Съдът пусна счетоводителките на КТБ само с ”подписка”

Софийският градски съд пусна на свобода главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова. Няма данни за липса на пари.

Обратно в новината

Коментари - Съдът пусна счетоводителките на КТБ само с ”подписка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съгласен съм с теб. ама май се увеличават тези които казвайки истини ги отхвърлят. този апостолов явно не разбира какво прави или взима кеш за да говори.като е фалшиво не трябва да се осчетоводи, нали бе апостолов

Сега Мартин Апостолов да даде свидетелски показания какво ще стане след като док-та е фалшив. Явно знае къде са парите. Тази жена след като му е доверила, значи нещо с този Мартин не е наред.Да не работи за някой дето го няма в БГ???

Ало, Искров за какво получаваш тази огромна заплата, какви задължения и отговорности имаш? Можеш ли да си представиш какви вреди си нанесъл?

Искров се смята за герой - изпълнил е мократа поръчка на водещите си офицери...

Тестова програма КТБ!? Гледаме внимателно как реагира обществото на малък обир и внимателно подготвяме голям обир! Анадъмо!

Ако 2-3 милиарда евро наричате малъкобир ???

вижте, вижте едната и ръка е неестествено по-дълга от другата с нея вената е носила тежките куфари с около 4 млрд. лева. малиеииии тя е, тя е, не е онзи с мустака

Май големият балон за източването и кражбите на КТБ се спука. От отчета на квесторите става ясно, че КТБ е добре управлявана банка, с финансови показатели над средните за Европа. Няма и касови липси. От друга страна БНБ, прокуратурата, явно имат поръчка да ликвидират Банката. Поне ни предстоят интересни събития!

Затваряйте сергията - битият бит... не е приятно ,но е така у нас. И няма да стане друго. Когато окрадоха 20 млрд покрай приватизацията,що не протестирахте,сигурно някои от вас са и облажили,топнали са човчица!Сега е дошло време и вас да оберат.Гадно е ,но в една държава ,която не произвежда почти нищо откъде другаде да се изкарат 200 млн ? От кражба разбира се- краде се на митница,при т.н. обществени поръчки,при решаване на дела,от европрограми,краде се на корем ДДС,акцизи,данъци,краде се от общини и училища, краде се от лекарства ,от болници и от армията, обират ни домовете и на улицата,катаджии крадат на пътя,таксиметраджийте също ..... е дявол да го вземе защо се дивите и гневите ,че са ви праснали и вас?Вие да не сте извънземни?

Абе, къде е Искров?

Ха,така-пуснаха всички и само Борат,го няма.Само,че той не е в Казахстан,а е в една приятелска на Москва столица,май?!

Верно е че Буркан банка е най-сигурната Българска банка.

прав си бате! след като бнб не може да плати 2милярда на дребните спестиели до 21/7 смята се от европа за фалирала бнка!прочетете писмото от комисията....

Накрая да не излезе,че банката си е наред,но е осъществена атака от определени политически и мафиотски кръгове,заради политически и финансови облаги и присвояване.

Маитап, а как изчезнаха за една година 6 милиарда лева в брой Да питаме ШалварскиФикусаМестанчо

Парите не са откраднати, а НАЦИОНАЛИЗИРАНИ! Затова виновни няма. Банката не може да се разплати. защото държавата не й ги връща. Държавата не връща, защото пари няма - както ги няма и ги е нямало 9-те млрд резерв, натрупан от Ореха и от предишните...

е Банкокрация. Тоест банките трябва да ни обират законно и ние трябва да им благодарим за чудесно свършената работа.

Еми те не са хванали когото трябва. Виновни са вложителите, че са се доверили на банката (която по случайност е получила лиценз от БНБ). Ако си бяха държали парите в дюшеци, сега щаха да са им на разположение.

Деба и кьорфишека - ако не са били виновни, защо ги арестуваха? Ако не са липсвали 206 милиона - защо разтръиха навсякъде, че липсват? И кой е виновен последно? Даже няма и да питам защо Искров не е в затвора и защо банката още е с неясен статус.

Защото определени кръгове работят за сриването на Банката, а някои институции ги обслужват! Най-напред се твърдеше, че тези 206 милина са изнесени с черни чували в деня, предхождащ затварянето. След това, че в един дълъг период от време. А се знаеше, че няма касови липси!

