Спасиха трима турски сноубордисти и един скиор в Банско

Трима турски сноубордисти и скиор са спасени миналата нощ от планинските спасители в Банско.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха трима турски сноубордисти и един скиор в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги ще се кара и на пистите и по деретата и улеите. Проблема е единствено че на тия които управляват курорта не им се дават пари да гърмят превантивно лавините! Местата не са много и се знаят! Във франция го правят редовно а тука топ 10 курорт в европа не могат.

Момчетата със сигурност са със застраховки. Българите не са научени и спестяват от здравето си.

Турските тираджии обичат да пошляпват нашенки, които се предлагат по магистралите, същото ли е със скиорите и сноубордистите питам да знам?

?

d4

има нещо не много ясно... като си решил да си вдигаш адреналина, какво са ти длъжни от ПСС?? при подобни нерегламентирани и извън зоните спускания, "спасените" идиоти да бъдат глобявани жестоко! и да им бъдат отнемани екипировките. да видим тогава дали ще има "зов за помощ"...

Решението е просто. В регламентираните зони спасяване от ПСС безплатно, извън тях - платено.

Коментарът ти е дебилен. Проблемът на Банско, е че чрез лифтовете имаш достъп до опасната висока част на планината. И Цеко понеже не може да измисли друго и като теб зябранява и глобява вместо да инвестира в оборудване и обучение за да не се кара извънпистово когато има голяма лавинна опасност. Т.е. липсата на информация, обучени професионалисти и оборудване е проблемът! А не да ми забранявате всичко наред.