По-добри отношения с Русия след изборите?

Руски учен смята, че след съставянето на новото правителство е възможно да има подобряване на отношенията между Москва и София.

Обратно в новината

Коментари - По-добри отношения с Русия след изборите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът за българо-руските отношения е изцяло руски. Руснаците трябва ясно, открито да заявят и да го покажат на дело как искат да ги развиват - равнопоставено, честно или задкулисно, имперски, хегемонистично, интересчийски. Приказките за братство, сътрудничество, взаимопомощ са твърде остарели и смешни и по-скоро цинични.

А отнощенията ни с кой друг са както казваш "равнопоставено, честно ,а не задкулисно, имперски, хегемонистично, интересчийски" ? Назови такава Велика сила,да я чуем-:)

Тук става дума за контакти не с велика сила, а с една регионална сила, с една страна бензиностанция

Платените соросоиди пак се активираха. Айде, Тръмп - спирай им хранилката, че не спряха да цапат онлайн пространството със манипулациите си. Българинът знае, че без Русия днес нямаше да си имаме собствена държава. Франция и Англия много искаха България да си стои турски вилает и така щеше да бъде ако не беше Русия и пролятата руска кръв. Щяхме днес да сме като кюрдите - без държава и със ежедневни теракти и гнет. Затова българите уважаваме Русия и руснаците и затова в масата си българите искаме отношенията с Русия да са добри. И затова българите не разбираме, защо трябва да плащаме с нашите интереси за защитата на западноевропейските и американски интереси, защо трябва токът и газът ни да са скъпи за да е щастлив Вашингтон? Защо трябва да губим от санкциите за да може Сорос да е доволен? Соросоидите трябва да млъкнат, не е демокрация когато някой иззад океана плаща на едни отрепки да драскат онлайн по цели дни и да създават обществени настроения противни на истинските настроения.

Абе ей, тапак, Сорос отдавна кара щастлива трета младост и не подозира, че играе такава важна роля в българо-руските отношения

Освен това руснаците трябва да са ни вечно благодарни за писменосттаи за езика, с които те си създадоха империята. Без нас-българите, нямаше да има Русия А и на Шипка са загинали 3,000 български герои и 500 украински герои Руснаците само са краднали лаврите

България според международните договори. И ще да си остане такава. Всякакви натяквания за някакво неосъществено освобождаване трябва да приключат.

БОГ ДА БИЕ КОЙ ПРЪВ ТРЪГНА, КОЙ ПРЪВ ТРЪГНА МИЛО ЛИБЕ ЛЕ В АМЕРИКА НА ПЕЧАЛБА....

Защо ли има американска мечта,а няма руска такава..ха.ха Руското "ЩЕ" е винаги с ??? ..ха.ха.ха Лавров напразно се надява България да да признае Крим за руски и да лобира за отпадане на санкциите,да мине ЮП и да започне Белена..ха.ха Лавров с мечтите ще си остане..ха.ха

Аве нали си плати реакторите па ако щеш почвай Белене! Ама тъпанарите винаги си плащат гяволиите!мбухахаха

JMM®

Какъв народ трябва да е българският, след като ПРЕДИ 130 са изречени думите : "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския." Русчук, 1-й Март 1886 г. З.Стоянов ... и 130 години по късно някой се опитва да бъде "приятел" с Русия ...

НИЕ ДА ЗАПОЧНЕМ, ПЪК ДЯДО ИВАН/НЕ ЧИЧО САМ/ ДА ЗАПОВЯДА

Слушай - без Русия щяхме да сме сега като кюрдите. Нямаше да си имаме собствена държава. Запомни го това! Дори нямаше да има грантове за българските соросоиди-американски гъзоблизци.

Може и да има някаква промяна след като в НС не влязоха петоколонниците мекерета с по 2% "електорат" а както ние казваме с един файтон хора.Българите им отредиха мястото къде трябва да бъдат въпреки напъните и барута опс обърках се парите на накого !?

