Шрамайер: Не мога да разбера българите

"Не мога да разбера защо българите все избират партии, които неизменно се провалят в опитите си да изградят правова демокрация", казва дипломатът Клаус Шрамайер

Обратно в новината

Коментари - Шрамайер: Не мога да разбера българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шрамайер! С1\4 хитлерови гени..защо не си стоиш на коневръза. Да ти го нач... на демокрацията, долен лицемер!

Господин Щанмаер, ние Българите сме народ с славянски ценности и не толерираме ислямизацията, каот вас и не се молим на вашия господ Аллах, като правим атентати и свещени войни.....Я си гледай работата Смеска от Англосаксонски и Немскосакоски дебил! Протестанти на Християнството да не ни учат на демокрация! Ние сме за съюз с Русия, само така ще бъдем господари на света заеднос тях, авие пак шест загубите и тази война фашист с фашист!

Проблема е , че на едните им нареждат какво да правят/което не съвпада с интересите на обществото/, а на другите пречат, то не бе банкова криза, то не бе Пеевски, /законно избран за депутат в Народното събрание/ то не бяха соросоиди, умни и красиви/ отделен въпрос е и до колко са действителни резултатите от изборите/от едно известно време на сам!/ Още никой не казва КОЙ плати Костинбродските бюлетини не са лев два/!

Аз съм доктор Лектър.Всички сте ме гледали -Ханибал,Мълчанието на агнета!Та българите сте точно това-агнета и шилета,не ви обиждам!от над 2000г. имате държави,но за вашта болест лек няма!Сетете се ква е тя....със здраве

...и на мен ми е чудно, защо германците ОТНОВО гласуваха, против всякаква логика, за Меркел на местните избори, но какво да се прави - плебсът си е плебс и от него друго не може да се очаква, освен да си търси добре познатия пастир... Иначе, статийки от Дойче Веле - НЕ, благодаря!...

Намерел г-н Шраймайер кого да ни даде за пример-тези,които от алчност,егоизъм,пещерна злоба и политическа шизофрения не можаха да се обединят и да излязат с обща позиция.Точно тези партии показаха сега най-лошото от историята на българския политически живот и точно заради такива България е претърпяла две национални катастрофи.А,бе в тая Германия изпадналите германци май са болшинство!

Германците трябва да са по-ниски от тревата след като допускат ш*ибаната си канцлерка да запали ЕС с чумата от Ориента - и я държат все още !!!

Немците са пълни с предубеждения и менторска нагласа, като всичко това старателно го прикриват с политкоректност, "щедрост" към мигранти и каквото дойде под ръка и може да свърши работа... На ниво човешки контакт , обаче, цялата им маска пада и особено южняците от ЕС усещат хладната вода на интереса, с която те заливат. Велик народ са немците, но на такт и вкус не се научиха и са си проблемен съсед.

"Възниква въпросът защо в Румъния има по-силни правови структури, отколкото в България", пита г-н Щрамайер. Защото Румъния в онези години беше обвързана в много по-малка степен от нас с КПСС. В днешно време румънците приемат европейските демократични цености, ликвидираха всякакво руско влияние и насадените корупционни практики, вкараха рубладжиите в затвора. Не е опасна Русия и руснаците, опасна е олигархично-политическата класа, която се поддава на руското влияние и пропаганда и с охота приема всякакви проекти и лични облаги. Жалки сме хората, които бленуваме по някакво минало уж благоденствие и продължаваме да подкрепяме тези освирепели, алчни политици. И затова Нинова заявява, че Демокрацията се е провалила. Защото те самите не и позволиха да се развие.

Румъния е по- голям пазари и извличат повече милиарди от при нас. Капиталът не е толкова гнуслив като този "дипломат" и понася и корупция даже /справка Фолксваген в САЩ/. Там инвестираха милиарди за заводи и доходите на хората се подобриха- съответно корупцията падна. Корупция не се бори основно с арести, както и престъпност не се бори със смъртно наказание.

