Орешарски: Моят кабинет спря негативни фискални тенденции

Пламен Орешарски коментира, че фискалната позиция на страната е била влошена с 8 млрд. лв. от 2009 г. Той изтъкна, че е спрял негативни фискални тенденции.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Моят кабинет спря негативни фискални тенденции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пацооо,, целия ти кабинет е за ЗАТВОРА!!! За теб кяра беше че научи всички задни входове и изходи в София!!! Как не те е СРАМ да имаш наглостта и да "преподаваш" в УНСС??? На какво ще ни научиш???

Орешарски, не е глупав!!! Проблема от неговото управление дойде от това, че слугуваше на Хамстера и Доган !!! Ако му беше дадена самостоятелност, то тогава щеше да се справи по добре от БОКО, за който в първото мое изречение не съм много сигурен :))) Но с АКО... държава не се ръководи !!!

Дам, спря ги. Така ги спря, че една банка си замина. Добре че хората те спряха теб, че не се знае, рекордът на Жан Виденов можеше да падне, при такъв виден експерт.

ДАМ, ти СЕГА ще видиш, "жан виденовата зима", ще ти стори като най горещо лято ... и после най мразя да чувам "ей беше прав" ...

Над един милион избиратели дадоха право на доктора по пожарна педагогика ББ да ни залива с простотии, вместо да помислят и да гласуват за компетентни, като доцента по икономика ПО.

този човек е единствения компетентен министър председател на България. Всички други са измислени рапони мутро-комунисти и национални предатели - дон Б.Борисов - БУДА, другаря СтаниШеф, Костооf, Филип Димитров и т.н. и т.н. Ако не го притискаха комунистите от БСП и националните предатели от ДПС Орешарски щеше да покаже потенциала си! Във време на безпрецедентен уличен натиск, финансиран от енергийната мафия той направи по-вече за България отколкото всички измислени министър-председатели преди него!

Какво си пил рано сутринта?...

Недей забравя и натискът отвъд океана и нашите "евро приятели", които чрез наКОИ наши политици и медийно осигурени, направиха ВСИЧКО, за да докарат на власт ТЯХ угодно "управление" в България ...

Няма по-безочливо и просто нещо от български лъжлив и крадлив "комунист".

ти нормален ли си? този човек не е комунист!

На този мопеник и балък трябва да му забранят да преподава икономика и финанси. Той е невежа, но и лъжец. Такъв подляр трябва да го освирват студентите и да си изискат истински специалист да им преподава. Вън Орешарски от университета!

Фискалният му резерв - надут балон от счетоводителски еквилибристики и шашми заприкриване липсата на всякаква икономика освен "икономиката" на чиновници, полицаи, пенсионери и цигани...

ТВОЯТ КАБИНЕТ СПРЯ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ГО НАСОЧИ НА ИЗТОК.ТИ БЕШЕ ЕДНА ГОЛЯМА ГРЕШКА.

Предател, служител на дс, турски агент и българоубиец.

Говедото е алчно за при, и да го заколиш за нищо не става.

Крадец, мръсник, заслужава да бъде набит на кол без мас. Бой, бой и ..... За такива престъпници, пълен идиот и долен мръсник. За два лева продава и майка си и децата си.

Българските добродетели изкарани на показ.

Читав и компетентен премиер, можеше много да направи. Но еврогейците и превратаджиите го, по-точно НИ прецакаха.

Ако беше читав щеше да се оъне на Станишев, Доган и Маккейн. Но той мънкаше по телевизите и даваше отчети, а до него седеше Станишев. Един достоен и читав политик би си подал оставката, а не да слугува на тоз и оня.

Олигарски открадна само 10 милиарда. За това червен орден от*ад.

Няма от къде да дойдат тези пари. Сега ще разберете как се краде.

Фактите са изключително в полза на Орешарски

От тиквата, дори тиквеник не става

Икономическият крах ли?

ТИКВОНИЙ, с Плювналиев, спечели проекта : " Лъжи, кради и руши България"!!

ИЗКАРАИТЕ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ТОВА КРАДЛИВО КОПЕЛЕ г-ДА НОВИ УПРАВЛЯВАЩИ;ХА ДАНО.

..... ама надали !

С кого с олигофрена Чобанов и неговата привързанос към ДПС-РЯЗАНИТЕ КАРАБИНИ.

