Лекари се борят за живота на мъж, който се запали в София

Млад мъж се самозапали в столичния жк. „Люлин-9”. Лекари се борят за живота му, той е с 97% изгаряния.

Обратно в новината

Коментари - Лекари се борят за живота на мъж, който се запали в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно това правителство ще остане в историята като докарало хората до самозапалване....

мда, имаше идиоти, които говореха същото и за предишното правителство...явно идиоти-самоубиици има по всяко време и не трябва да ги свързваме политически.

"През зимата на 2013 г. имаше бум на самозапалванията. Тогава Министерството на здравеопазването изготви програма за превенция на този тип самоубийства. " - знаем ги тези програми: плащат няколко хиляди лева на външни експерти за 'свършена' работа...

Другари, Тръгвам си спокоен - вече НЯМА страх ... и се отрони 1 сълзичка. Инструктирал съм Мишо Водката как да действа от тук нататък, така че не тъжете за мен - не се палете от мъка.

Самозапали се е от мъка по станипишев

Ами видял е ,че герб ще идват пак на власт и е решил така , предварително...до 1 година пак ще има бум на самозапалванията

нова линия, само идиоти търсят така някакво признание. Да се хвърлят пред влак, да се удавят в язовир или морето, да пият таблетки - не, не научиха се от будистите, палят се. Ха голямо геройство!Такива ГЛУПАВИ И НАИВНИ хора не заслужават никаква помощ.

Това момче като е имало един опит, не е ли трябвало да бъде поставено в психиатрия и след няколко месечно лечение да бъде освободено и поставено под попечителство за да му се осигури 24 часово наблюдение поне от негов близък(при криза - веднга на лечение отново). Обикновенно хора с маниаклна депресия ги правят тези неща и е небходимо сериозно лечение, не че има много начини да станат по-щастливи.

бих препоръчал на всеки, който е решил да се самозапали, преди да драсне клечката да прегърне някой политик, или още по-добре дете на политик

Много "умно"! Какво са ти виновни децата??? Кретен! Без извинение!!! Ако си пиехте хапчетата и ако имаше достатъчно място за такива като вас в подходящите заведения... ама станахте много.

унищожават се не само плевелите, а и семената им

Предполагам човека има в предвид:когато ти изгори собственото дете,тогава ще разбереш до къде е стигнала болката,нетърпимостта,безсилието на обикновения БЪЛГАРИН.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

ГЕРБ настъпва и самозапалванията пак започват, честито

Явно програмата за превенция на този вид самоубийства действа добре.

Тия програми основно са само за замазване на очите, докато всичко тихо се замита под килима.

Абе,човекът се се самозапалил,защото Си отива кумира му Сергей Станишев. Голема мъка ,брат ! А може и от щастие да се е самозапалил - комунягите сдадоха властта. Абе,нека свети човекът! Може да видим светлото бъдеще!

На глава от населението, самоубийствата в България са точно толкова колкото в Норвегия,УК и САЩ, та, и там ли са бедни и страдащи? Във Франция и Полша са 30% повече, а в Япония 100% повече Явно, жизненият стандарт няма значение при този акт В по религиозните страни, като Гърция, арабските страни и Турция този % обаче е 3-4 пъти по нисък: ФАКТ Личното ми мнение е че в днешно време прекалено се експонира индивидуализма, и едва ли не всеки човек очаква от себе си да стане фактор в малка или голяма степен, а това обикновено не става, и тогава, някой хора, огорчени от собствената си незначителност, посягат на живота си Така че, не се взимайте на сериозно, радвайте се на това което имате, на децата си ...дори на най малкото около вас

Друго си е да си проспериращ и млад като Пеевски. Във САЩ, Великобритания и Норвегия, има по-малко самоубийства на 100 хиляди човека, отколкото в България. Такава е статистиката. Така или иначе нас не трябва да ни топли това, че има държави, които са по-зле от България. Това е много грешна политика. Трябва да се гледа на факта дали дадено нещо е правилно или не, дали има съответни причини и как може да се предотвратят/намалят лошите фактори. А фактите говорят, че в България самоубийствата и престъпността се увеличават с всяка изминала година. Увеличава се смъртността и емиграцията, безрботицата, намалява раждаемостта. Всички тези неща имат последствия. Човека е създаден да живее в общество, а не индивидуално, така че издигането на индивидуализма в култ е начинание обречено на провал. Нима човечеството щеше да постигне нещо, ако всеки живееше индивидуално? Нима индивидуално можеш да построиш един АЕЦ, една магистрала? В един добре ръководен бизнес винаги се набляга на отборната игра, а не на индивидуалната. Сговорна дружина планина повдига. Лошото идва, когато нямаш нищо и няма на какво да се радваш, когато не можеш да си позволиш елементарни неща, защото няма перспектива за развитие, за работа, и защото няма кой да ти помогне, понеже живеем в "обществото" на индивидуалистите. Никой не се интересува от чужди проблеми, докато не станат и негови.

