Работодателите: Оставка за шефа на КЕВР!

Още по време на протеста си от миналата седмица те обявиха, че не са съгласни с утвърдените от КЕВР цени на електроенергията и намират решението за популистко.

Обратно в новината

Коментари - Работодателите: Оставка за шефа на КЕВР! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намерете и прочетете статията: "КЕВР ни праща извън Европа - акушерът на енергийния октопод оглави незаконния регулатор" И понеже точно ДКЕВР дава лицензите на всякаква сган да търгува с ток и на всякакви шайки да крадат чрез ВЕИта, за тях следва директно изпълнение на смъртноъо наказание! Незабавно и в името на народа!

Намерете и прочетете статията: "КЕВР ни праща извън Европа - акушерът на енергийния октопод оглави незаконния регулатор" ЧЕЗтито.

господа форумци,задаите си вапроса защо бизнеса скача срещу цената на тока,която трябва те да плащат,щом те скачат значи им се барка в джоба,нека вземат и от бизнеса не само от народа.

Ив. Ив. и КЕВР са за площад Батемберг и пред цяла българия, пред целия свят за назидание с подобаващо наказание. Едни от най-големите мафиоти и обирджии. Марш на цялата прогнила система !!!

на снимката дядо Иван е с твърде премрежен поглед, от какво ли се е получило така,вероятно вече е написал заветните три изречения, с уважение, дата и подпис, ами крайно време е да си ходи с мир,защото и без него си имаме същите проблеми - най-върла експлоатация на ЕРП-та върху народа и никаква подкрепа от страна на държавата, Буда два пъти каза,че не е съгласен с вдигане цената на тока, а последно пък беше съгласен с повишението, да се чуди човек кога казва истината и кога - не, че и леля Ванга я няма да ни подскаже, ето и Божидар Димитров взе,че го окъпа в някаква магическа вода,е вероятно не трябвало да се къпе всеки ден....,щото паметта му нещо куца....

Айде нема нужда, много правилно решение...

Искайте оставка от този, който му нарежда кво да прави.

10000000 ++++++++

КЕВР са обречени! Вдигат цената - искат им оставката! Свалят цената - искат им оставката! Не виждам да имат печеливша позиция..

кой го тури тоя там и ко му е образованието?

Избра го НС и само като погледнах как пишеш , при всички случаи има ценз и технически познания много по- яки от твойте НУЛЕВИ познания в тази област. Не питай, а пусни търсачка срещу името му или КЕВР и разбери какъв е . Освен това в комисията работят, освен калинки, наистина инженери и икономисти в тази област, без партийна обремененост! По-добре иди в друга тема и драскай :)

един приятел научен работник с там инж. , доц. к.т.н отпред избягал от заведението ми беше казал ако искаш някой да не ти свърши дадена работа наеми си научен работник. Кат го гледам тоя иска носи две дини под мишница ама ни стааа народа го е казал. Още повече, че Костоф го командва и е пенсиика май човечеца и е деформиран от секаде. Политкомисар го раздава кой нормален редовен инжинер и икономист ще му се противопостави ще му изтине стола на държавната службица. Кат сме от поровинцията дан си мислиш, че берем доматиту с колците?

каквото ти нямаш

ОСТАВКА ЗА МАРИОНЕТКАТА ИВАНОВ, СЕГА И ВЕДНАГА!!!

НА КОГО, И КОЙ ПО-ТОЧНО?, НА БГ ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ?, НА СЕЛЯНИЯТА БЕЗ "ЦЕНЗ И ЛИЦЕНЗ" НО ДОКОПАЛА СЕ ДАЖЕ И ДО КРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ НА СОФИЯ ЗА АПАРТАМЕНТ И ОЩЕ МНОГО/НЕ ЖЪЛТИ ПАВЕТА/ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 Г., НО ОТДАЛА СЕ НА "ПРОВОКАТОР И ДОНОСНИК" ЗА ЦЕЛИЯТ СИ "ТРУДОВ СТАЖ"

Другари работодатели, напълно сме съгласни с вашите искания. Кажете само кога бай Иван да подаде оставката - сега или веднага?

