Продължителността на получаване на лична пенсия се вдига

През последните седемнайсет години общо за всички видове пенсии средната продължителност за получаване на една лична пенсия се увеличава с над 3 г.

Обратно в новината

Коментари - Продължителността на получаване на лична пенсия се вдига | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От статията не се разбира,но искат да кажат,че за съжаление пенсионерите сега живеят по-дълго и получават повече години пенсия!

Много са издръжливи и набутват държавата,но ще вземем мерки

Това е поколение, израснало без ГМО и разни Е-та. Киселото мляко в хладилника мухлясваше на 3-тия ден, защото беше истинско

Продължителността на получаване на лична пенсия се вдига, а здравната каЦа бездейства!!!...

Правилната реформа е следната - вдигаме корпоративния данък на 25% веднага и на 35% след още 3 години. Мита върху целия внос между 50 и 300 %. В резултат на тези неща получаваме приходи с които : Правим пенсионната възраст на 3-та категория 55 години и платения годишен отпуск 90 дни. За да компенсираме бизнеса /само малкия обаче!/ отменяме всички регулации, освен най-елементарен контрол върху храните. Може да се измисли още много, но важното е посоката - обратната на това, което налагат.

В БГ пенсионна система няма. Има огромна измама при която всяко следващо поколение плаща все повече и по продължително за все повече неработещи тунеядци на бюджетната ясла. През това време ТЕЛКОВЕТЕ произвеждат хиляди фалшиви пенсионери с инвалидни пенсии. Моето поколение ще работи докато е живо, поне тези които живеят от трудови доходи.

а стига бе, драги зрители съдията вкара гол, този експертен анализ направо уби змея, скрийте го...

Журналистите до един ли сте пълни идиоти? Нищо, ама нищо не ти се разбира от писанието!!!

ВЪПРЕКИ ГЕНОЦИДА ОТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ,СЛАВА БОГА ,НЕЩО КАТО ЖИВИ СМЕ.КОЛКО ХОРА НЕ МОЖАХА ДА ДОЧАКАТ ПЕНСИЯ. МЕН МЕ ПРИТЕСНЯВА ДРУГО,ДАЛИ ТОВА НЕ СА ТЪНКИ НАМЕЦИ ДА УВЕЛИЧАТ ОЩЕ ГОДИНИТЕ НА НАШИТЕ РАБОТЕЩИ МЛАДИ НА КОИТО ИМ ДАВАТ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ ВСЯКА СЪБОТА ДА РАБОТЯТ,НАЛИ НЯМА ДЪРЖАВА ,,РАБОТОДАТЕЛИТЕ,, СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ

А честито, бившите комунисти/нагаждачи,рушветаджий/ сега ,,капиталисти-терористи,, се гаврят ежедневно с останалите все още в географското понятие България.

може ли някои да ми обясни какво точно означава това?

Това е така,защото 27г. загрижените за нас управници унищожиха комустическите и загниващи земеделие и стопанство,осигуриха внос от запада екологично чисти и качесвени ГМО-продукти, повишиха с високите си заплати и пенсии стандарта на живот и издигнаха с реформи в здравеопазването медицината на световно ниво.Поради което бих казал следното:АНАТЕМА,до девето коляно!

35 години внасяш осигуровки, взмаш на средна продължителност. Живее поколението от 1950 г до 1960 г. родени и нетровени. Защо не се споменава за смъртността сред родените след 1960 год.,?!

в периода от 1945 до 1965 година сме получили своите дози отрови чрез червените дъждове в резултат от френските ядрени опити в Сахара и навлизането на химизацията в бита и селското ни стопанство, но в сравнение с това, което получиха децата ни след 1960 година всичко е в микро дози в сравнение с това което те получиха, в това число и чрез нас, още в майчините си утроби, а да не говорим за всичко с което се хранеха след раждането си! Да не говорим какви отровни коктейли получиха още при зачеването си техните деца и нашите внуци!!! А сега с тези ГМОта и масовата химизация в хранително-вкусовата и леката промишленост нещата излизат извън всякакъв контрол и предвидимост!

Излиза, че българинът живее средно 83,4години, а българката - 85,5 години. Май според Националния статистически институт бием японците по дълголетие.

Кво ривете бе? При Жан, преди 20 години, средната пенсия беше 1 долар! Днес е 150! Сиреч, след още 20 ще е 22 500, ако БСП не гепи пак властта! Аман от неблагодарници!