JMM®

Народа е казал: "Докато гонеше дивото(Русия), изтърва питомното(Европа)"

Като американска колония и изтривалка, за 27 г. България е ликвидирана. ЕС не купува нищо от България, а продава боклуците си.

Има ли смисъл да припомням кой и защо създаде групировки като СИК, ВИС, Мултигруп?! Има ли смисъл да припомням, че през 1996 г. 12 банки в България бяха фалирани по време на правителството на Жан Виденов. Тогава над 300 000 000 000 лв. (триста милиарда) необезпечени кредити бяха раздадени основно на приближени на ръководствата на тези банки кръгове, а финансовата система на държавата бе срината умишлено. Днес, след разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност ние вече знаем, че всичките тези 12 банки бяха ръководени от кадри на Държавна сигурност и БСП. БСП, като наследник на БКП, наследи и нейния апарат. Един апарат, който 45 години паразитираше на гърба на хората работници и селяни. Един апарат с привилегии, добавки, надбавки, който живееше като буржоазия. Но за разлика от истинската буржозия този паразитен апарат третираше подчинените си като роби. Българинът нямаше право да пътува зад граница. Българинът нямаше право да има не фабрика, ами цехче, мандричка дори. Българинът не можеше да изпрати децата си да учат в престижен университет. Намаше право да има нива, трактор. За виц срещу властта пребиваха и осъждаха. На границата застрелваха в гръб при опит за бягство. Да не споменавам концлагерите и десетките хиляди избити без съд и присъда. На централно и местно ниво тези търтеи получаваха огромни за времето си добавки за храна и представителни нужди. Суми, които надхвърляха заплатите на трудещите се обикновени българи. По същество още по това време апаратът на БКП вече се бе превърнал в особен вид дребна буржазия, с буржоазни привички и манталитет. Само че от феодално-буржоазен тип

Българските продажници 2 пъти вързаха България със Запада срещу Русия и 2 пъти влязохме в национални катастрофи. Сега сме в третата при 78% импорт, фалит и ликвидация

" На роби държава и армия не се правят, защото робите винаги са предатели и неблагодарници" Това не е знаел Руския император и е направил грешка с освобождението на България

Прав е руският учен,а доказателство за подобряване на отношенията ни с русия е новото шоково поскъпване на газта с 30%.В момент когато ЕК ни разреши да договаряме свободно цената на газа и всички очакваха цената да падне с 40-50% тя се вдига с 30%.Новите управници са договорили нови по-високи комисионни за да запълнят бездънните си гуши и офшорни сметки!

То Русия за какво ли ни трябва, само проблеми ни е правила.

С Русия да се внимава, тя ни е била 2 пъти окупатор.

Руският учен с немско име директно потвърждава небезизвестния факт, че ОП са част от многобройната руска пета колона национални предатели!

Ако Боко може да направи правителство надали ще се измени същественно външната му политика а тя както знаем е-силно наведена на големите му началници от запад за едно погалване по главЪта и потупване по рамото.А има и друго някои вече пишат че запада ни взе златото като залог че ще гледаме само на запад а не на изток.И според мен никога няма да си го видим и върнем никога.Даже вече не се знае дали съществува физически колкото си го върнаха Германия и ние толкова ще си го върнем но това е друга тема.

Требе ясно и категорично да се каже!!!! С европата не върви! Станахме шещо средно между концлагер, лудница и сметище! Предлагам борба и дори война за Балканска Федерация!!! или....... Предлагам референдум за да решим, кой да ни окупира! Турците или руснаците? А ако не щат с добро да дойдат - да им обявим война! Така със сигурност ще ни окупират и ще ни оправят!

Руски простотии.