Ами отговора на въпроса на г-н Шраймер е съвсем прост - защото тези партии (които той визира) очевидно не могат да поставят интересите на България над собственните си интереси. Ако можеха щяха да се явят на изборите като обединени партии и щаха да са 3 или 4-та сила, а сега не само че няма да са в парламента а даже загубиха и субсидиите. Отвратен съм! Аз съм един от тези които гласуваха за тях и на следващите избори, ако пак не могат да се обединят ще гласувам с "Не подкрепям никой"

Имаше едно време един такъв немски инструктор Гюнтер Ферхойтен много морален и принципен ,наставляваше ни как да правим икономии и кого да избираме,и после го хванаха,че си има любовница ,назначена от него с годишна заплата 100000 евро!

DW - Ха, ха, ха... :::))) НЕ ЗАСЛУЖАВА ЧЕТЕНЕ И КОМЕНТАРИ...!!! Дааа...!!!

Само трудовете на тодор живков си заслужават четенето !!!!

Видиш ли дв-пускай по пързалката!

Само комсополская правда !!!

Ако може и работническо дело да пуснат пак !

А де! Що?

Сигурен съм, че г-н Шрамайер не е казал "КЪМ момента". Подобна проява на неграмотност е типична само за съвременните журналисти.

Напълно е прав човекът, но....и Западът трябва да поеме своята отговорност. 1. Тиквата е проект на западна фондация 2. Прегръдките и целувките на тиквата с западни лидери--- какво говори. 3. Като са толкова загрижени, защо не оповестят престъпленията на Тиквата и да подпомогнат демокрацията. 4. Извод: Хордата са ни оставили сйми да се оправяме.Просто видяха ,че ние сме неспасяеми. Така ни се пада. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО...ДОРИ И ТИКВИТЕ.

ДИР-ът посточнно ни пробутша платените партенки на DW ???

JMM®

Човекът ясно си го казва - БСП/БКП е в основата на всички злини в България ! След 1989г. ако искахме на да имаме реална промяна в системата, то трябваше да разпуснем и забраним старите партии, а не да ги оставим преименувани да продължават да лъжат и мамят избиратели с популистки обещания. 70 години БСП нищо не направи за просперитета на България, а вчера 27% от българските избиратели дадоха гласа си за тази "партия" ... Възможно ли е подобна глупост да се сътвори от "умни" хора ?!

комунистическите държави, като Китай са най развитите икономики. Даже и ти пишеш от компютър, произведен в комунистически Китай !

Китай е фашистка капиталистическа държава !!!

Е, как че крадем , като има право? Пречи на занаята. Пу соца как щехме да оцелеем. без крадено . Пу хаптализма пак същата. Къде 2 милиона има дела по давност прекратени. И колко още чакат давност по необразувани или скатани преписки. За цял народ дела. Няма да останат за пазачи на затвора ку има право.

Shaize,her Shramaier,pak uj nash Boiko bil liubimets na frau Merkel ?!?

Само ако слуша,иначе му се кара,а той иска да е близък,снимчици,товс онова,но не защитава нашите интереси,а повече техните!Дълбока е играта,донякъде успява,но не много!

ако ще пишеш на немски,редно е да се поограмотиш малко...

Защо г-н Шрамайер , Германия изнесе най-'паталогичното заболяване на масите "марксизъм" и го наложи с държавен съботаж - като изнесе Чичо Ленин с брониран влак . Не мога да разбера защо немците са такива тикви заради които ние трябва и сега да ядем попарата на "терти украински фронт " . Простичко "умните " немци и организираното славянсво от изток създаде над нас болшевишка буря и сега - жънем ! А Вие като пияница в автобус който е повърнал по всички се сърди и им вика " вижте се на какво приличате"