Хей крадливо Плевенско лайно ти си за доживотна присъда и конфискация до девето коляно-заключи го Цанцарков ако ти стиска;една жена в Румъния ти показа как.

Браво на Оришарски!!!

Благодаря на Олигарски защото: 1. Е.. мама... на Мафията Бьесепе-дпесье и юруш 2. Накара цялата нация да се превърне в гражданско общество в умразата си към лъжата 3. Ориентира българия по европейски път години напред 4. Е.. мамата на Путлер и неговия Ю Поток Благодаря ти Олигарски О С Т А В К А от Университета

ТВОЯ КАБИНЕТ СПРЯ ВСИЧКО, ДЕ ЩО ИМА. ВМЕСТО ДА СИ ПОСИПЕ ГЛАВАТА С ПЕПЕЛ, И ДА ЗАМЪЛЧИ, ИМА НАГЛОСТА ДА БРЪЩОЛЕВИ!!

Фискално ти си ИДИОТ.

Може би е така, затова те изхвърлиха с "протести" и ДПС!!!!

Орешарски кажи как прави сметките, че имаше такива излишаци а парите не бяха във хората. Кой решава как ще се харчат излишъците ?

Pesh0

много лесно , не отчита кредитите които е теглил .Тегли 11 милиарда кредити открадва само половината и бюджета е пълен .

Номера на Тиквата и неговия финансов счетоводител Горанов е да опищят орталъка поради две причини: 1.Така ще окрадът това което е във резерва твърдейки че там не е имало нищо. 2.Ще окрадат и новите заеми с които натовариха и бебетата в държавата ,въпреки че от тях няма нужда към момента. Ще оставят хазната празна като окрадат и пенсионните фондове. Това е разликата между теб Орешарски и финансовото подобие Горанов.Жалко е ,че пасивите на крадливите гербави ще плаща народа..

Popa

Бил спрял негативни фискални тенденции? Що не спря фекалните тендеции, дето така умирисаха страната, че чуждите туристи намаляха наполовина!!

Че не е читав Бойко - не е. Ама пред Орешарски е като хрема пред чума...

пропуснал си нещо хапчетата, не бива така!!!Ще си изповърнеш далака!

Защо гледа само до първото тримесечие на 2013, а не до встъпването му в длъжност на премиер? Защото: 1. Резервът 2009 не бе 9 милиарда, а 7,7 2. Второто тримесечие на 2013 пристигнаха плащанията от ЕС и резервът бе оставен на 7,1 милиарда. По тази причина Орешарски въведе вземанията от ЕС вече да се водят към резерва и така той си седи на 7 милиарда. Вярното е, че за 3 години 2009-2013 натрупахме 5 милиарда държ дълг, а само за една година след това - средата на 2013-средата на 2014, натрупахме още 6 милиарда + еди фалит за 4 милиарда. Хайде сега ми сравнете 6 милиарда за 3 години с 10 милиарда за една!

стига глупости! Отвори в нета статията "Дълговете на кабинета Орешарски и кабинета Борисов", прочети я и тогава пиши свободни съчинения!

и какво ни доказваш с това, без да кажеш къде сте скрили приходите за ваще фирми в тоя бузлуджет? а другарко! разумно е да попитаме и за "енергетиката на цялата ви безродна пасмина - КЪДЕ ДСА ПАРИТЕ????

ще ви спукам гениталчета! место няма да си намерите не в съня, а дори и в Смъртта!!!

Корнелий

Отвори си статистиката на мин на финансите, а не статии писани от Цола Драгойчева и Велислава Дърева глупости. Ако ще четеш статии, не ги чети във в Дума. Ето ти една извадка: "От началото на юни 2013 г. досега(май 2014) на сметката на финансовия министър Петър Чобанов са записани нови борчове за близо 3,2 млрд. лв"

Човекът от задния вход се появи. По добре да си трае и да заминава на село.

Нищо. Орешарски ги е спрял, сега Борисов ще ги пусне отново на воля, тия негативните фискални тенденции. Ще отвърже лошите кучета Бойко пак.

гоце, здравей, как е на къра? кофти ,а? май по-добре е да си политик - доносник на евреите.

Когато фактите говорят - и боговете мълчат!