ОСТАВКА !!! ОСТАВКА !!! ОСТАВКА !!!

де барне седераст особено костовист и трева ни никне! Тоя от аритметика ич ни отбира и от енергетика и що чини таме парашутист номенклатурист!

Точно - по Костово време не отбираха, но в замяна се забравяха в кражбите /сега е същото/.

Г-н Иванов е разумен и компетентен човек, с развито чувство за справедливост. Така че да е жив и здрав и да работи отстоявайки принципите си. Относителното увеличение на ел.енергията за бизнеса е в рамките на 1-2%, което не може да го застраши катострофално. Няма да е справедливо увеличаване на ел.енергията да се поеме изцяло от населението.

Г-н Иванов е прав.Тези бизнесмени и индустриалци да са чували за "енергоемкост", която е най-висока за България. Това трябва да ги накара да модернизират производството си, а не да купуват и продават еленергията, понякога и на по-висока цена.

Да убият фирмите,заради американските централи това не го разбирам.Този да бъде изметен.

Кои фирми? Че те и Американските централи са фирми и там работят няколко хиляди, а и още толкова миньори. И за какво убиване говориш , като тока определя под 5% от стойността на стоката, а увеличение от 20% означава увеличение на разходите под 1 %. Това ли е убийството?

Това пък откъде го измисли?Много си далече от истината....

няма ли възраст и стаж за пенсия. Като го гледам мисля ,че трябва да си гледа старините а те го сложили на най-сложната структора,където и Господ не може да се оправи.Хайде стига вече склерозирали старчета.

Тук в тази държавица трябва да си много крадлив ,много прост,голям комунист/с такова потекло/За да си "бизнясмени"/както ги нарече бойкоVСега е сезона на пребиране на реколтата от нивите и изплащане на ренти.Кажете кой нормален човек пък макар и арендатор ще изплати 26лв.на декар рента.,говоря за плодородна земя ,която тази година даде зърно поне 300кг.Че тези 26лв.са му само от субсидията бе.Да им ги спират на тези боклуци.Защо правителството не се занимае с този въпрос.Ето това са нашите саммозабравили се "бизнясмени"Дано горят в а.а!

baihui, ТИ ИСКАШ РАДИАЦИЯ,ТОВА Е ТОКА ОТ АЕЦ-ОВЕТЕ

ТОЗИ МАЙМУНЯК ОТ СНИМКАТА Е ПОСТАВЕН ОТ КВОТАТА НА РБ. РБ Е НА КОСТОВ, ЧЕ НАЛИ ТЕЦ-вете са на КОСТОВ /МАРИЦА/, ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ Е НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА , Т.Е. БОЙКО БОРИСОВ. ТОГАВА, КАК КОСТОВ И БОРИСОВ НЯМА ДА ИСКАТ УВЕЛЕЧЕНИЕ НА ТОКА? НЕ САМО, ЧЕ ТОЗИ Е ЗА ОСТАВКА, А ЗА БЕСИЛОТО. ИДИОТИ! НАД НАРОДА ИМА ГЕНОЦИД! НЕ СТИГА, ЧЕ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ЕДВАМ ВРЪЗВА ДВАТА КРАЯ, А ОЩЕ ГО ПРИТИСКАТ В ЯМАТА С ЛАЙНА! ВИДИТЕ ЛИ, БОЙКО БОРИСОВ КАЗВА, ЧЕ ЦЕНАТА НА ТАКА НЯМА ДА СЕ ОТРАЗИ НА ЦЕНАТА НА СТОКИТЕ! А КАТО БИЗНИСА КАЛКУЛИРАТ ТАЗИ ЦЕНА В ЦЕНАТА НА СТОКИТЕ И ТАЗИ ЦЕНА Е ПО-ВИСОКА ОТ ДОСЕГАШНАТА - КОЙ ЛИ ЩЕ ПЛАТИ ПО-ВИСОКАТА ЦЕНА? И ДОКОГА ЦЕНИ НА СТОКИ И УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА РАВНИ НА ТЕЗИ ОТ ЕС, А НЯКОИ И ПО-ВИСОКИ, А ЗАПЛАТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА ПО-НИСКИ 10-15 ПЪТИ?