А бе може и да си прав, а може и да не си ... Айде поне кажи в кое човека в цялата статия не е ? Аз я прочетох в оригинал и превода е направен горе долу точно за изненада ?! А ? Айде , това със сравнението с пияницата в автобуа може с пълна сила да важи и за индивиди като твоя молост нали... / без да се обиждаме... , просто теоретично погледнато , както и е твоята "гледна точка:.. ПРОСТО В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ : ЧОВЕКА СИ Е КАЗА ИСТИНАТА , А ТЯ БОЛИ, БОЛИ ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО БОКЛУЦИ И ТЕХНИ ИЗМЕКЯРИ ... ЩО БЕШЕ ЧИТОВА СИ ЗАМИНА И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ..НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ И ТЯХНОТО ПОКОЛЕНИЕ... НАЦИЯТА ЗАГИВА .. А УМНИЦИ КАТО ТЕБ- СЕ ВАЙКАТ , ЧЕ ЧОВЕКА ПРИЛИЧАЛ НА ПОВЪРНАЛ ПИЯНИЦА В АВОБУС ЗАШОТО КАЗВА ИСТИНАТА ЕДНО КЪМ ЕДНО...??? ТАКА ЛИ Е ???

Напротив бай Петре, който си е читав и тук в България се оправя а некадърниците избягаха.

Петре , всяко нещо си има причина . И Причинителите носят отговорност за това. Когато някой ти натрапи нещо - не може да гледа отстрани как се гърчиш и да вика виж се на какво приличаш. България е една от малкото държави в Европа която застава твърдо на анти-болшевишки позиции от времето на Ньойския договор докато `червената армия минава Дунава. Така че нормално е хората да бягат. Те не бягат от родината си от прищявка а за развитие ! Абсурда не е случаен БСП- лява партия представител на най-богатите. Същите те под ръководството на Кремъл създадоха и други клиенти /всички са в парламента/ за да може да контролират българите . А те колкото и да ги обвиняват усещат и не искат подходите и терора на бившите служби. Братята немци и кремълските-руснаци са участници в последното безумие и трябва да си насят отровност

При това този път имаше възможност за алтернативен избор, насочен към бъдещето. Такъв предлагаха например Да, България или Нова република. - Ето това вече е върхът на шизофренията г-н Шрамайер! Черешката на шизофренията, както си изберете. Вярно е , че да гласуваш за бсп и герп също е шизофрения, но ние сме си избрали по малката шизофрения, за разлика от твоята. И ние нашата шизофрения може да си я излекуваме, но ти твоята няма, трябва да си неизлечимо болен за да говориш смело и то на Българите за алтернатива. Това показва, колко много не познаваш близката история - от последните 30 години или просто си забравил, по скоро просто си забравил - нали си гвоздеят на шизофренията, как да не забравиш!

То , броако като гледам как си я лекувате тази вашата шизофрения там в гетото .. се чудя как цялото гето все още не е заприличало на една малка лудница... цялата страна сте колкото едно средно голямо американсо градче..и един кмет с една кметска администрация/ ама не от лудите в гетото избирани/ може да ви оправи не за 800 а за 80 дни ... ама нали сте останали там само ония с промитите мозъци , та ще ти е трудно да разбереш за какво иде реч :)

Г-на не е много в час с вътрешните работи ,като германец мисли много повърхностно и гледа буквално! Ако си е мислил че точно " Да,България" или пък "Нова република" на Костов ще изградят правова държава дълбоко се лъже,защото точно първата е партия на едното задкулисие което иска да остане фаворит със свой гл.прокурор ,като запази себе си и присвои авоарите на другото задкулисие,една дълбока тиня!Това не значи че Борисов веднага ще започне борба с корупцията,даже е трудно да се предскаже изобщо,да видим ще има ли нов екип или вечните заподозрени и дано прояви разум и някои от тях бъдат сменени,като Московски,баш корупцията и Горанов с неговата посредственост и така - ще видим,само дано не минат на руска вълна,повече да се забатачим!

...офицiaлните агенти на чужди разузнаванia развиващи антибалгарска деиност на територiaта на Bалгарia се правят на учудени и неразбиращи офицялно а неофицялно ги награждават в страните им за добра служба !!!

И аз не ги разбирам българите, ама ако някой се проваля това е Герб, а не БСП. А до 1990 г. българите живееха много добре. Тази поредна немска с...я да не ми хвали госпожата от Да, България дето е на заплата на фондация отворено общество. А че не ги разбирам българите дето са бедни и гласуват за десни, то не е и за разбиране. Няма капитализъм и правова държава - това тоя Сралмайер го знае прекрасно.