лел мале колежката от охранатана съд.власт.....

Ще изкоментирам само случая с Корпоративна, съборена според поста от ЦРУ, за което няма никакви факти, а всъщност преминала през изкуствен фалит, организиран от нейните акционери, за да се решат проблеми на банката.-майка в Русия. Практически тя е собственост на родни олигархични структури, свързани с Цветан Василев от една страна, от друга страна - на руската ВТБ (официално с 9.9%, неофициално и неофициално чрез люксембургската офшорка, иначе представяна ни като Резервен фонд на Оман). На 3 август съм пуснал пост с анализ и данни за това кой стои отзад и доказвам, че никакъв Омански фонд не е акционер, а самата ВТБ под неговото знаме. В ръководството й в Москва е нашият бивш министър Симеон Дянков, а неин представител у нас е също бивш министър - Милен Велчев. От началото на 2014 банката обяви, че ще сменя фокуса си от инвестиционно банкиране към банкиране на дребно заради намаляващи печалби, загуби на редица от инвестиционните поделения в чужбина и т.н. Например тук link Отчетът също сочи сериозен спад link Реално състоянието е много по-тежко, за което говорят и редица действия на следствените органи, поредица от скандали, вкл. и с ЕБВР, завършили с присъди 2013, смъртта на сина на президента на банката Костин, за която има съмнения, че е умишлена и т.н.

От България бяха изпомпани няколко милиарда чрез фалита на Корпоративна, понеже в Русия спешно се търсят над 12 млрд. и Путин ще резне главата на Костин, ако не ги намери. Та стана като в поговорката - де го чукаш, де се пука. Фактите сочат, че родната Корпоративна е фалирала не заради ЦРУ, а заради далавери на руски банкови олигарси (и родни), притиснати от Путин. И една бележка - шефът на лондонското поделение ВТБ капитал (осъществило инвестициите у нас) Атанас Бостандажиев го напусна като своебразно алиби за ролята на ВТБ при фалита на Корпоративна, ама "виновникът" ще отиде на върти парите на същата ВТБ на нов пазар - развиващите се страни. Между впрочем, не изгоря само Корпоративна - маса западни финансови компании понесоха тежки загуби заради сътрудничеството си с ВТБ банк. Например картовите оператори Виза и Местеркард не бяха осведомени от партньора си, че ще ги притиснат финансово в Русия, въпреки че той е участвал в обсъждането на решението. В крайна сметка въпреки широкото си сътрудничество със Запада самата ВТБ отнесе наскоро шамар със санкциите именно заради такива операции, а не толкова заради това, че е банката на Путин.

Има ли хора от форума,които имат пари там,интересно ми е как се чувствате,като знаете че може да не си получите парите?

Акто тебе вечерно време кат не ти плащат у Операта, че си писал тъпни

Имам колега с пари на влог там, изобщо не е щастлив от ситуацията. За щастие заплатата му я превеждат на друго място.

А мен ме интересува ако те оп.на, дали ще ти паднат и двете очи или ще ти падне само едното? Помогни ми в таз дилема видни бебецеецо( екс бесе парче, екс комунистче и т.н. и т.н.) с една дума хамелеонченце.

Чета че у Пловдив протестират само трима. Пак се разчита на София да излезе и да промени нещата. По провицията само се гушат под юрганите и пръцкат да се греят. Следващи път Гнойната Коалиция да ви изкрадне и домовете да ви изкрадне

Кво ревеш бе нали гледахме по репортажите само в софийските клонове имаше километрични опашки тука в провинцията нищо нямаше. Да не се беше редил сега ще се редиш пак но този път да оправяш нещата щото от такива паникьори като теб няма оправия.

Абе, и аз се чудя как стана така: хем няма данни за липси на пари, хем банката фалира и няма пари. Моля за съвет.

Институционални безумия!!! Огромни кражби и измами, политическа корупция и безнаказаност до безкрай! Арестувани хора без вина, прокуроски произвол, замитане на следи ... колкото осъдиха Мургина, Масларова, както се покри Христо Бисеров, така и тук - парите ги няма, а виновни - още повече няма!

Виж Некои съображения по долу!

