Rai свали предаване заради сексизъм към източноевропейки

Италианската държавна телевизия Rai свали от екран популярно седмично ток шоу заради обидни, сексистки и расистки коментари по адрес на източноевропейските жени

Обратно в новината

Коментари - Rai свали предаване заради сексизъм към източноевропейки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На запад жените искат да командват и да се налагат и закона ги защитава и имат повече права. Естествено че италианците ще предпочетат жени от източна Европа, защото са къщовници, хубави и работливи. Италианците са патриархални от край време и е нормално да се чувстват мъже в семейството, а не чехльовци.

Тези цитати ми звучат по-скоро като реклама, а не като сексизъм, а дискриминацията май е по-скоро към западно европейските крави. Бил съм в Западна Европа. И не на екскурзия и не като тираджия. Живял съм там. Идеята, че българките били най-хубавите жени не е съвсем вярна. Най-добре изглеждащите - да. Най-поддържаните - също. Има много красиви холандки, австрийки, германки и французойки, но като "наште каки" втори няма. Като ти идва отвътре и един шал да си купи, пак ще намери как да си го закачи. И не ни мислят жените за лесни (за лесни ги смятат само ако са в БГ, защото си мислят, че всяка, която срещнат е проститутка). Напротив, мислят ги за прекалено красиви и съответно трудно достъпни. Всичките ми българки състудентки се изпожениха за немци, защото ги носят на ръце ("Ja, schatz" и "Nein, schatz") и им ходят след дупетата като палета. А коя жена не иска това? Но аз си харесвам наште "каки". Няма как да не уважаваш жена, която сутрин става, мие си зъбите, оправя си косата, гримира се и тогава сяда на закуска. Или мисли, че ако от три дена не сте правили секс, взаимотношенията са ви в криза. Това на запад не съм го видял. А сега купете по един голям букет цветя и марш вкъщи. Трябва да си уважаваме каките, че ги няма навсякъде.

Предаването е свалено от ефир за сексистки КОМЕТРАРИ на зрители /ки/, а не заради съдържанието му. Расистките коментари със сигурност са на италиянки, лично пренебрегнати от сънародниците си предпочели рускиня, полякиня, българка или друга пред тях.

Истината е, че италианските жени са нечистоплътни мрънкала, а италианските мъже са мамини женчовци. Моника Белучи изобщо не е представителна извадка, не знам защо се обиждат, но си е точно така

Явно в третополова Европа вече е модерно да си грозен,прахосник и да ядеш готова храна с гмо.Като ти пораснат три уши ставаш още по-интересен.Ненормалното се толерира.

Да беше вярно, да им пратиш цветя и благодарности! :)))))

Или да си свалиш предаването, за да си в крак с толерастията.

Винаги ми е правило впечатление че жените от бившия соц се гордеят че западняците ги харесват когато наистина ги смятат за лесни. Опитах се ( и още продълажавам) да изравнявам баланса като от 19г възраст спя САМО с чужденки. И понеже мама ме е родила хубав имам доста успехи :-) За съжаление обаче, една птичка пролет не прави!

МАЗОХИСТ

Ами нямската телевизия? Кога? Във "безобидните" нямски криминалета почти във всяка серия престъпникът е източно-европеец. Слагат и по някой немски съучастник, за да не изглежда толко директно. И тези филмчета се излъчват и от държавните (пропагандни) канали. Който живее в "немецкий мир" знае за какви меко представени унижения става въпрос.

И пастата.

Че в това което сте писали няма нищо обидно, по-скоро хвалби

Ама не и за италианките ;)

Позитивната дискриминация, репресивната толерантност, тоталитарната политкоректност са лечими душевни отклонения, стига терапията да е своевременна. Вярата в интеграстията пък е илюзия, от която и сам можеш да се избавиш, стига да обърнеш внимание на примерите от живота.

Къса памет- бабите на тези италианци пускаха на американските войници за един найлонов чорап, а на другия ден за другия чорап... Просто спряха да си гледат реалистичното кино от 50 те години, а там нещата бяха честно показани.

zeddd

Не виждам с какво посочените цитати в статията са обидни. Или има и още неща, които не са включени в статията, или западните медии вече напълно изкукаха.

Ето затова се харесват източноевропейките - това, което е обидно за независимата западна жена/мъжът да я контролира, например/, да работи и да върши къщната работа, да се грижи за мъж, деца и всичко останало - това за някои жени е нормално.

Е кой да я върши тая работа. умнико недоносен? Ако се каже обратното, че всичко това трябва да се върши от мъжете, няма ли да ревнете, че това е също сексизъм? Омагьосан кръг, в който се самонабутват "7" ески идиоти.

Не разбрах нито какво е сексистко, нито какво е обидно. Да са работливи, домакини, да се поддържат и да са в добра форма след раждане - какво обидно има в това? По-скоро индиректно е обидно за италианките, ако това означава, че те са мързеливи, мърли и дебели. Виж, ако бяха казали за хилядите жени от бившия Съв. Съюз, чиято единстерна цел е да се впият в някой тъп италианец и да го смучат - това може и да е истина, но за такива неща не се говори- не е коректно.

В твоя случай народа много точно улучва:" Своето л...но не вони".

Къде виждаш злобарство , а още по-малко тъпоумие.? Прочети по-нагоре - и други хора изразяват това мнение. Та не е ясно защо ти се мислиш за умен и добър. Или те е засегнало по някакъв начин, напр на националност.