Точно.

Предлагаме на Столична община в герба на града да бъде вплетен силует на горящ млад човек. Това ще отговаря на същността на този мрачен, тъмен, тъп, противен град.

humfry

Ама не се палят само в София, така че най-правилно в националния герб.

като не ти харесва града - айде снимка пред ЦУМ за спомен и после на Ц гара към село! Лек път!

Айде стига вече само с сламки ни хранете бе....всеки малоумен психопат дето решил да се идиотизирва чрез самозапалване защото му писнало от нещо или е просто е личност с лабилна психика трябва да го политизирваме ли.....на 25г и какво е видял този наречен мъж пикльо от живота....на тази възраст...че да го обвързвате и с политика отново....

humfry

Сигурно същата песен ще пееш и ако някой от тези, дето си описал, изпотрепа част от близките ти на публично място. Имай предвид, че обществото ще очаква да се проявиш като силна личност и тихичко да си теглиш куршума, така че да не ни занимаваш със собствените си проблеми. В крайна сметка, какво е виновен човека, че я не е крадлив, я не е напорист като провинциален бик, я не е измамник, и като цяло е обречен на провал в тази държава.

Странно! С какво да обвързваме политиката тогава, ако не с живота на хората и ситуацията в страната, с цветя, рози и шоколадови бонбони ли?

humfry

Да ти кажа, сега като се замисля, да се самозапалиш трябва доста смелост. И накрая излиза така, че въпросното момче е по-голям мъж от плужек като теб, който веднага го определи, без дори да го познава.

Ето, падна съвестно работещото правителство, зададе се Бойко да идва на власт, и хората почнаха да се палят.

Това малко не го разбирам. Ако ще се самоубивам, ще се самоубивам да се избавя от болките и бедите, а не да си причинявам допълнително такива...

А, за самоубийството като краен протест срещу нечовешката действителност, в която "живеем"...

нечовешко в българия е имането,разгулния и охолен живот,нечовешки евтин и на горките хорица им писва да не си знаят парите,писва им все да се чудят къде да ходят на екскурзии,писва им да не плащат ток,вода,храна,писва им да трупат пари в банките,горките,направо ми иде да се разплача,но за утрепки не си струва да пролееш и една сълза,нека горят в ада

Партийните зомбита, които по-далеч от ГЕРБ и БСП, не виждат и не чуват, са част от безнадежността, която кара млади хора да напуската страната или живота.

Язък. нямаше ли кой да му каже че Бойко не е на власт от една година.

И Господ не тачел самоубийците...

Ниските доходи водят до повечето самоубийства в България! Но това не трябва да го проумеят само политиците ни,но и работодателите,които въпреки,че станаха милионери,продължават да не вдигат заплатите на хората и да се държат с тях,като с роби! Ниските доходи докарват масово семействата до раздори,вече всяко 2-ро семейство е разделено заради пустите пари,повечето хора не разбират,че това не е най важното,но лошото е,че и без пари не може да се живее!!! За сметка на робите в България,робовладелците станаха свръх богати! Цени,като в Англия,заплати,като в Танзания....

Ето, пишат ти хората - Министерство на здравеопазването има програма за самозапалванията. Сега и Министерство на финансите ще излезе с програма за справяне с бедността и после ще четем само хубави новини - като при соца: колко тона от декар са добити и т.н.

И на него са му откраднали скромните пари в КТБ.

Как може да има такива хора, подиграващи се и политизиращи чуждото нещастие. Дори и да ви се плаща за това, вие кармично събирате много отрицателна енергия и все някога ще ви се върне като бумеранг.

Хората почнаха пак да се палят. Значи Боце пак ще става цар.