Някой да ми обясни логиката на пенсионната система. Къде е смисълът аз всеки месец в продължение на 40+ години да плащам по 150 лв. за пенсия, за да мога после всеки месец в продължение на 20 години (ако е рекъл Всевишния) да получавам по 150 лв. ... Губят ми се едни 20+ години вноски :) Пенсията има логика само за хора, които са на държавна работа и нищо не внасят, а после само вземат и то не по 150 лв, а по 700 лв.

Не си чел Закона, ако внасяш по 150, пенсията ти ще е 750 при 40 години трудов стаж!

Средната възраст за пенсия се увеличава от 18,2 години през 2000 г. до 21,5 години през 2016 г. Сн.: Bulphoto Гледам снимката и разбирам , че има няма след 20-на години повечето служители по фирмите ще изглеждат така в България.

През последните седемнайсет години общо за всички видове пенсии средната продължителност за получаване на една лична пенсия се увеличава с над 3 г. След този "анализ" не очаквайте пенсиониране , а работа доживот.

е ДА Е..А И ИДИОТИТЕ..НАГЛИ БЕ .НЕ ВИ ПИСНА да лъжете...

Аз.. какво да кажа ...-пенсионираха ме ,не по мое желание..-на 43 г ,и взех 108лв пенсия ..преди 17г..,не съм преставал да работя на Трудов договор и макар на Мин. работна заплата внасям грешни осигуровки и данъци по 50 лв-ежемесечно ...а пенсията ми не стига до никъде ...!?Егати ..и държавата ...!?Тия платени стакмистики ..-не ме интересуват !Иии нарастването на срока за вземане на пенсия ..не Е ,ЧЕ ПЕНСИЙТЕ СА ВИСОКИИ...!?

Минал си се, брато, ако се беше пенсионирал на 47, като мене, сега щеше да взимаш 910! Тя е повече, ама ми я режат за да плащат на двама като тебе!

за тези години колко от получената пенсия отива за фармацевтичните босове.

Колко пари за заплати плаща НОИ ?

Само дето не казвате самата истина че тези дето са се пенсионирали преди ''демокрацията'' я получават по дълго а другите даже не достигат до пенсия пак благодарение на ''демокрацията'' и алчните гъзове на бизнеса, Като се има в предвид че едните се пенсионираха на 55 а другите на 65 е съвсем логично първите да вдигат продължителността:((((

Пенсионирах се на 47 години през 1992-ра! Ама щот съм умен и си избрах подходяща професия! Който е тъп и лапа мухи, ще лапа и друго нещо!

Не всички може да лежим под пагон.

а кой фЪкулнен сте завършил ако не е милиционерска тайна??

Те ако ги нямаше тъпите според вас нямаше кой да ви издържа докато си клатехте краката и толкова години да ви се плаща пенсия.. От таквиз хрантутници като вас а вие сте много ама наистина премного 3-а категория само внася и не дочаква да получи нещо:(((

хмм, представете си колко много полицаи и военни се пенсионират млади млади, за да се вдига така средната продължителност за получаване на пенси, при положение, че възрастта за пенсиониране се увеличава постоянно. Найс а. :-)

а средната продължителност на живота намалява. Що за анализ е това бе,нои?

Дайте един източник, където пише че продължителността на живота намалява

http://dnes.dir.bg/news/vazrast-nsi-sredna-prodalzhitelnost-zhivota-19069014

по-голема от тая на Бурмуда...

Вече почти 17 години получавам пенсия, благодарен съм, но не наВас, мръсни политици от всички разцветки, а на Господа наш Иисус Христос, така че, не си приписвайте заслуги, изроди искариотски, най-вероятно толкова дълго я вземам, понеже съм пенсиониран боен летец 1 клас, пенсионирах се на 44 години, при поредното съкращение на армията....А на Вас, скъпи колежки и колеги, пожелавам на всички да дочакате пенсия, колко, не зная, но дай Боже, дълго да я получавате, поне 25-30години!!!

но има млади хора с трудов стаж достатъчен за пенсия без да знаят пътя до мината...

Идва поколението 1960-70 г. за пенсия, които изнесохме целия уродлив преход на гърба си. Ние изобщо няма да вземем пенсии -изключение са тези като Менда и работилите в силовите министерства, които са имали държавна работа. Какъв беше избора на хилядите, на които им закриха предприятията, институтите - да са продавачи по сергиите или да работят при новобогаташите без осугуровки?

Стига мрънкахте, средната продължителност на живота винаги расте, колкото и депресирани да се чувствате от пумията, с която ви заливате от телевизора всяка вечер.

Опипват почвата за вдигане на годините. 67-68 г.