Едва ли схаващаш колко тъп изрод си, ама аз ще ти кажа - много, много тъп си. Костов няма ТЕЦ-ове. и цената за населението НЕ СЕ ВДИГА. Цената на стоките с цени като в страните от ЕС очевидно не са пазарни и там калкулация заради промяна на тока, самия който е под 5% от цената, т.е увеличение от под 1% е абсолютно без значение. А и да отбележа, че напоследък се говори за Гърция. Средната заплата там е 800 евро, а тук 430 евро. Как това кореспондира със заплати 10-15 пъти е въпрос на който сам трябва да си отговориш.

Какво може да изпълнява една майничка ,на която мозъкът е подгизнал от слугинаж.Да се държи арогантно и да изпълнява заповедите на службите,на които ,вероятно ,са били подвластни и неговите праотци ,купили самостоятелен имот в центъра на Пловдив ,от краен квартал преди това.

Нищо не се вдига за потребителите .Лъжа.Спада само моят ....ток , и това ,че производителите ,и то с право ,ще вдигнат от днес цените. Оставка ,ДРУГАРЮ доц.Иванов.Срамиш името на баща си и брат си.Брат ти-Борислав-Боби.

Тъпанарче, ти сам разбираш ли какви тъпотии пишеш или просто пишеш за копейки. Производителите НЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ, напротив намаляват ги. Вдига се добавка за бизнеса, като се изравнява с тази за гражданите и която досега се е поемала от НЕК или от нас, защото цената и беше 40 лева на мегават за гражданите, а сега е 38 лева.

Че шефа на КЕВР ли измисля цените? Не просто там виждат какво се плаща на Мариците и "зелените" централи и казват каква е сметката за да не фалира НЕК

Абе в тоя форум май има доста работодатели и индустриалци, а? Чии интереси защищавате бе другари кумуняри, агентурчици и блядолюбци? Цената за индустрията се увеличава, а за битовия потребител намалява. Вие какво искате обратното ли?

В България няма война бизнес - население. Ние искаме истината. Искаме правилно изчисляване на цената на електроенергията. Искаме, онези, които се закачат директно за жиците и не плащат ползваната си енергия да бъдат заловени и въдворени. Тази практика държавата трябва да я пресече и чак тогава ще може да пресметне реалната цена на електроенергията. Показвали са по телевизията, как такива крадци се отопляват пускайки ток през пружини за легла. Гълтат по няколко хилядарки на месец. Тази електроенергия не може да се пресметне и не може да им се вмени като задължение за плащане. Отчита се като технологична загуба и се начислява като режиен разход, който плащат изрядните платци.

А бе какво се занимавате с тая пионка??? Искайте оставка на престъпната шайка от ГЕРБ!!!!!

Този къканижещ пендел ( подлога на крадеца Костов ) трябва да изключи ВЕИ-тата от националната преносна мрежа ! Искам ток от АЕЦ КОЗЛОДУЙ !

Имаш от Козлодуй 2000 мегавата, ама трябват 5-6-7-8-9000. Та какво всъщност искаш? А разбрах ... написал си го в ника.

А СЕГА УБЕДИХТЕ ЛИ СЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПОНЕ НА 60 ГОДИНИ ТОЗИ И.ИВАНОВ Е НА ТАКАВА ВЪЗРАСТ ЧЕ НЕМОЖЕ ДА БЪРЕ ИЗБРАН НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ЯВНИ ЧЕ И ГОДИНИТЕ МУ ПОМАГАТ ДА НЕ МОЖЕ ДА ВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА АКО Е ПО МЛАД ЩЕ СЕ НАУЧИ НЯКАКСИ

Зимата на нашето недоволство. Естествено, че бързо ще се повишат цените на всичко, какво друго да се очаква? И понеже много мрънкат за някакви си преносни разходи и т.н., само да спомена, че около мен нищо по жиците и стълбовете не е пипнато откакто е поставено и изтеглено преди около 40-50 г. от други тогаващни инстанции. Тогава за какво говорим? Улиците ни са заприличали на един безкраен простор за пране от снопове безпазборно висящи кабели за какво ли не. Това ли е европейсото мислене, това ли е професионализъм? Приятна седмица!

