Магистрала ”Струма” се пропука 2 г. след откриването

Трасето на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването й. Пукнатините се дължат на свлачище и се отстраняват.

Обратно в новината

Коментари - Магистрала ”Струма” се пропука 2 г. след откриването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лиляна Памлова е некадърен министър и трябваше много отдавна да бъде отстранена. На нейното място трябва да дойде министър стоителен инженер - ПГС или пътно строителство. Това некадърно същество е завършило икономика, матистър и доктор по международни икономически отношевия. Общо взето съмнително и лаладжийско образование. Магистралите на Тато още не са мръднали.

Добре че дойде Борисов, за да видим по българските пътища гаранционни ремонти...

,,Некачествените" соцмагистрали издържаха 40 години,а качествените на магистрали на Бойко и Лилето Павлова не издържаха и 2-3 години.Необходимо е контрол по строителството им от страна на Л.Павлова и комисините взимани от обръчите от фирми на Герб ,да паднат на 10%.Контрола над строителните фирми на магистрали и автопътища е висша форма на доверие Лиле.

Сега Бойко "примиера" да плаща. Нали те с мижавия Плевнелиев я строиха. Защо журналята не го питат, ама нали им плаща какви въпроси да му задават. Да спрем да плащаме винетки, веднага и завинаги. Всички да се обединим, поне от тук да започнем!!!!

...и Тракия ще се пропука

Е какво две години са малко така ли ,аз знам за пътища ,които и една зима не могат да изкарат и всичките строени от фирми близки до Борисов и мутрите от 90 -те.Две години са си постижение ,явно и затова се прави тази реклама ,ЦЕЛИ две години ,браво ,добре че не е била пусната през тези две години ,иначе резултата щеше да е 2 коли минаха без да има пукнатина ,но на третта кола не издържа и се пропука.

Срещу Музикалния театър в София няма свлачище, а пукнатината на асфалта се увеличава, увеличааааава.

другата чупена магистрала е стара. айди леко с обвинения в кражби от цици.

Ако и метрото го правят така,както магистралите -не ми се мисли какво може да се случи! Ленторезачката бърза с откриванията и "усвояването" на средства , ама да не е за сметка на "черни забрадки"!

Понеже тук има много коментари и намеци, предлагам Премиерът и фирмите, строители на въпросната магистрала, д аотидат в Турция и да "обследват" магистралата в Турция от Анкара на югоизток и да видят какво съоръжение е тя , какви товарни камиони (като тонаж) се движат по нея и при какви атмосферни условия целогодишно, и в какво състояние е съоръжението.

дне счух тъпанар на летището - "асфалт ни съ иде ама ГРЕБ е голяма работа....2 тотален аненцефал

Бацко и котараците Му да връщат комисионката и да укрепят пътя. Архитектът ,геолоцзите всички да отговярят пред закона за разпиляване на обществени и европейски пари ; До като пътищарската мафийка не изпълни занданите ще има дупки и пълнене на джобчета на избрани с потта на народеца ни!

Това пропадане е в следствие на свлачище. Същото това свлачище правеше и проблеми при строителството. Защо не е съобразено нямам си и на идея, явно е до пари. Сега обаче ще трябва да го стабилизират със стена или друг метод.

Боку Хъба е велиииииик!

как едно свлачище не понесе шлякания парламет поне веднаж бе ,да им еба маиката проклета на тези копелдаци?

В ЛИБИЯ И ТУНИС,БЕЛГИЯ ,ХОЛАНДИЯ И НОРВЕГИЯ, ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПЪТИЩА В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ, ПРАВЕНИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ПРЕЗ ВСВОЙНА!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ СМЕ ЧЛЕН НА НАТО И НЕ МОЖЕМ ДА ОБЯВИМ ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ!ЕДИНСТВЕНАТА МИ НАДЕЖДА Е ЛУДОТО ПЕТЛЕ СИДЕРЧО ДА ИЗИСКВА РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА!....ДОКАТО 20-40% ОТ МАТЕРИАЛИТЕ СЕ СПЕСТЯВАТ ЗА КОМИСИОННИ ,КАРТИНКАТА С ПЪТИЩАТА НИ ЩЕ Е ТАКАВА!ЗАТОВА СПАСЕНИЕТО НИ Е САМО ЕДНО:НЕЗАБАВНА ВОЙНА С ГЕРМАНИЯ!

Ние, българите правим всичко от ден до пладне, особено последните години. Виж, на маса нямаме равни ! Добре че и децата не си правим с ръце....................