Ти пък,нямало" капитализъм и правова "държава,като че при социализма и комунизма има!Правова няма в автократичните държави като Русия,всичко е фалш и корупция,не ни връщай в миналото! Колкото до 1990г. че било по добре,не можеше да се краде на едро в такива мащаби както през демокрацията мутрите,незаконно,но иначе от Живков остана външен дълг,който още не е изплатен окончателно и новия на Борисов 2,виж за 3 ако вземе още заеми ще стане бунт!

Ти на Живков дълга не го гледай, тогава имахме икономика и си го плащахме без никакъв проблем. Ами сега с какво ще го плащаме е проблема, като капиталистическите боклуци опоскаха държавата като скакалци.

При Живков 10 милиарда долара държавен дълг (частен няма), и работеща икономика, за 9 милиона човека. Днес дълга е над 30 милиарда евро държавен дълг, отделно 60 милиарда частен дълг, неработеща икономика, и 7 милиона българи.

я виж ти от де се пръка и финансира седерасизъмъ. Е за тия избори са дали грешни пари и малко за следващите да дадат повече белким фане намека матреала :)))

Прост народ, слаба държава. Затова.

Щото българите обичат тиква и като има тиквеник не им дреме на дядовия за нищо.

Ще дадем просветление на Herr Strameier: - Защото българите никой не ги пита - Защото се броят основно циганските гласове и тези от турция - защото към тази манипулация се добавя и тази на преброителите - защото е важно и кой брои бюлетините. Та това е г-н Щтрамайер.

ти гласува ли? за кой?

Защото повечето българи не гласуват защото знаят, че както и да гласуват, тези които броят ще преброят както искат. Иначе партията на този шебек при едно честно броене не би вмзела повече от 7%.

Да и не за идиота от снимката и не за неговия огледален двоиник.

Браво!

е за господина как изразът "Демокрацията ни отне много" привлякла изобщо привлякъл избиратели на БСП?Ами така е- облечените във власт и костюми на "Версаче" не само не загубиха, но и твърде много спечелиха от демокрацията!Не така стои въпроса , обаче, във селца, малки градчета и покрайнини на големите градове, където едва свързват двата края!Те определено са загубили, но нали ситият на гладния ....И не можел да повярва?

какво "насочено към бъдещето" предлагаха тези партии, за които говори Шрамайер? Пръстовия отпечатък ли?

а може би машинното гласуване, за което се "сетиха" в последният момент, а в холандия и германия го няма... :-))). а може би образованието? което след толкова дълго риформирани лежи на смъртен одър, а неграмотни стават председатели на изборни комисии. велики лаборанти и икономисти да служат парите си за лихва в пирамида, като ктб. :-))) хората видяха на практика какво могат "десните". могат да плюват по всички, че били комунета, а те самите викаха "кпсс-бкп - вечна дружба!" и със същия плам се бореха с врага с партиен билет... :-)))

Господа, като не може да разбере - както сам обявява, г-н Шрамайер не може и да дава разумни съвети, а тогава няма защо да ги дава съвети, но ги дава. В много отделно може и да изглежда прав, но неразбрал цялото е неправ и в цялото, и в частите му, т.е е изцяло неправ. Пояснявам. В нашият език съдържанието на "разбирам" е "разделяне на сбора на отделните му части" и то въз основа на същността на частите и тази на цялото, а не не въз основа на лични знания, умения и възгледи, а въз основа на същността. Тази същност се развива и едни наричат паметта за това развитие "история", а други наричат самото й развитието "история". Няма как г-нът да разбере българите, без да разбира историята им Затова и предложенията му са фантазии, а съображенията му - несвързани с действителността. А най-голямите му недомислие и грешка е, че обвинява някого и то народ! за това, че той - отделен човек, не разбира този някого, в случая - цял народ. Не разбирам, но съдя и съветвам... За съжаление, господа, социализмът е повсеместно световно явление, в частност и на умствена недостатъчност...