няма какво да кажа за "държавата" българия. Ако не сте чели предсказанието на Уилям Гладстон прочетет го.А нашите политици според мен трябва да го знаят "Като отче наш", не че те знаят и тази молитва.

По-голяма глупост не бях чувал- " няма данни за липси на пари ", а в същото време банката фалира и няма пари да се разплати с вложителите си! И всички тези хора се кичат с икономически титли, финансисти, експерти. Не е истина просто!

КОЙ КОЙ Предложи Цветан Василев за Банкер на Годината КОЙ КОЙ.те този който го предложи у него са парите от КТБ.

Не разбра, че няма касови липси от КТБ! Няма взети пари от КТБ!!!

е видно, че всичко е един пълен ташак! Уж има закони на хартия, но когато трябва да се приложат се оказва, че тези закони са само колкото да ви излъжем и да ви приберем парите на уж сигурно място!При този вид демокрация е така! Най-големите крадци са Банките!

Цирк, цирк, цирк... Хляб и зрелища, ама без хляба. Как ще изчезнат едни пари...

humfry

"Няма данни за липса на пари." Български мини Майдан Орешарски падна, медийния шум и зрелището свършиха, стария хляб свърши, време е вече беззъбия електорат да се разотива.

КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ НОРМАЛНО ????????????????

Pesh0

Преди 25 години :)

Вие не разбрахте ли, че главния прокурор е подвластен на мафиотите-олигарси източвали КТБ. Как си мислите,че ще има някой наказан - нищо не се е променило -нищо. Цацаров, Искров, Василев -всички те са за затвора, а не да получават големите си заплати и да не вършат нищо , а грешка само да крадат и прекриват престъпниците. Вложителите и дънакоплатците ще платят целия масраф на банката, а облажилите се от това ще дарят на прокуратурата тлъста пачка, че ги прекри.

Ясно, че нищо не ти е ясно! Толкова много факти излязоха, че Банката не е източвана, ти пак не си разбрал! Събуди се, човече!

забравихте да напишете пеевски- ахмед доган и Христо биресов

у Мутробулгаристан с мафиотския му политкапитализъм само счетоводителката и касиерката ще да са виновни. В държавата на държавните поръчки и усвояването на еврокелепир няма кой друг да е. Хората с милиарди крадат, а Бисеров се изложи с няколкостотин бона и то какъв вой беше за джобна пара.

е време Искров, Цацаров, Станишев, Местан и Орешарски да влязат в ареста!

"Софийският градски съд пусна на свобода главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова. Няма данни за липса на пари." И СЕГА - какво правим? Разказвача на приказки - Иван Искров, за това как са изнасяни пари в ЧУВАЛИ, с хеликоптери и не знам още какво?! КАКВО правим с него? Как ги няма купища документи, кредитни досиета /при наличие на ЦЕНТРАЛЕН КРЕДИТЕН РЕГИСТЪР/?! Какво правим с ВСИЧКИ "политици", говорещи по казуса КТБ, за "фалирала" банка, за взимане на милиарди кредити, за да се покриват щетите от този "фалит"?! С тях КАКВО правим? Г-н "президента" той нещо се каже ли, след призивите му за взимане на милиарди кредити и за "прозрачност" по казуса с КТБ!? Сега е момента следствие, прокоратура и съд да покажат, че ИМАМЕ ДЪРЖАВА, а не сме само територия!?

Ще има много дела срещу държавата, това от сега е ясно! Не че не го заслужава! Колко държавни институции застанаха зад гърба на Пеевски, в битката му срещу Банката!

Далечна позната се беше похвалита, че дружеството и се издържа от КТБ и нейната заплата е 15 хил.лева- още е така-тя е гл.счетоводител там. Говорихме за главните счетоводители. Имат ли квесторите реална представя, колко пари се източват от тази банка-като за последно, а ние ще пиеме по една студена вода.

А дали ние имаме реална представа, какви са заплатите на квесторите и на одиторите, и от къд идват те! Те не са ли също за сметка на банката!

Онзи ден,спомняте ли си какво ви казах,че ако Лудогорец бие,Мустакатият Крадец ще ви върне парите,но Лудогорец не биха,така че студената чаша със вода ви чака Ганьовци:)

Евала бе, дървен философ!

