Испания и Португалия разкритикуваха нападките на Ципрас

Лидерът на СИРИЗА, Алексис Ципрас, обвини Португалия и Испания, че искат да свалят неговото правителство. Мадрид и Лисабон разкритикуваха думите му.

Обратно в новината

Коментари - Испания и Португалия разкритикуваха нападките на Ципрас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе,завиждаме на гърците ,че са хитри и умеят да доят глупавите си ментори .Ужасно ни се иска и ние да го можем, но не става ,когато политиците ни са по-тъпи от кредиторите си ,няма как да ги излъжат !

И на който му се чете нещо по-задълбочено и по- смислено за еврокризата, ето нещо по-различно от нобелиста Пол Кругман: - "Пол Кругман: Намеренията на "Сириза" не са достатъчно радикални" -"4 причини защо СИРИЗА може да спаси Европа"

Мерси за препратките. Наистина добри статии които ще отворят очите на поне част от народа.

А да ги видим гърците какво ще реформират за тези кинти!?

И да критикувате византиеца вече е късно.Той си плете кошницата.Византия ще си остане непонятна за Запада.Тези "сладури" дори не могат да "вдянат",че Гърция ги "работи" и ще и платят с лихвите.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА ВЪСТАНЕ СРЕЩУ ТЕЗИ ВИЗАНТИЙЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СТИГА С ТЕЗИ: ЕДИН ДА ПИЕ, А ДРУГ ДА МУ ПЛАЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Greese is small country, but a strong my love.

Споделям с вас, драги съфорумци, своето възхищение от скритото послание на тази статия - и по-точно на нейното заглавие: "Испания и Португалия разкритикуваха нападките на Ципрас" Забележете само: Вместо "Рахой" и "Коельо" имаме "Испания" и "Португалия". Т.е още в самото заглавие, се подсказва че радващият се с най - висока подкрепа от своя народ гръцки премиер е нелегитимен, все едно представлява само себе си. Никой не споменава (не е и преведено на български) писмото от 32 елитни личности от всички партии в Поругалия (вкл. и от управляващата), осъждащо решително позицията на португалското правителство спрямо Гърция ...

Да, заглавието би трябвало да е Рахой и Коельо са в паника от пробуждането на собствените им народи по примера на гръцкия.

От няколко дни се забелязва драстично намаление на постингите под новини за гърция. Явно някой щаб даде фира поради липса на евраки.

Предполагам, че активността на форума би могла да се вдигне и с турски лири, комшу. А може да е и от липса на интерес. Тия европейци, за пореден път не пожелаха да прогонят Гърция от Европата, та вечче няма тръпка някой да се занимава с Гърция в някакъв си форум.

ДА ИМАШ ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ С ВИЗАНТИЙЦИ, ОСОБЕНО ОПАСНО, ИСПАНИЯ, ЛИЧНО Е ДАЛА ЗАЕМ В РАЗМЕР НА "ПЛАЧЕЩАТА" ГЪРЦИЯ С ПО-ВИСОКА МИНИМАЛНА Р. ЗАПЛАТА ОТ ИСПАНИЯ В РАЗМЕР НА 28 МИЛИАРДА ЕВРО

Испанците и особено португалците са огромно боклуци, провокатори, мошеници, безсрамници....! Никой не ги ска в Европата Затова са тръгнали към Америките и Азия, но и там не ги искат!

ИСКАТ САМО В ЕЛАДА, ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДАВАТ ЗАЕМИ, БЕЗ ВРЪЩАНЕ /ЕЛЕНИКОС, ТИ СИ НЕНУЖНИК/

Комшу, май си жертва на инерцията. Абе, испанци и португалци не са ти комшии, та няма за какво да ги хвалиш толкова.

И от какво да се боят? - след като Ципрас излъга гръцките избиратели, испанците и португалците трябва да са малоумници, за да гласуват за подобни мошеници. Най-много 2-3% гласове да съберат, колкото в България гласуват за Сидеров.

Радикалните сили дето се боят от тях, знаеш ли на кой служат. Нали се нароиха из цяла европа с по 5-10-15 % във всеки парламент. Като под команда ...знаеш ли колко ги е страх от модел "Волен"., който се изреди и подкрепи всички по-силни партии(и герб и бсп и дпес), ауу колко е страшен само...