е, да де, ама на атакисчет'та все един напълнен им е в устата! е, и тоя посерко не мълчи, доколкото му е дозволено да ни каже, разбира се, че ние сме виновни. нека така да е.

несвързаните ти приказки, се опитваш да ни убедиш, че Орешарски казва, че ние сме виновни ли? Няма такова нещо, че ти внимателно, а не апострофирай "на всяка цена"!

Стига това да са фактите. Понеже когато лъжата говори, никой не мълчи. Чети дори само коемнтарите тук. Има ясни факти срещу трвърденията на Орешарски. Лъже с цифрите. Тази лъжа опитват да я повторят 100 пъти, за да стане истина. Но все не става. Понеже онова правителство излъга с цифрата. Реално цифрата беше малко над 4 милиарда, а от баланса бяха извадени пасиви по незаконен начин. Все едно е счетоводител, който е скрил разходи - такъв мошеник е Орешарски. Само че законът днес е такъв, че ако го направи счетоводител, го осъждат и вкарват в затвора. А лъжец и мошеник като Орешарски го оставят да ръси лъжи и го публикуват в ДИР. Орешарски е престъпен лъжц и мошеник. Откровено лъже долното животно. Това е отразено в сума ти огласени данни за скритите пасиви, които намаляват сумата от 7 милиарда и нещо на около 4 милиарда. А това говедо, както и Станишев продължават да повтарят 8 милиарда. Мошеници. В една нормална нация до сега щяха да ги охрачат от главата до петите и да ги линчуват.

което казва сега Ореха, трябваше да го казва по време на управлението си и то всеки ден поне по два пъти! Толкова ли не се научи от Боко как се прави? След всеки протест от "умните и прекрасните" и веднага-пресконференция или интервю по водещите телевизии!Със простички и ясни цифри! Толкова ли е трудно да го схванеш?

Правилно са схванати проблемите,плюсовете и минусите в управлението.Плюсовете са отчетени в статията.Минусите се премълчават-слабата работа с медиите.Кабинета ,като магаре обърна гърба, Бойко да бие без да получи заслужения отговор.Накрая си качи отчета на компакт диск,но колко души го прочетоха. Сега е късно за обяснения-или по-добре късно отколото никога...

По време на управлението му нямаше как да стане, защото: 1. Казаното е доста спорно и веднага щеше да бъде опровергано 2. На кого да го каже, като излизаше само през задните входове на институциите в държавата?

отпред го чакаха платените гаменчета! Не протестиращи културни дейци, а гаменчета!

КОЛКОТО И ДА СЕ СТАРАЕТЕ ДА ОБЯСНЯВАТЕ НЯКОИ ИСТИНИ , ТЕЗИ КОИТО ПОДДЪРЖАТ БОГ Б.Б. НЕ СЕ ЗАМИСВЛЯТ ДАЖЕ И ЗА МИГ.ТЕ ПРОСТО СА ЗАБЛУДЕНИ И НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА НА ТЯХ ДА ИМ ОТДЕЛЯТЕ ТОЛКО ОБЯСНЕНИЯ. УМНИТЕ ХОРА СА ВИ РАЗБРАЛИ И В МОМЕНТА СЪЖАЛЯВАТ ,ЧЕ НЕ ВИ ОСТАВИХА ДА ПОРАБОТИТЕ.

при управлението на Орешарски беше и си остава неясното за широките маси говорене и обясняване на действителната ситуация! Ето и сега :"фискална позиция", ала-бала! И злато да си изкопал, Орешарски, онези другите винаги те изпреварват в говоренето! Те казаха първи, че държавата е във фалит (дума която и бабите в Странджата разбират) и взеха съответните мерки (и дългове)! Пък и трябва да се говори с ясни и закръглени цифри: 8 милиарда изядоха пенсионерите, 4 милиарда спряха фондове, 4 милиарда пуснаха ЕК отново- ето така се говори-просто и ясно - според народа, който те слуша!!! Изобщо не си на нивото на народа си и си заслужаваш съдбата (оплюването)!

Прав е Орешарски и благодарности , че спаси България от финансово пропадане !!!Сега обаче на власт е "Царя на хаоса" , великия "икономист"- Бойко Борисов , който ще тегли 12 милиарда външен дълг /УЖАС/ и тоя път ще срине икономика и финанси на страната О К О Н Ч А Т Е Л НО!!!