При капитализъма,дето сън не ви ловеше по митингите да го докарате в китната ни дотогава татковина, е така :некои другари много имат ,други другари много немат.Причината е ,че едните другари краднат от другите другари.Нарича се конкуренция,демек състезание,а както знаем там има загубили.Например ,некой вкарал гол с ръка,но съдията се прави ,че не го е видел и готово !Не се ядосвайте ,може да доде ред и вие да окраднете.Така е при капитализъма.

Разбрахме, че състезания не трябва да има, понеже някой може да вкара гол с ръка, така ли!

Цялата наша трагедия е че всеки иска да вкара гол с ръка и да плати на съдията да не го види!Кой е съдията - ами някой казват ,че е банковия надзор например, други псуват Искров ,аз лично не знам! Жалко ,че трябва толкова да обяснявам.

Алоооо ти капитализъм виждал ли си.Това в Бълхария да не ти е капитализъм.Шепа хора управляват една държава и си крадат когато и каквото си искат и ти му викаш на това капитализъм. Щом си бил глупав да скачаш по митинги с надеждата че вчерашни крадливи комунисти да станат капиталисти вината си е твоя. Можеш да кажеш какво е капитализъм ако си живял в капиталистическа държава.Все едно роденият сляп да ти обяснява що е то светлина.

по раничко и споко. наблегни ,че става дума за капитализЪма. Естествено ,че в Скандинавия капитализма е друг .

какв капитализам бе човек? комунизма още не си е отишал....

тази счетоводителка човек ли е или е рептил от планетата нибиру? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано по казуса КТБ, да не изгори и президента!

Беше съобщено, че надзорниците в КТБ са свалили лихвите по заварените от тях депозити. Имат ли за това законово основание? Ако имат такова, то трябваши най-напред да свалят заплатите на всички служители до една средна работна заплата за времето докато трае този надзор. Макар че една част от тези служители вероятно не заслужават нито лев, а напротив.

Нямат никакво законно право да намаляват едностранно лихвите по депозитите-без съгласието на клиента или без решение на Органа на управление на банката- публикувано по надлежния ред за нова политика на банката по влоговете и депозитите, което следва да се оповести публично.

Че не си юрист е очевидно. За лихвите имат законово основание - изрично е записано в Закона за кредитните институции - Чл.116, ал.2, т.1. Да се намалят едностранно заплатите Кондекса на труда забранява.

Г-н Главен прокурор, защо лицето Иван Искров все още не е привлечен като свидетел по казуса КТБ! Видно е че същия може да е ключов свидетел по делото!

деер

Всичко се пише на неговата сметка, ама вие не разбрахте , че 25 години се играе театър и си плащате като крале!

Искат с 2 5 / два и половина милиарда/ да актуалиират бюджета-поради недостиг на КТБ-ще ме правят на луд- аз и моите деца и внуци цял живот да плащаме дългове, а те ще получават сега и завинаги заплати за над 3000 лева и всички ще си затварят очите- При банка с влошено финансово състояние с такива заплати ? Те мене на глупак ли ме правят.

Тази дебелата от снимката-гл. счетоводител сигурно взема 20-кратната моя заплата- а аз съм учител с 400 лева.

Само така си мислиш !

С 400 лева ли!?Това ще е в някое училище с 20 хлапета .Брат ми е учител и получава м-у 600-700 лева , отделно по разни проекти хонорари, за 15 Септември,1 Ноември, Коледа и 24 Май по още една , отделно и за дрехи. Да ми е жив и здрав да ги взема. Ама Вие да ревете......А ..и в допълнение по някое частно уроче като проведете .

Ти си ги изял твоите пари, когато Орехът ти плащаше топлото и бензина срещу валутата на КТБ...

правят място за Искров и компания!

Спомнете си модела "Веска Меджидиева"! Пак беше обрана една банка, прокуратурата и съдът се "замотаха" и като резултат - Веска си живее (вероятно добре) в Ю.Африка!?

Какво става с Лизинговото дружество на КТБ-никой не пиши за него итам заплатата на управителят е шест цифрена сува и то се издържа от КТБ

Ганьовци пак ви пре,баха,малко ви беше ЛайфЧойс пирамиди фараони.

И ЦЕЦО Е НЕВИНЕН ! СПРЕТЕ ДА ГО ТЪРСИТЕ !