Гърците не са мързеливи колкото ги изкарвате. И те работят колкото и по другите части на ЕС. Проблема е по-скоро високите заплати и пенсии, коитоса незаслужени. Няма човек, който да ме убеди гърците са плащали средно по 1000 евро през "краткия" си трудов стаж за пенсионна осигуровка. Определено е ниска и пенсионната възраст. Само за протокала ще уточня че всяка година заради тези "привилегии" Гърция около 35 млрд евро от които поне 15 са преразход. Както и да ги смятаме за 10 години това товари държавата със 150 милиарда в повече, което с лихвите си е около 200 млрд. Това показва и къде основно изтичат парите. У нас положението е още по-трагично доколкото отношението работещ пенсионер е 1/1,11 т.е коефициент 0,9, докато в Гърция все пак е 1,8/1, т.е. коеф. 1,8. Това което унищожава световната икономика са пенсионерите. Трябва държвата да им осигурява един диференциран минимум примерно в диапазона 0,8хМРЗ -1,5хМРЗ, а не луксозен живот.

Това за предлагания размер на пенсията означава, че осигуряването трябва да бъде на МРЗ, за да има справедливост. Какво ще кажете за онези, които се осигуряват на максималната сума? Къде отиват парите им?

Ципрас е комунистическо лайно. Всъшност сред комунистите не съм виждал друго някога. Толкова ниска топка, че не може да бъде. Давам си сметка колко ниско са паднали гърците. По-ниско вече не може. Всичко друго е само последствия.

Странно, комшу... Гръцката компартия критикува Ципрас леко по-мекичко от твоите пламенни думи, но със същия горещ и емоционален заряд. Тя, явно, има аккво да губи, ако той успее. А ти?

Ти надминаваш злобата на животно -откаде се взе тази ярост посети някой ПСИХИЯТЪР-трябва да си живял много години там зада разбереш нещо инаце от весници прекалено тъпо.

Ако Ципрас е комунистическо лайно както казваш защо българките и гръцките ком./соц. партии са против него и опитват всячески да го дискредитират. Интересно ми е как хора като теб си обясняват това притеснително несъответствие?

ТЕЯ ГЪРЦИ ГОЛЕМИ СЕЛЯНИ! Не стига че десетки години са фалшифицрали документи, за да изкарат дълговите си по-ниски, от колкто са! Не стига, че десетки години са живяли много над възможностите си и са теглили кредити! А сега обвиняват други за собствената си простития и като последните простаци само нагрубяват и атакуват хората, дето искат да им помогнат! Примитивни и прости хора са това!

Така де първо и с приоритет се връщат парите на Международният Валулен Фонд, а на лигавата Европа ще видим...Ха,ха знае малаката КОЙ е господаря на парите в МВФ и за това бърза да връща първо тях иначе ципурата ще стане много бързо изпържена цаца!

нищо чудно. Като разбра тоя празен демагог че трябва да връщат парите и няма да има милост трябва нещо друга да хвърли на лъвовете, пардон тълпата която го избра.

междувпрочем , в надбягването ни с гърция кои ще спечели ? у нас проблема е правителството("демократично"), в GR е мързела !

бравооо

Такава ще е тя ! Гърците се пенсионирали рано, а гъркините не обичали да работят !...

Типично. В Русия им е виновен западът. На Мадуро във Венецуела са му виновни западът и опозицията. Сега на Ципурата са му виновни Испания и Португалия. Е, нека сега някой да каже, че комунистите по цял свят не ги правил един хой?

Международното положение винаги е било виновно на БКП. После на Виденов пак то беше виновно, кога направи долара 3000 лева. Как Меркел си произвежда Аудитата и не се оплаква?

ако имаше практическа възможност ципрас би задал директно въпроса: къде са паразитите и кога ще ме подкрепят ? моят въпрос е, ще ни унищожат ли паразитите или ние тях ??

Super

Интересно, ако български гражданин с кредит към гръцка банка откаже да си плаща задълженията, как ще реагират от банката?? Гърците трябва да разберат, че не Германия им е виновна, а собствената им политическа култура на големи КРАЖБИ и ниска производителност! Ципрас е един шмекер, който използва наивността и страха на хората, за да се докопа до власт - нищо ново, за съжаление! Желанието на гърците да не приемат реалността, ще им докара много беди!

или един наивник, които вижда само добрите черти на сънародниците си....европа и светът ще му отворият очите!

