Евростат: Депресия дебне всеки 12-и българин

Около 8 на сто от българите на възраст 18 и повече години (приблизително един от 12) страдат от различни форми на депресивни симптоми.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Депресия дебне всеки 12-и българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минал съм през депресия. Няма такъв ад, повярвайте ми. Човек, който не е преминал през това не може дори да си го представи. Човешката душа и човешкият ум крият найстина тъмни места. Затова не се подигравайте, не се присмивайте и не си мислете, че това се лекува с достатъчно алкохол, бело и силикон, защото не се. Знам го от личен опит. Намерете начин да обичате, да се смеете, да гледате слънцето, да усещате водата, да чувствате вятъра и да прегръщате. Защото (както се оказа) в един от 12 случая тези спомени са единствения ви изход от бездната. Колкото до медицината - лекарите не знаят нито как депресията започва, нито как да ви изкарат от нея. Много са зле горките, но затова пък могат да ви изпишат богато разнообразие от хапчета, които нищо не правят. Освен разни странични ефекти като пристрастяване, затлъстяване, изпростяване и т.н.

за депресията не знам.

след изборите депресията е сред всеки 2ри...

ChatGPT

всеки 12-ти? Да нямахте предвид всеки 2ри?

в депресия сме щото ако сме в агресия едва ли ше остане шарено паве неметнато на някъде

Хехе :)) +

Хайде, сега при психиатрите и в аптеките, да им направим на бранша малко оборот, че в тая област печалбата от източна Европа им е традиционно ниска. Ех, тоз брашнян чувал, кога ще го съдерат от пердах.

води до тежки форми на депресия

Така е докторе, специалист по болести на вътрешния джоб.

Сериозно ли? Излиза, че ако днес не ти е ден, ако някой ти е одрал колата, тя не пали, чакаш автобуса в голям студ, на това отгоре няколко пъти те настъпват по болезнения мазол в автобуса, шефът не е в настроение и цял ден вика на работа, а децата ти са болни, то ти не трябва да си в подтиснато настроение, защото това се брои за депресия и трябва непременно да идеш да те натъпчат с хапчета, за да си щастлив.... вече явно не се прави разлика между нормално подтиснато настроение и депресия - вие виждали ли сте човек с депресия? По вашата логика не 8%, а 99% от хората са депресирани! Аре малко по-сериозно!!!!

Пак се задава Бойко Тиквата, и мизерията ще продължава! Депресия при двама от трима. За хора бес више, е сметката!

Предполагам че цифрата е и по-голяма, тъй като някои хора не смеят да го признаят пред себе си и да предприемат мерки за това, други пък от неграмотност или безпаричие не си го признават. До там ни докараха управляващите ни!