Колкото и да им се иска на някои, добрите отношения с Русия трябва да се възстановят, защото България не може без Русия. Да си припомним сегашното ни незавидно положение - издъхваща България без армия и индустрия, се заплашва от вечния й враг Турция, предвождана от луд диктатор. Какво ще се случи, ако този индивид реши да тури ръка на най-слабия си съсед? Нима Еврогейския съюз, ФАЩ или някой друг ще си развали кефа и ще пролее кръв за онези "конекрадци по долния Дунав" (цитат по Бисмарк). Пак Русия би се намесила, за да ни помогне, макар че сме неблагодарни и подли спрямо нея. Помислете с главите си, поне малко.

Ако Ердоганя, пръв приятел на Джужака Путю реши да тури ръка на Кърджали, най-много Путака да дойде да му помага, за да вземе останалата част от България и така да си я поделят по братски. Ако си мислиш, че ще дойде да ти спасява селския гъз и да си развали с Ердоганя рахатлъка и сделките, лъжеш се жестоко. На него военен самолет му свалиха и двама пилоти му убиха, той само туристите и вноса на домати спря от Турция, льольо!

Това е руски капитан,а за руснаците освобождение означава окупация на България от русия!

Не е ясно на какво си капитан, но прочети малко нецензурирана история за да осмислиш колко ни струва помощта на Русия. Прочети как на капитаните им се налага да се бият със сръбски генерали, пак заради Русия, как същите тези хора вече като висши офицери трябва да водят съвместни военни действия с Турция за да разгромят обединените руско-сръбско-румънски части нахлули в България. Прочети за златните резерви на България и колко ни струва "освобождението" от монархо-фшизЪма

Още по времето на Трайчо Трайков се чу как руски експерти наложили на българчетата земята под газопровода да бъде руска собственост. Трайчо уволни подчинените си и после замина с оставката си. А ЕС спря проекта. Няма как сега някой да ни обвинява, че ние сме били недобросъвестни и няма защо някакъв руски учен да ни вменява, че ние сме влошили отношенията и сме пречили на техните проекти. Те се държаха като разбойници, а сега ние сме им виновни- хайде де! С тях не трябва въобще да се преговаря щом ни мамят. И то всеки път ни мамят. Първо да се научат да работят честно.Сега излиза, че и с АЕЦ Белене са ни мамили! До кога нашите преклонени идиоти ще ни говорят колко са готини руските разбойници? То бива, бива, ама някакъв човечец от някакъв институт е точно господин никой за руската държавна власт и от никаква позиция говори, а тук го поместват сякаш много важни неща говори. Глупости. Руснаците избраха турците за проектите си и от тогава промяна няма.

Едни нашенски тарикати изкупиха земята и не можеше изобщо да се отчужди да започне строеж, въпреки че мина перфектно ОВОС. Лъжете и мажете като долни боклуци защото продънихте държавата!

КАЖЕТЕ НЕЩО И ЗА БЪЛГАРО-УКРОПСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ ... ЧЕ НЕЩО НАЦИСТИТЕ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИТЕ ТАМ .... ...: - НЕИЗВЕСТНИ ЗАВАДЯХА КМЕТСТВОТО В БЪЛГАРСКОТО СЕЛО ЗАПОКА ОДЕСКА ОБЛАСТ И БИХА УКРОПСКИТЕ НАМЕСТНИЦИ :) - В ОДЕСА УКРОПО-НАЦИСТИТЕ ЗАЛЯХА С БОЯ ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ: .. СМИ: в Одесской области захватили здание полиции и поселкового совета ... В Одесской области Украины осквернили памятник болгарским ополченцам

Както пишеш неизвестни са. Ако бяха хванати, тогава да има изводи, но засега даваш само предположения. Всеки може да е, колкото може да са и интересите от това. Всъщност украинците нямат враждебно отношение към нас. Преведи повече.

руснаците винаги са искали България да бъде тяхна провинция и винаги са работили против страната ни.Колкото по-вече русия-толкова по-малко България!