спаси, другарко безбозна' значи, че сега няма проблеми за никого. капиш?

Ако не беше наш кадър и все още е, нищо нямаше да излезе от него...

отпадък винаги можеше да стане. въпрос на избор.

ОРЕШАРСКИ Е "ВИНОВЕН" ТО СЕ ЗНАЙ.ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ ВСЕ ИМА ДРУГ ВИНОВЕН,САМО ТОЙ УПРАВЛЯВА В НАЙ-ТЕЖКАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА. ПРИ ОРЕШАРСКИ,ФАКТ Е ,ИКОНОМИКАТА ДРЪПНА НАПРЕД. МЕДИИТЕ ИГРАЯТ СЪЩЕСТВЕНА РОЛЯ ЗА ПРОВАЛА НА ПРАВИТВЛСТВАТА.СЕГА БОЙКО СЕ ПОЛЗВА С МЕДИЕН КОМФОРТ,НО ДА ВИДИМ ДАЛИ ДРУГ ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА МУ ОПРАВЯ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ БАТАЦИ.ПРИ"БОРИСОВ 1"РАБОТЕШЕ САМО С ЕВРОФОНДОВЕ И НАКРАЯ В ОТЧЕТА НА ЕВРОПА -УСВОЯЕМОСТ САМО 36%. ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ДИРА-ТОВА ЛИ Е НАЙ- ХУБАВАТА СНИМКА,КОЯТО СТЕ ПОДБРАЛИ?

марко, марко.. ех да знаеше и майка ти...

Колкото повече време минава, все повече си давам сметка, че в правителството на Орешарски, няКОЙ видя сериозна заплаха за "евро и атлантическите ценности", няКОЙ видя и разбра, че със сравнително професионално и компетентно управление, малка България може да стане ПАК значима и със собствена политика с която и няКОИ големи ЩЕ трябва да се съобразяват! Та според мен за това беше цялата дандания от първият ден на кабинета"Орешарски"... и си поставиха хора, които да си ги потупват погърба, да се мляскат, ама нещо реално за България ... някой друг път ...

не, душа камбана, толкова велик орешарски не е. той е просто слуга на поредната еврейска мафия. зарад което се чувства безнаказан да върши всекое престъпление без последствия. това е. нали печелите, какво има?

Просто потвърждаваш това което си мисля /че нищо случайно няма в "ДАНДАНИЯТА" срещу кабинета Орешарски/ - НИКЪДЕ в това което съм написал не коментирам: -полтика Орешарски -финансиста Орешарски -премиера Орешарски ... а единствено и само "КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ" ... ако изобщо стопляш за какво иде реч ....

Я орешарски жив....

Единственото нещо , което построиха ''експертите'' на оглушарски беше оградата около Парламента...

А навремето тоз беше син....Боже, колко мъка има по тоз свят......да станеш слуга на хамстера и свинята заради няколко долара повече

орешарски е примера (не премиера) как бкп се гаври с електората си, като се пребоядисва един пат в син , а друг път в "неутрален" цвет. та замислете се кой, кой е лидера на пес? а вие си мислите, че имате избор. евреите са с един ход напред. утре ще ви направят атентат, за да докажат поредната своя кауза на бхк- които днес са протестирали заедно с циганите. циганите са готини хора до тогава докато не започнат да си показват циганията, така, както еврейското бхк с крадени пари от данъци го прави. доколкото си спомням - италианската мафия бе сгепцана от еврейската точно заради неплащане на данъци, или греша?

Премиер на правителство на разрухата. Основната му работа беше да вадят зъбите на опозицията. Време е и неговите зъби за извадят.

гъз зъби нема.

точно "се разрухна" през този период, бе , босия? Или просто повтаряш чужди думи, казани от едни хора, на които Орешарски им пречеше?

Я да се скрие в дупката, от която е изпълзял.

ореофшорски, сега ще ти кажа за вашия" каминет: когато ние ви пускахме "фор вхом тхе беллс толлс" - вие ни се смяхте и ни наричахте за луди. сега си пускам погребалния марш във ваша чест. е, вие можете да ми пуснете "и дид ит мъ ваъ", на което ще отговоря с "лост ин транслатион". приятно потъвана! bye-bye!