твоята умствена предостатъчност прелива от безсмислицата, която си сътворил, на всичкото отгоре , достатъчно неграмотно.

К'во има толкова разбиране. Нас ни вълнува скара, бира и тънко минаване. В момента, в който някой почне с "по-така" изразни средства или идеи, нас ни избива на шашкънлък и нестово желание да му покажем (направо накажем), че не е от "народа". Що'т сме изключителни тъпи и малокултурни парчета.

Какво да се прави....територия на АБСУРДИТЕ !

На най-големите несретници им пречи ЕС, но българската мафиотска държава - не. Те, същите несретници се обиждат, приемат лично и се отъждествяват с българската политичека върхушка, когато някой "отвън" ни (а не "им") каже истината, живеем в корумпирана и жалка държава. Тези несретници дружно скачат и патриотарски развяват знамето на защитници на "българското". Смешни, скъсани, полуграмотни, бедни, но доволни от кочинката, в която живеят "родолюбци".

когато "истината" я казват същите корумпета, неплащащи данъци и поддръжници на офшорки, като мафиотите в българия, докато из европа се разхождат на свобода всякакви престъпници без документи, които биват арестувани за атентати, а на другия ден биват пускани на свобода, докато ес затъва все повече в демагогията на политиците и популизма медиите си, докато в много страни няма право на референдуми, до тогава такива могат да насочат усилията на критиките си лично към себе си. инак излиза: не ме гледай какво правя, а какво говоря. първо вище гредата в собствените си очи. ама точно това не можете.

ти може да живееш в кочина, аз живея добре в БГ, и не искам някой да ми определя живота. Карам лукс кола, добро жилище и съм устроен финансово, нещо за което много западноевропейци могат да завиждат.

Само с честен труд това не става брадчет...всички го знаем..не се напъвай.... А знаем и кои ТОЧНО са като тебе..

То и българите не се разбират. Искат разкрачено и с Русия, и с Европа, да не работят, но пари да им дават. Искат като западняците да живеят, ама си живеят в кочината която сами си правят. магистрали не им трябват щото си се разхождат на кон. Искат справедливост, но когато трябва си дават подкупи. Да не говорим,че всичко знаят и коментират и плюят...

и цензурират с голяма, толерастка злоба, нали така? щото чуждото мнение трябва да се изкорени до основи, а трябва да останат само мненията на шрамайяр, сорос, клинтън, обама, зелените, шулцистите, юнкеристите, гей-парадистите... и защо? шрамайер има ли отговор, или ти?

Още от първия ти пост се разбра, че си дебил. Защо се напъваш още? Вече замириса! Скатай се в панелката, сипи си една ракийка и се наслаждавай на прекрасния си живот, такъв какъвто заслужаваш.

шрамайер не може да разбере защо парите на разни нпо-та и "фондации" отидоха на боклука. да обясним с думи прости: т.нар. "десни" не са никаква алтернатива на статуквото и хората го разбират, колкото и да са стари, грозни и глупави.. с вашата препоръчана кампания, която бе наситена с насаждане на омраза, с цензурата по медиите, с неадекватните си практически "риформи", липса на всякаква толерантност към чуждите мнения, т.нар. "про-европейски" партии настроиха не само голяма част от населението срещу себе си, доказаха, че в момента ес е на практика една соц-диктаторска, обременена от комунистическо минало структура, която е напълно неспособна да управлява. да не говорим, че напълно безотговорно вкараха в управлението на страната хора на ердоган. шрамайер не може да разбере, че техният популизъм е по-вреден от всеки друг не само за балканите, но за цяла европа, но ще му се наложи да го разбере по по-мъчителния начин, както е при всички без грам здрав разсъдък, които разсипват напълно безотговорно чужди съдби чужди пари, като да са им бащиния.