с президент радев и правителство на бб би трябвало, както се казва "навсякъде свои"

Борисаов няма думата,каквото му нареди Меркелица ,това върши

да чете история ,там пише че всеки който е тръгнал срещу РУСИЯ ,яде дървото ,справка-СТАМБОЛОВ,ПЕТЪР СТОЯНОВ,РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК и тн и тн

РАЗБРА ЧЕ СЛЪНЦЕТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗГРЕЕ ОТ ЗАПАД

ще има нови избори скоро

ПОЖАРНИКАРА СИГУРНО Е РАЗБРАЛ ЧЕ ТЕЗИ ИЗБОРИ БЯХА ЗАРАДИ плювналиев,митов,ненчев И ОСТАНАЛИТЕ КРЕТЕНИ КОИТО БОРИСОВ НАЗНАЧИ...

По вероятно е за да се подмажат на Бойко(заради власта) ,ОП(обединените идиоти) да почнат да плюят по Русия.ха.ха интереса клати феса..ха.ха

Те " цоциалистите" са гола вода,само от рушвет разбират и тогава развяват байряка на антисанкциите на олигарсите,че и по далече ехе!Иначе един свястен договор не могат да сключат в наш интерес,щом има сухо или просто са тъпи!Че и голямата загуба от санкциите за киселите краставички и подобни глупости!Каракачанчо и той дали е още патриот или напротив,щото патриотизма включваше и защита на националния интерес,за Волен ясно!Покрай граничните изпълнения ОП оставиха без подкрепа българите в Македония да гласуват свободно,защото те основно гласуват за тях,но все още е трудно да се говори там за български произход,предвид старите мъчения от сърбите,тази година не повече от 300 души гласуваха!Друг проблем е било неправилното гласуване за евродепутати през 2014 г. за което повечето българи от Македония още са с нак.производства и глоби до 1000лв. образувани в БГ.,та който от гласувалите се появи на границата и го закопчават!

а бе човек ние сме прости хора ...пиши по простичко :) от такива умници като теб я докарахме на това дередже ..

Тоя учен, не е много учен. А може би в областта на фантастиката... Рашките вече взеха да им се привиждат приятелства.

мараба пичове и пички , аз съм евреин ... а вие се делите на русофили и русофоби :))) грешна тактика ! аз ви обичам всички ! . и едните и другите ... и наи важното е да имате полза и опт руся и от тези срещу руся . и аз съм малък като вас , но съм много богат приемаики тази тактика ! не се краите ая си помагаите и вземете всичко от всички !

аа те и украина имаха по добри отношения с россия! и беларус и те! и молдова и тя! игрузия и те се имаха! за това всички те сега си имат въоръжени руски гости и съсипани икономики!

и турция и тя си има добри отношения! тия им застреляха войник, а ония вчера им наложиха двойно мито на житото !

Абе ние още не сме тръгнали тези пак за себе си мислят!Ай спрете се де,Русия,та Русия!Има време,първо ще намалим цената на газта,която е 40% по висока от останалия ЕС/западния/благодарение на БСП /2006г./ монополния внос само от рашата и другите подробности по споразумението между ЕК и Газпром и чак тогава ще видим,че тука бъка от корупция в енергетиката!Аман,бе няма да ни оставят на мира,като хуни,уж българите бяха " хуни" и други,то и от тези няма отърване!Иначе уважението си е уважение,но то не решава всичко!

Фак дет хорс! Гад демет!

трябва да си подобрим отношенията с руснаците ,защото само на тях ще им бъде тъжно,когато България изчезне !

с турските изтребители дето ни пазят, още ли ни пазят или презареждат за атака?

А защо да трябва да се подобряват отношенията ни с Русия? ДА не би Лукойл да е свалил цената на бензина, а аз да не съм рабрал? Или да свалили газта, дето Топлофикация разправя, че скачала с 30%? Или може би трябва да си подобрим отношенията с Русия, защото ако ни спрат вноса на смартфони, готварски печки, телевизори, бойлери или пък леки коли и сме загинали? Някой знае ли защо се налага това, към тази агресивна държава, освен поради носталгията на някакви пенсионери с промити, чугунени мозъци?