И пътищата на ТЖ още си стоят 25 години без ремонт, ама тогава имаше една Партия и крадящите бяха малко, а сега трябва да се краде за издръжката на 50 хранилки...

Боко така строи магистрали че да може през 1-2 години пак да дойде и да реже лентички. Вече по повод завършилия ремонт. И съчетава полезното с приятното. Хем банковата сметка се пълни , хем си прави PR.

...хем матряла си го харесва и избира...

от земетресението бе ,ни знайш ли!

А възможно ли е наводненията да са виновни?

МНого е лесно всеки път да плюем по някого.

език можеш да кажеш да ти е ... земетресението, вятъра,камъка магистралате и други неживи неща!

Важно е Лилянка партизанка да вземе паричките за верните си другари от дпс. Качеството не е важно...Да се крадат пари от бюджета и да се слугува на чуждоземните господари това е належащото...

Всеки който пътува малко повече може да се съгласи, че в България магистрала е термин, който съществува основно на хартия. Нашите "магистрали", в най - добрият случай могат да се класифицират като първокласен европейски път. Макар че ... Има участъци които са по - зле и от третокласен такъв ...

Виновен за Струма е Орешарски и работодателя му Путин.

нещо те гони деменция припомни си кой се биеше в гърдите с направеното и със сроковете и .... режеше демонстративно лентичките

Ззззззззззззззззз

Преди 1989г. целият народ крадеше и беше малко или много доволен.Соца беше най-крадливото общество.

"Най-крадливото"..., ама държавата имаше пари за всичко и народа имаше доста по-висок стандарт на живот.

ако ви плащат да пишете глупости - не е оправдано, но го разбирам. ако не е така обаче.... няма обяснение

Видно от видеото, че е дефектирал участък с голям насип. Не става въпрос за свлачище в естествения терен, а за свличане на насипа. Ясно е, че при направа на насипа има отклонение в технологията при направа на насипи (влажност на земните маси при валиране, брой преминавания и типа на валяците и др.). Трябва да се вземе предвид и естествения процес на слягане на насипа, който е най-голям през първите 5 години от насипа. Не става въпрос за некачествени материали, а за технология на извършване на земни работи.

Хайде, осигурявайте милионите за магистралите, че лято иде, дебеловратите трябва за два часа да са до морето. А другите, в останалата част на България - кучета ги яли...

И за това ли влязохме в Европа? Да може да се краде?. Не съм социалист но трябва да призная че преди 89-та по-малко се крадеше,повече се работеше и магистралите издържаха повече време.

Бацко и Лилето да пошат незабавно :"Именувам се..." Пред разследващите.... Защо не е укрепено свлачището предварително,като е било известно трасето от 2005 г.? Комисионките кой взе? Сега да плаща!

Путин е сигурно виновен за магистралата !

Има ли нещо Орешарско да не е пропукано?

Явно мишките са изяли парите за материалите! А някои казваха ,че асфалт не се яде! ;-)

Без намеса на Б.Б . нищо не става.Той дава той взима.Чрез министрите си съобщава къде какво става и цари мир и едно чувство чисто.... ЛЮБОВ

Министър Лиляна, или ген.Бойко Борисов как още не са изригнали, че за това напукване на магистрала "Струма" е виновен бившият Премиер Орешарски. Строена е тази магистрала и по-негово време!

Защото ще се намерят такива като теб веднага да ги упрекнат че са изригнали.

Боко толкова време беше чирак при Тато и нищо не запомни . Нали ти каза човека : това дето аз съм го построил ти не можеш да го боядисаш . Пример - Тракия след 30 години безстопанственост , вече била за ремонт . Струма - 500 дни след откриване то и тя за основен ремонт . Много бързаш многоо . Царя преди да си върне България изчака едни 800 дни а е къде , къде по възрастен от теб .

Ушите ни проглушиха с тия магистрали как били строили, какви работни места създавали какви инвеститори щели да привлекат, а сега ква стана тя ... така са ги сторили, че издържат по няколко месеца ... Със санирането ще е същата трагедия - много реклама, много приказки накрая един гол ...

Да нали? Няма да забравя как се изсипа цялото правителство с кирки и лопати на първа копка на една малка отсечка от магистралата до Шумен. Има-няма беше към 3 километра май ако не бъркам или малко повече. Обаче се снимаха за всички телевизии!

Ама абсолютно си черноглед и неправ! Ами те наистина осигуряват мноооооого работни места с тия ГЕРБерастки магистрали! Нали непрекъснато ги ремонтират! От първия ден след рязането на летничката се почва!!! Пък ний - недоволни! Не бива!