на който не му се чете дългата версия, ето ви кратък отговор на въпроса: Когато шрамайер си отговори на въпроса, защо германците всеки път избират комсомолката меркел и дали наистина в германия има правова демокрация, която разсейва по света, чрез подкрепа и продажба на оръжие на умерени главорези, както и дестабилизацията на определени райони с помощта на сащ, то тогава най-вероятно ще може да си отговори и на въпроса за българите.

да не забравя да ви напомня, че утре очакваме статия на дойче веле, в която ще се казва, че сорос също не разбира българите... :-)))

пак си избират бабичката меркел! Тоя на нас тръгнал да дава акъл!

Защото българите в голямата си част са прости. Не четат. Не мислят.

Simple her Klaus! You are far away from Bulgarian native realities .....

симо

Мамка му.....Германските племена след римската империя са се разселили почти в цяла северна Европа.....Най- успешната комбинация е в Англия/от властова гледна точка/....АНГЛОСАКОНСКИЯТ модел властва над света...Другата страна са скандинавците които също имат много германска кръв.Аз симпатизирам най-вече на тях.ГЕРМАНЦИТЕ СА В ОСНОВАТА НА СЕГАШНИЯТ СВЯТ---хубав и лош.....Какво ТОЧНО искаш да кажеш германецо??????

Чуждо лице съвсем открито си позволява да се меси във вътрешните ни работи! И да предлага точно определени партии!

в петък също чуждо лице се намеси грубо във вътрешните ни работи, но защо ли не ти е направило впечатление?

Идиот, първо разбери своите немци- защо на времето дружно прогласуваха за фюрера, днес стремително търсят нова фюрерка, и ти ни съветваш да гласуваме за подобните им.

ТОЗИ НЕ Е ТОЛКОВА ПРОЗОРЛИВ,ЧЕ ДА НИ РАЗБЕРЕ!!!

DW*, разбира се. България винаги губи войната, когато е съюзник на Германия.

Не е запознат с образователната система , която приравнява през нея на бавноразвиващ.Правова демокрация като понятие не е по силите на човек преминал през българската образователна система , ако ще да е с пет висши. Единственото на което реагира селектирания местен дебил е турско робство и Левски.

Такова понятие като правова демокрация съществува само виртуално. Демокрацията е една утопия, сега живеем в ерата на капитализма.

иванов включи в партията си оня чужденец които се подигра с левски и всичко българско а после партията му УЖ щяла да работи за благото на БЪЛГАРИЯ !!! е как да гласуваш за тези !!!

симо

Знаеш ли колко НЕ са забелязали това???????Колко идиоти виждат само ,,КОРУПЦИЯТА,, като проблем...ужас.

дали не са забелязали или са глупави и без национално самосъзнание !! На първо място трябва да се поставя България и Българското а после идва останалото...то и за това шикалкавенето на бсп , че не заявиха ясно , че няма да се коалират с дпс им изигра лоша шега .

Ми как защо: даваме си винаги задника на по-силните, нямаме никакво становище, подкрепено с дела, пръскаме със слюнки колко сме велики, макар че на картата не могат да ни намерят.. абе много може да се каже, ама няма кой да чуе, че и за български инат трябва да ти разказваме, а то много дълга история с милиони примери..

На г- н Шмайзер ще му отговоря: Няма как да се направи правова демокрация от комунисти!

Не се обърквай! НИКАКВА демокрация (камо ли правова) не може да се направи с комундрели!

симо

Вие от АМЕРИКА сте за пример с демокрацията...която насадихте на целия свят с бомби и НПО и цветни революции и с ШОКОВАТА ТЕРАПИЯ.......Светът е по ВАШ МОДЕЛ и все още под ВАШЕ ВЛАДЕНИЕ вече над 30 години....Изтребихте всички конкуренти/комунисти/....И КАКВО СТАНА?????Още сънувате.

са комунисти, а вие в щатите сте 10 пъти по малки, направо сте джуджета пред комунистически БРИКС

симо

Така се ОЦЕЛЯВА 1300 години.....Защото и ВИЕ сте минавали от тук.Даже и сега сте тук и ни ГРАБИТЕ медта...За търговските вериги да не говорим/....най харесвам ЛИДЛ..Вие от колко години сте???