше "необвързана" държава, ама беше.

Толстой пак се е нафиркал с долнокачествена руска течност... Този всеки път като си отвори устата бълва чутовни простотии...пълен глупак.

Мдаа. Пьотр Толстой ще купува и Сърбия.

МУТРИТЕ СЛЕД ПОБЕДАТА МЪЛЧАТ ... СОБСЕМ ОСЕРАЛИ СЯ :))

коя победа? кои мутри?