Човек, който два пъти се пали ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с психическо разстройство.

пак замириса на герберска лой, и хората почнаха да се палят. Тоя път явно няма да чакат да наближи края на мандата на говедото от Банкя явно !!

Luna0102

Замирисало ти е на мръсните ти миризливи крака. Измий си ги и ще се успокоиш.

кажи го това на ония, дето се запалиха при говедото, както и на близките им !!

все още смърди на комунистически лйна!

Замириса на избори, ББ пак започна да се надува като пуяк какво щял да прави като вземе властта и хората които все се надяваха да стане нещо хубаво започнаха да губят надежда. Жалко за младежа, той нищо не е видял още от живота...

Ако може да напуснете темата, че се развоня на политически кенеф.

humfry

Мани... Едни и същи, нон-стоп. И не ги интересува нищо освен нашите и вашите, останалите са косвени жертви. Целта оправдава средствата, това им е девиза.

Luna0102

Не е разбрал човека кога да се запали, казали са му да изчака изборите, ама ... Нищо, Боко е виновен!

Явно се е запалил против политиката и мизерията от правителството Орешарски и във връзка с конгреса на Партията

humfry

И в подкрепа на останалите политически сили, които нямат нищо общо със състоянието на страната и хората, нали.

Партийната пристрастност е добила тежка форма на психическо маниакално заболяване в България. При него няма нищо свято, ни живот, ни смърт, ни сватба, ни брадва... Такива хора, при всички случаи, си знаят едно, БСП, ДПС, ГЕРБ, Костов, Мостов...

3евзек

Не си съвсем прав. У нас една Партия много добре се постара да политизира и затова сега й се връща.

Ако Гробарите дойдат на власт, ще издебна баба Цецка, като влезе в нужника си на двора, ще залоста вратата му отвън и ще запаля вилата Й, квартал Старгъзия

Bell

Жалко, трагично, ужасен начин да сложиш край на живота си. Не съдете хора, които стигат до там, че да си посегнат на живота си. Лесно е да кажем бори се, но това изобщо не им помага, точно обратното. Много хора живеят в постоянна депресия, а дори и не го осъзнават.

още един малоумник. и като се е запалил кво е постигнал. трябва да си абсолютен мухльо, че вместо да се бориш, да сложиш край на живота си

Не съди, за да не бъдеш съден. Знаеш ли положението на човека и как се е чувствал. Ако не си изпадал в безизходица и отчаяние, ти предстои.

Аз не се спомням по времето на Генерала Бойко некой да се е палил или самоубил, освен арестанти

humfry

"По-добре ужасен край, отколкото ужаси без край." Тези слова е използвал Юлий Цезар, с тези слова е започнало и Илинденско-Преображенското въстание, това са словата и на хората факли от България. Въпрос на време е самобуийствата да се превърнат в нещо още по-страшно, защото никой не им обръща внимание и всички ги мислят за луди.

Не всички ги мислят за луди. Само тези, на които така им по-удобно - да се правят, че всичко около нас е наред.

гадни скапаняци са тези в парламента, превенция, народа изтрещя от сиромащия бе нещастни наглеци, дано се задавите с парите, които взимате от нас и дано вашите деца да се задушат с тях....горкия човек

Присъединявам се изцяло към теб!

видя тази сиромашия,в това,че българите имат по 10 къщи,апартаменти,вили,без да броим нивите и горите,отделно,коли,пари в банките,не наричай алчността бедност,ако обичаш

докога ще се самозапалваме? Не е ли по- добре който е рещил да прежали себе си да гръмне някой и друг дупетат пък после каквото сабя покаже. След 2-3 случая животът ще се подобри неимоверно бързо.

самоубийци не би ги имало,ако настоящите след взимането на решението за самоубийство минаваха през Народното Събрание да си поговорят с народните избраници.

Самоубийствата се предотвратяват най-ефикасно с нормален живот - да си здрав, да имаш работа, да имаш ясна перспектива пред себе си. Това не се постига с програмки -при това тази е насочена към този начин на самоубийство, което само по себе си е цинизъм.

Е, да де, ама... Според плана...

Те тея дето са направили плана ще отидат много скоро в един доста горещ свят!

Чакайте бе! ТОЙ може и да не спечели изборите!