Не разбирам след като не е пипано, откъде са се появили "простори от снопове безпазборно висящи кабели" Глей са, като лъжеш не се престаравай в доказване на противното.

Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка!

Блумбърг: "България, най-бедната страна в ЕС, с доходи в пъти по-ниски от тези в съседна Гърция е готова да предостави хуманитарна помощ, дори това да означава орязване на социалните разходи за собственото й бедно население, заяви премиерът Бойко Борисов". И тъй като читателите на медията са доста по-различни хора от дбелокожите пердета, тролове на вожда наш, уверява ви, това за тях звучи като неприкрита подигравка с милите ни управляващи.

РОЙТЕРС: България увеличи цената на електроенергията за малките и средни фирми, за едрите индустриалци няма да има промяна в цената. Толкоз. Крадливи и лъжливи душици.

От доста време се опитвам да разбера, защо са необходими преференциални цени за електроенергията добивана от ВЕИ. Нали, уж, пазара определя правилата и цените. Работих по изграждане на ВЕИ в Германия. Ами, там проблеми със цените на ВЕИ и другите няма. Строиш си ВЕИ, произвеждаш енергия и колкото ти изкупят ти го плащат на пазарна цена. ВЕИ- тата не са виновни. Вината е на политико-мутренските ни управляващи. Какво означава преференциални цени и кой печели от от тях ??? Ако предлагам баничка за 5 или 10 лева кой ще ми я купи, освен българското правителство и то с парите на народа.

Преференциални цени за ВЕИ има и в Германия, ама явно не си разбрал. Там също се плаща такса за компенсиране цената на ВЕИ. Обаче там имат свободен пазар от много доставчици, като единственото задължение за тях е определен % от микса, който правят, да е от ВЕИ. Вече по собствена инициатива те могат да увеличат този % и да наблягат на екологията, като разчитат на купувачи с еко нагласи, които са готови да платят по-високата крайна цена. Само че в Германия самата цена на електроенергията е висока - около 23-25 евроцента, като ВЕИ не могат да продават на по-висока от крайната цена за потребителите, а всеки гражданин може да регистрира фотоволтаик и да получава преференции за добитата И ИЗПОЛЗВАНА от него електроенергия. Това автоматически изключва възмоността за далавера купуване на електроенергия и препродаване като фотоволтаична на 4-5-торна цена.

Не знам какво не съм разбрал, обаче ако ти ми обясниш какво означава " компенсиране на цена добита от ВЕИ" ще съм ти благодарен. Та, какво се КОМПЕНСИРА в работата на ВЕИ?

Синдикалисити и работодатели ще стачкуват солидарно, направо се насълзявам! А къде са мутрите, те какво чакат, няма ли да се присъединят към протеста!

Прекалено си тъп, за да разбереш, че понякога могат да имат общ интерес. А когато битовите клиенти усетят новите сметки, тогава ще има и от тях присъедини ли се. Къде ще се криете тогава, алчни мишоци?

Къде беше тоя умник, когато неговият гуру-безпартийният комунист, лаборантът, човекът преференциален кредит, зароби БГ-данъкоплатеца? Тоя и всички политически задници да си бият камшика и повече да не ръсят мозък!!!

Бил е където трябва, бе боклук нещастен. Как е загробен българският данъкоплатец? С ниско договорени цени ли. И щото през 2004 г. тези ниски цени са предоговорени от твоите идоли на двойно по-висока цена.