Не е лошо да изучим злощастния опит на Гърция и да вземем спешни мерки за бързо, ударно изплащане на външните държавни дългове, независимо от "цената" .Ако днес не можем да се отървем от дълговете си, как това ще стане в бъдеще време - икономиката се свива, пенсионерите и болните се увеличават, социалните паразити - също нарастват в геометрична прогресия, младите хора с потенциал да създават принадена стойност застрашително намаляват!

По времето на социализма 7 милиона българи бяха на социални помощи и заеми. Сега имаме около 2.5 милиона пенсионери на социални помощи, 1 милион инвалиди, 1 милион държани служители на социални помощи, 1 милион в сивия сектор и останалите ги издържат.:)

Нямам актуална статистика, като вашата и се въздържам да изпадам в технически подробности. Но ще се радвам ако коментирате призива ми да се отървем по най - бързия начин от външните заеми - това е въпросът, поставен от мен на вашето внимание.

Целият Омиров епос е гръцка кражба.Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансов-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните ,забележете допускат, че може да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал.

левичарски увъртания на византиjска база. хитърчовци - те да ядат, а ние да плащаме. прави са испания и португалия.напълно прави!!!

На калпавата ракета космоса и крив На калпавия комунист конспирация му е виновна

Един призрак броди из Европа...

Другари. Дайте да помогнете на братска Гърция. Хората там са изпаднали в беда породена от мракобесните капиталисти! Дайте да пуснете по няколко SMS-a ДМС:Sirtaki.

Кога ще ги стигнем гърците.Не те ние сме за сажаление и оплакване с нашият мизерен стандарт на съществуване.

Ти лично какво направи, за да повдигнеш собствения си стандарт?

Оплаквам те, Харалампи и те съжалявам. Оплаквам те повече от гърците. Нали това искаш? Сега доволен ли си?

Калиспера. Кога ще има пари банкоматата? Побързайте, ставрос жаден!

моля те изброи ми 10-те най-големи постижения у нас благодарение на ЕС. Корупция ли преборихме или си оправихме съдебната система. Инвестиции в производсто ли дойдоха? Парктиката показва съвсем друго : "Ние ще ви дадем на хартия едни пари временно, но ще си ги вземем обратно с лихвите". Както винаги големият брат може да е "майка за едни и мащеха за други". Ние сме и най-вероятно ще си останем доведеното дете в клуба на богатите.

У нас постижения трудно може да има. Не заради ЕС, ЕК и прочие, а заради КуКу-та като теб. КуКувците, стоите чакате някой да дойде, да направи фирми, заводи икономика, съдебна система и в деня на избора или сте толкова умни, че не гласувате или гласувате за някой с пет мозъчни клетки като волен. Волен който точно като теб, плюе ЕС, но лапка заплата от европарламента да ходи на варадеро и във Франция, а ти лапкаш голия на доган.

Не си прав за лихвите. Финансовата политика на тройката е такава че лихвите да бъдат несъбираеми. Наивно е да се смята че процесите на разрушение в Гърция са случайни а финансовите акули на Тройката са изненадани от неплатежоспособността и... Целта винаги е била гръцката и икономика да бъде разрушена, богатствата и разграбени на безценица а този стратегически район в Европа да бъде изцяло под неолиберален контрол. За съжаление ни сме част от тази схема.

Ами нормално е португалците да реагират така, защото си връщат предсрочно дълга към МВФ без наказателни лихви и това сигурно е коствало на народа да стисне зъби, за да върви напред. Португалия не е богата страна, но не са си и помисляли за тактиката на гърците.

Португалия е една от великите колониални сили през средновековието, половината свят е работил за тях, Испания също. Та казваш не били богати?

А ти помниш ли Магелане, оня гибелен гняв на Ахила?

ЦИПРУСЧО И ПУТИНЧО СА КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА. ВСЕ НЯКОЙ ИСКА ДА ГИ СВАЛЯ, А ТЕ ГОРКИТЕ СА ТООООЛКОВА ДОБРИ, И ВЪОБЩЕ АМА ВЪОБЩЕ НЕ ЛЪЖАТ И МАЖАТ!!!

и ще резнат клона, на който седят.

Кой ти каза че по времето на Илиада е имало гърци, исторически не е възможно !?

спартанците са били гарци а троянците не ...това е

Гърция ще върне заемите когато цъфнат налъмите.Каквото вземат левите, си го слагат в десния джоб.