Жоро, малко уважение към човека и смъртта. Иначе изглежда, че си ама много зле, като не си даваш сметка за съвсем основни неща.

Самоубийците не са достойни за уважение !!! Има безброй други начини за "привличане на внимание".Точно този е израз на слабост, безхарактерност и непригодност за нещо смислено !

няма смисъл да обясняваш каквото и да е на подобно насекомо

Имаше един филм - Милост за живите. Уважение и помощ е трябвало да се окаже преди да се случи това. Има десетки държавни структури и неформални организации, които получават пари за това и не са си мръднали пръст. Защото в България никой не си върши работата, за която взема пари. Един вид социални вземания, които получаваш ей така, без да правиш нищо. А иначе винаги има място за малко хумор.

Еми в държава, в която прокурорът, трябва да бъде даден на прокурор, банкерът е крадец, полицаят е за арест, лекарят е за лечение, а психиятърът за лудница... В такава държва за нормалните е трудно. Понякога прекалено.

А учителят, който не те е научил на български език , що го пропусна ?

Моментът не е много подходящ да обърнем внимание на граматиката. Но ще взема повод от репликата ти, за да добавя и онези, за които граматиката и правописът са по-важни мисленето и чувстването.

... за тях какво? И те ли на психиЯтър ?

Ако съдим по поста Ви, по ред на номерата, и Вие сте пропуснали някои уроци по български език. Още по-малко трябва да правите такива коментари в подобна тема! Надали човекът е направил това от добро... Дано се възстанови! Тъжни са такива моменти.

Политиците ни до това докараха нашите деца - да се самоубиват, точно те са най виновните пред тези най млади граждани на държавата ни, изоставени на съдбата, без работа и препитание и без възможност за реализация в собствената си страна!!

Политиците също са жертви. Пълни нещастници, поставени на отговорни постове от регионалните кукловоди, на отчет към еди-кое си посолство.

Жалко за човека. Млади хора се самоубиват в България. Не че за старите е хубаво да се самоубиват. Но и без това вече населението скоро ще стане предимно пенсионерско, което разчита на младите деца и внуци в чужбина да им пращат пари. А човек с 97% изгаряния - пиши го бегал...

Превенция, но не много успешна, за огромно съжаление...

Истинската превенция ще бъде да спрат да морят и да издевателстват над народа. Другото е за, ама големи балами, каквито за съжаление са мнозинството.

Ако Бойко се върне ще горим като факли

Ех, как си поживяхме през последната година!

Luna0102

сториха се като 10

При 97% изгаряния, за съжаление трябва само да му пожелаем по-бърза и безболезнена смърт. Няма май никакъв шанс. А дори да имаше, то какъв щеше да остане.

Явно това е поредният психично-болен човек, за който е нямало място в психично заведения.А има още толкова болни, които посягат не само на своя живот, а и на съвсем невинни хора!

Посланието на хората факли: По-добре смърт, отколкото недостоен живот.

Самоубийството понякога е нормална реакция на ненормалната действителност. По-тежки случаи са тези, които си живеят комфортно в ненормалната действителност.

...Категорично не одобрявам ...обвинявам...роднини,приятели и ...ИНСТИТУЦИИ,които не са си свършили превантивно задълженията.... ...не е това начина... ...ЖАЛКО...

Всеки от нас носи отговорност, по-малка или по-голяма. Заради нещата, които е трябвало да направи, а не е направил. И заради нещата, които е направил, а не е трябвало да прави. Светът щеше да е различен. И може би...

Не можеш да обвиняваш когото и да било! Всеки сам избира как да живее и често как да умре - независимо дали изборът става съзнателно или подсъзнателно! Има хора, които дори и в ужаса на комунистическите концентрационни лагери не са избирали самоубийството, а има хора с лабилна психика или със сериозни психични отклонения, които избират самоубийството - в някои случаи то е наистина мъчително. В случая не е ясно какво е довело до този избор. Факт е, че много хора в България живеят в нищета, а държавата просто отсъства, но последното не е проблем само на отделния човек. Ако искате по-добра държава и общество, трябва повечето живеещи в нея да имат съответното поведение и умствена нагласа за това.

Тук, в Рая, се подготви и написа от д-р Итън Алегзандър книга, "ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА РАЯ". А за "деветият кръг" на Ада-България, има ли смисъл да се пише нещо? Ние си го знаем, отлично.