Българските работодатели са най-некадърните и некомпетентни в света. По тази причина искат да живеят на гърба на хората чрез далавери, тарикатлъци и демагогски лъжи. За истински бизнес и работа не стават.

Това са карикатури на бизнесмени, издигнали се с кражби, измами и корупция. Надеждата е в новите технологии и следващото поколение.

Тия, крадците, нищо няма да плащат, а ще го отнесе дребния и среден бизнес. Или мислиш, че тези, които пълнят бюджета са търтеи, а милити излишни бюрократи са голяма работа?

От къде ще дойдат парите за да се издържа администрацията и всички бюджетни сектори, ако го няма бизнеса? Кой ще издържа младите и какво ще наследят те ако фалират фирмите? Не може всички да са се отъркали около крадливи политици като вас и да си мечтаят само за нов глад и разруха.

симо

Твоята жица е скъсана и си развален телефон,което е естествено за десен трол.

Никаква оставка. Нека протестират голтаците.

това дърто магаре май ще закъснее фатално с оставката си.....

Изчезвай боклук.

Нарушения има, но виновни няма.

Ако по сметките си усетите, че и битовата ви енергия е поскъпнала, какво поправим? Пак ли ще се радваме на увеличението? Прост народ - слаба държава.

АКО. Но случаят не е такъв. При това положение ти трябва да признаеш, че си прост.

Ти отговори на въпроса, не го отбягвай. Колкото до резултатите от това увеличение, ще поемете негатива, няма не искам, целия!

ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНЕ В РЪЦЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА ЕНЕРГЕТИКАТА НИКАКЪВ РЕГУЛАТОР НЯМА ДА ОПРАВИ НЕЩАТА А КОЙ ГИ Е ПРОДАЛ ВЕДНАГА В ЗАТВОРА СТИГА НИ ЛЪГАХТЕ - АКО НЕ ГИ ИЗГОНИТЕ ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ГИ САБОТИРАМЕ

Сред толкова тролене най-накрая се появи едно смислено мнение. Сега да се запитаме, кой подписа договорите с електро-разпределителните дружества.

Че то НЕК е държавен и кво? Затънал е в дългове. Не е това решението, но си зелеви и глупав за да осъзнаеш тези неща. Напротив деценрализацията и малкине централи са бъдещето на световната енергетика, а това няма как да стане държавна дейност. Вероятно имаш предвид ЕРП- тата. Ама пак не си наясно и пак написаното от теб са глупави дрънканици, щото и държавни да са това не пречи да се въртят далавери, напротив с тези политици и политическия натиск ще бъдат трагедия, а и ако беше чел статията щеше вероятно да си припомниш, че там пише че съвсем скоро влиза свободния пазар и монопола на НЕК изчезва, а оттук и държавно определяната цена. Ще има много купувачи на енергия, които ще комбинират и съответно предлагат пакети на потребителите

грешката на Боко е че допусна седерасти до властта

когато си свикнал само да лапаш ,без нищо да дадеш,много ще те заболи когато трябва да плащаш нещо. без значение дали е ток,заплрати, данъци или осигуровки.на когото не му излизат сметките, да зарива огъня и да захваща мотиката. и аз като отида на магазина, се почесвам където не ме сърби,когато видя цената на луканката и пържолата,но не протестирам. купувам си боб и си заминавам.а ако някой ,от КРИБ или друга робовладелска организация, се вайка кой път да хване,да не се притеснява. ремонтирам покриви и имам много работа. веднага ги наемам на мимимална заплата да качват керемиди на четвъртия етаж при 35 градуса жега. и бонус ще им дам по литър вода на ден

Колко пъти ще я повтаряте тази опорна точка? Кой ще понесе негативите от свиването на икономиката, богатите ли? А корабче да плува? По законите на икономиката вие ще назначите хора докато маржиналния приход от наемането на последния работник стане 0. Като ви увеличат енергийните разходи, просто ще "оптимизирате" производството, съкращавайки толкова хора, докато стигнете до същото равенство. Дреме им на най-богатите за скъпия ви ток! Виж обикновените хора ще го отнесат - да.