Стига сте ни занимавали с таз кочина. Освен кореи, войни и газ друго не са дали на Цивилизацията.

Споко, след 10-15 години няма да има останал жив човек да гласува за Путкин.

И те го знаят Mwahahahahaha

тук постоянно ми излиза някаква реклама:"отъви се от хемороиди". Как да се отървем, пак сме ги избрали в парламента!

В никакъв случай не трябва да се допуска контакт с терористичното деспотично марионетно правителство на диктаторчето, по този начин бихме легитимирали всички злини, ИДИЛ атентати и бедствие който се случват на ЕУ последните 25 години, те са част от хибридната война на Путин спрямо демокрацията и свободният свят и биха отприщили още по големи бежански вълни подбуждани от путиновият терор в Азия и Африка

десен бесен...

Народът явно поиска на изборите по-добри отношения с Русия. Изрита партиите с ястребите и даде два пъти повече гласове на БСП. Политиците трябва да се съобразят с волята на хората.

Това е явна намеса на Русия във вътрешните ни работи и признание за агентите им БСП,ОП.

Така е. Който не иска да разговаря с Лавров, може да му се наложи да си има работа с Шойгу.

Разбира се че може да има по-добри отношения с Русия. В крайна сметка баш глобалистите соросоиди русофоби бяха размазани на изборите от еничарите. Пък и Бойко играе за Турция, която в момента е в добри отношения с Русия. Да не забравяме и че Бойко не допусна БЛАТО в Черно Море, а мошеника Радев ни ги докара тука!

"Крим го взехме,Донецката и Луганската народни републики скоро ще ги признаем.Но дали нашите слуги в България ще ни помогнат скоро да обявим Варненска и Бургаска народни републики?...Ще трябва по-подробно да се консултирам с Толстой."

Нали го няма вече Външнио Вътрешнио министери, ирладската пастирка и Боце реши, че няма нужда турците да ни охраняват небето..

Файнешълтаймс и други влиятелни вестници признават,че икономически България е тясно свързана с две държави-Германия и Русия.Инвестицията на САЩ беше в Севлиево-завод за санитарни изделия,но фалира.Вестниците признават,че САЩ не са направили нищо за да увеличат инвестициите си в България.Китайски вестник писа,че най-добрите специалисти,които германците изпращат в Китай са българи.Това са реалностите-ако искаш да те уважават ще трябва да вложиш в ума и ръцете на тази нация.Ако иска някой да го промени ,нека строи заводи и създава работна ръка.

...този руски експерт...каква трева е пушил ?!?

да е като вашата .

...прав си колега,нашата не е толкова силна...и все пак поне дилара да каже ...

Герб никога няма да допуснат подобряване на отношенията с Русия.Те са изцяло подчинени на германските интереси . Добре,че няма да управляват дълго,няма как да се случи.

Е те Германия и Русия са най-големите партньори!

Ще има майдан скоро. Не искаме ватниците да управляват държавата чрез лъжепатриотите или комуняги.

Я се погледни в огледалото,мишка непорасла. Като ти взимат кръв от пръстчето припадаш,а зад монитора с майдани плаши...:))

Плевнята в САЩ, русофобите извън Парламента, е кой ще ни защити? Ха ха ха

Нищо не може да направи България за да отпаднат санкцийте към Русия . Това е политика на ЕС а България зависи от Европейските субсидий много повече отколкото от Руските реактори и патоци. Няма да има друг Голем Шлем червени маймуни

"От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро."

сме с исторически минус от 133 милиарда. Нема да говорим за съвременния баланс, че е време да им вдигнем още един паметник в София с двата самовара.

Че то и никой не се надява България да направи нещо такова. Достатъчно е да не ругаем.

Че то къде е удоволствието тогава ако не ги ругаем ?