за ципрас прогноза за времето в гърция: очаква се много гореща пролет и жестоко горещо лято с многоброини бури !!! затова може да протестира пред зевс или да иска прошка от него! ако зевс му опрости греховете, може да му помогне с две ,три заметръса и целият свят ще им опрости наглостите...

Този Ципрас,наистина прилича на Сидеров.Може би,една идея по-малко луд...Не се е сетил как да намери 66 милиарда

Америка е приоритет, Европа ряпа да яде!

Всъщност за последните 100 години гърците са фалирвали четири пъти.Всеки път техните кредитори са им опрощавали дъловете и са започвали от начало. Сега Ципрас се пита, защо пък да не стане тоя номер за пети път. Какво е по-различно от преди ? Няма разлика. Ялия, ял, пилия, пил, а гърците пак с опростени дългове !

Е да негодника и злобата са готови да обвини други за тяхната несполука.

В Испания може да се возиш както на кралския автобус ,така и на баския-кой за когото предпочита да плаща. Не е само Подемос -самите баски ще искочат. Тресе ги страх

Тая Европа съвсем на кокошкарник заприлича! Единият не ще пари да връща Другият, де го чукаш, де се пука Третият, пари иска да дава, защото от лихвите да окраде цяла държава Щял да връща, ама на МВФ-то, т.е. на евреите от Америка, ама на ЕЦБ, дето е Европа,... тръц Скоро всички пишман ще станат

Дойде ми до гуша от тея лелки, бабички, чичковци и старчоци в ЕС. Вижте го на снимката. Тоя вместо да е на село да си гледа кравички, кокошчици и да се радва на внуци, седнал политика да прави. Бас ловя, че ако го пратят на тест за рефлекси ще докаже, че няма никакви. Тогава колко време му трябва за да координира действията си? А бе въобще трябва да задължат политиците освен психо тест да правят, ами да минават и периодично здравна годност. Боядисал косата в черно, а брадата бяла...пффф... кой знае как смърди на нафталин.

Като гледам тези изумителни коментари, в подкрепа на международната олигархия и банкерската мафия, нямам думи.... Заслужаваме си лайната , в които са ни натъпкали да живеем като бройлери за консумация....пфуууу

браво за коментара. Честита Баба Марта от мен. Жив и здрав:)

че такива като него и теб, сте доста, най-меко казано, заблудени българи. Комунистическата агитация и пропаганда добре действат.

Здравейте Колеги!Според моето скромно мнение-няма от "добрите", в цялата гръцка игра.Западните банки и престъпния капитал, наистина се стремят да изсмучат гръцката икономика(също както и нашата),доколкото я има.Но и мързеливите гърци са свикнали да стоят по таверните,да работят малко,да си лъжат работниците, да прибират пенсии на починали хора,да получават по 13 или 14 заплати и т.н.Не ги съжалявайте! У нас средната работна заплата и пенсия,са по 3 или 4 пъти по-малки от гръцките, но не ревем и не се вайкаме,не просим и не обвиняваме останалите държави във фашизъм и стиснатост нали?

Кой ти каза, че не ревем? Ревем си и ние. Февруарските протести доведоха до една оставка. Сега ако изберем и Болен, ставаме съвсем като гърците.

В България никога не е имало демокрация. Ако толкова основни неща ти убягват ще е добре да се въздържаш от коментари.

Привет Колега!Не ме интересува дали има разлика, от обещаваното от седесарите по митингите и реално постигнатото от тях.Как си го наричате, си е ваш проблем.Моя проблем е, че разсипахте хубавата държава. И ако наистина си стар-моля те, сравни НРБ с РБ и обади къде греша!Ще ти се извиня ако си прав

Защо се оправдават Идпания и Португалия? Одобрението на тази финасова помощ за мързелива Гърция, минава през гласуване на парламентите на Испания и Португалия. Едно гласуване против и Цупарс Лавракис ще духа таратора, както го каза Любо Пенев преди години

Типично за българина - аз не искам ние да сме добре, искам комшията да е зле

Лицемерие и демагогия се надига срещу Гърция и в защита на престъпния капитал, който се трупа на гърба на народите! Нима това е сътрудничество и взаимопомощ!? Едни богати - други бедни. това ли е семейството!? Аз не искам да съм лицемер и член на това семейство!