За заплатите ни също. Тогава защо да ни дреме на нас за техният ток. За БИТОВИТЕ потребители не се вдига. Но бизнесмените ще си завишат цените на стоките нали но не и заплатите!

петър

да речем че имам кръчма и печеля по 10 000 лева на месец . повишават ми тока с 18 %. какво решение имам. тока ми е 20 % от разходите.при това увеличение прихода ми ще намалее с не повече от 500 лева . как да постъпя ака освободя персонал ,ще губя клиенти заради по -лошо качество ако вдигна цени ще изгоня хората .най- правилно е да се задоволя с малко по малка печалба ,но да си запазя бизнеса.трябва да съм луд да си затворя кръчмата, защото 9 000 ми се виждат малко

Дайте си още 105 + току виж тази глупост придобила смисъл, докато браните партийното си назначение. Само че, това увеличение ще ви донесе негативи не другаде, ами на изборите.

Няма нито едно смислено възражение от работодателите срещу увеличението на добавката "задължение към обществото", която се изравнява за битовите с стопанските потребители и става 38 лева, вместо досегашните 53 лв. за домакинствата и 19.93 лева за бизнеса. Да си припомним, че цената на природния газ е намалена с общо 20%, а при последното повишение, цената на тока за бита скочи с 10%, а за промишлеността с 1% и ако КЕВР е действала популистки още преди месец е щяла да обяви, че цената за бита няма да се повишава. "В продължение на 2 години бизнесът бе толериран. Да коментираме и проблемът с мощностите за производство на електричество от животински тор. Общата мощност за производството е само 18 мегавата, за което настоява Европейската комисия. Оказа се обаче че в България има определена категория хора като КироГела, които искат от всяко нещо да направят далавера! Пример: само към едно от ЕРП-тата са заявени 60 мегавата производство на ток от тор. За пръв път да имаме шеф на ДКЕВР, който наистина да гледа максимално справедливо да определи цената, и мафиотите веднага искат да го разкарат. По това ще ги познаете лесно, как не пищяха при предишните, докато цялата енергетика затъваше, а цените за бита скачаха? И точно тия, дето пищят, Домусчиев и сие, дайте да видим дали те самите нямат фотоволтаични паркове, ВЕЦ-ове и др. подобни! Възможно ли е хора без съвест да взимат решения по съвест? Не им стига на тези псевдо бизнесмени, че окрадоха държавата и нас, но явно им харесва, след като искат да продължават да го правят! А ние си мълчим!

Г-н Бъг, няма нито един смислен аргумент електроенергията, която плащаме, да е най-скъпа като относителна цена в света. Това със сигурност. Освен това поскъпва и тока за битовите абонати. Ясно е като бял ден, че просто искате да увеличите приходите на енергийните дружества, вместо да намалите кражбите в сектора.

Не е вярно - зелената енергия е скъпа. А предприятията енергоемки защото някой е свикнал да лапа а не да ги ръководи.

Цената на електроенергията в Б-я е най-ниската в Европа. Разбира се на комунистически неграмотник не е необходимо да се обяснява. Каквото и да кажеш, няма да го разбере.

Искам оставката на цяла България...иначе ще я уволня дисциплинарно!

"Велев посочи, че техните предложения са парламентът да наложи мораториум за присъединяване на всякакви производители на електроенергия, които продават по преференциални цени" - капиталистите изядоха народа и сега започват да се самоизяждат.

Напротив нагли са. Предложението на КЕВР е, ако има нови производители за включване те да продават на пазарни цени, т.е. по-ниско от тези които са се включили досега. Е амо това значи тези сегашните да бъдат притиснати и да намалят цената. Затова и КРИБ наглеците предлагат да не се включвали нови мощности, че им отиде далаверата. Просто са нагли.

Бизнеса ни да се пробва да работи в Германия и тогава да реве...

Колко време да няма бизнес в страната искаш, докато работодателите са в Германия? Егати и наивитетните бози.