Пък в нашто селу духа вятър. Не беше духало пет дни и сега изведнъж вятър. Никоя институция не е проявила интерес. Не знам дали да емигрирам .

Еееех, Бойко Бойкооо! Какви ги говореше ти, каква я свърши?

Аз съм казал! Ще наказвам! Ще уволнявам! Дал съм пари, да се оправи! Ако не оправят всичко в срок, ще плащат глоби! Всичко трябва да е по конец! Имам в джипката отзад едно кученце. Такова, плюшено, дето му се клати главата. Искам като мина по магистралата кученцето да спи! Все едно стоим на място!

Б.Б. е елементарен и с голямо его, едва ли е тайна за някого. В случая вината е на фирмата, изпълнила поръчката и на качествения контрол след това. Страната ни е малка, всеки познава някого. Питайте след 2-3 питиета някой, който работи в пътното строителство, за какви нарушения и масова практика става дума.

Дойдоха ГЕРБ на власт и всичко запо- чна да се пропуква.

Дано и някоя гънка да се пукне у мозъка ти , че да станеш по-социално поносим.

При Вас вече всички гънки в мозъка Ви са изчезнали!

Каквито са управляващите ни-президента,министър председателя и министърката,таквива са ни пътищата.Аванти,комисионни и фирми офшорки.

DIDA

Ако подобно нещо станеше по времето на лошия социализъм отговорните за това се обвиняваха в саботаж към държавата и ги чакаше много години затвор. Сега това се приема като нормален природен процес и никой никаква отговорност не носи. Хубаво е сега да се живее в България, особено тези, които са "усвоили" парите....

Глупости на търкалета, другарю...Ти живял ли си в лошия социализъм- май тц...Тогава: просто нямаше това да се знае от такива многознайковци като теб, щеше да струва многократно повече / за сметка разбира се на друго нещо - например да платиме 1 лев на ден на селскостопанския работник - за справка баба ми 1,20 на ден ?!?!?! и не спорете защото е документирано/...Аааааа и нещо друго - такъв строй като социализъм или комунизъм никъде и под никаква форма не е съществувал както е НАПИСАНО ДА БЪДЕ, съществува само в главите на такива като теб...Айде със здраве

DIDA

Само, че твойта баба с тези 1,20 лева на ден можеше да се издържа, да си плаща тока и водата а някои по замогнали се стопанства можеха да си позволят да пращат кооператорите на екскурзии по морето или в чужбина в разгара на лятото. Недей да вярваш какво ти наливат в главата за времената на "лошия" социализъм, не си живял тогава и по-добре си замълчи!!!

Дано да е жива и здрава баба ти, да я питаш как е живяла тогава и как живее сега. Попитай и някой и друг човек над петдесет години как е било по времето на соца. Много си заблуден.

Ако е свлачище, къде са геоложките изследвания, къде са проектантите? Пукнатините, както и кръпките по асфалта се обработват с газова горелка, за да се създаде здрава връзка(заварка) между ново и старо. "Специалистите" от АПИ, завършили всякакви други университети, но не ВИАС, не са чували за това.

Бойчо махай тъпата министърка, не може на такова министерство - адвокат - г--зче да е шеф тук тебва яка ръка без компромисна .Господ ни се разгневи за тъпизмите със стиропори.Ти знаеш ли ,че ние имаме най добрите норми в Европа за топлоизолация в стойтелството през 1964 г но народецът ни е беден и не се харчи за излишното.Ти ще направиш на 100 човена стиропора а останалите живеят в къшички със четворки, НАЛИ ВИДЯ КАВИ СА КЪЩИТЕ В ПЕРНИК .в ТАКИВИ ЖИВЕЕ НАРОДЕЦА СПРИ Я С ТОЗИ СТИРОПОР И СЛОЖИ ТАМ СВЕСТЕН ЧОВЕК

"Магистралите" на Боко Тиквата! Всичко му е такова! Некачествено!

аматьори, пратете ги в Рим, да се научат да правят като старите римски пътища и акведукти, издържащи по 2500 години, без асфалт и без цимент.

Не си хабете пари и сили да укрепвате а заобикалйте. Така е като се дават обществени поръчки на свои хора и на инженеринг т.е този който строи и да проектира.Това са различни дейности и не трябва да се изпълняват от свързани лижа. Ако е имало проучване ,а то е било задължително , че е свлачище трябвало е да се заобиколи. СВЛАЧИЩЕ НЯМА СПИРАНЕ !!!!!!!!!

жена, свлачище и раждане започнат ли, няма спиране. да не би това свлачище да се е появило преди 15 секунди ?