Много интересно как се получава това, след като средната продължителност на живота намалява, а възрастта за пенсиониране заедно с необходимия трудов стаж растат. В БГ всичко е парадокс, както и това твърдение.

Лъжливи предизборни внушениея.

Средната продължителост на живота се увеличава.

на депутатите ли.

Отговор - паразитите със зелени чорапи. Масово се пенсионираха в последните години на по 55г. Те получават най-високите пенсии и най-продължително време. Цялата държава ги хрантути, за сметка на реално работилите хора.

И това се връзва със застаряващото ни население...как?

вашата камбанария. Кажете колко хора са си заминали преди да вземат пенсия, или година-две след пенсиониране. Само комшиите ми са над 20 и то за 2-3 години. Отчитате ми данни за последните мохикани, които въпреки държавата са достигнали 70-80 години, които процентно не са толкова много, колкото се опитвате да ни внушите

След година - две , няма да има хора ,които да се пенсионират . Явно много им тежи на бюджета разходите за ГОЛЕМИТЕ пенсии

30 години внасяш около 160 лв. месечно (при заплата от 1000, декларирана). Това прави около 60 хил. лева. След това 15 години искаш пенсия от поне 600 лева. Това прави 100 хил. лева. Малко ми е хамалска сметката, но грешката ми не е много голяма.

пенсионна система. Виж...частната партида не се интересува колко ти е определил Господ да живееш....Свършат ли ти парите...сори.

Грешката Ви е МНОГО голяма. :-) Не смятате лихвите. Допитайте се до банкерите, ако държат парите Ви 40 години, какви пари ще им изкарат. ;-)

А бе тъпак, а колко хора работиха по 40 години и не взеха и стотинка пенсия?

ДА ПИШЕТЕ ПОДОБНИ ОТВРАТИТЕЛНИ СТАТИИ!! НАРОДА НИ МРЕ КАТО МУХИ!! БЪЛГАРИЯ ВОДИ СВЕТОВНИТЕ КЛАСАЦИИ ПО СМЪРТНОСТ, ИЗПРЕВАРВАЙКИ ДЪРЖАВИ В КОИТО СЕ ВОДЯТ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ! СЕГА СЛЕД КАТО ВИ СВЪРШИХА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ СТЕ РЕШИЛИ ДА ВДИГАТЕ ОЩЕ ТРУДОВИЯ СТАЖ!! ИДЕЯТА ВИ Е НИКОЙ ДА НЕ ПОЛУЧИ ПЕНСИЯ!! ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИЯ ОТИВАТ ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА РАЗВЪЖДАЩИТЕ СЕ КАТО ХЛЕБАРКИ РОМИ КОИТО СА ВАШИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ!! ИЗРОДИ!! ТОРЕТЕ В АДА!!

Браво, точно казано! В Мангалска държава, по мангалски закони! Никакво плащане на данъци, осигуровки и каквото още може! и когато това постигне 90 процента от стадото, надявам се най-после да се събудите! ХАУ!

Ми, работете за да не вдига толкова, бе!

Ясно опипва се почвата за ново увеличение на годините за придобиване право на пенсиониране с горепосочените още 3 години.Т.е. 64 за жените и 67 за мъжете, па после ще ги изравняват на 67.

Не , няма да се закръгля на 67, а на 70. Това много отдавна го гласят и сега им трябва аргуметация. А стъкмистиката е винаги на разположение.

с която искат да ни кажат, че много дълго получаваме пенсия и трябва да се пенсионираме поне на 75 г. Това ли да очакваме?

Седнали да смятат парите на хората които обраха през последните години, та по въпроса - тези инвалидите дето ТЕЛК произведоха сега ги мори здравната реформа, другисе се спасяват както могът - тома пенсията е мит и пиразида надържавата да репресира хората.

Това се отнася до пенсионерите работили през соца....те масово доживяват до дълбока старост. Децата им ....мрат и преди пенсионна възраст или имат болести..които родителите са получили в дълбока старост.

И независимо от това, точно тези пенсионери гледат Корнелия в лъжливата уста и отново ще гласуват за нейното бъдеще, а не за това на децата и внуците си!

я не ни будалкайте! Аз съм инвалид заради онкологично заболяване, половината от коремните органи нямам, химиотерапия ми разгони фамилията на целия организм, а пенсията ми по инвалидност е 190 лева!!! Пожелавам до края на живота всичките началници от НОИ и всичките социални министри да живеят само със 190 лева на месец, не повече!!!

SS-Nebel

Тези увеличения са като пръдня в ураган!